Tomek Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 Witam.Czy to jest normalne że na wolnych obrotach śmierdzi jak by gazem,czy może być to spowodowane brakiem kata.Instalka BRC
kamilmlody Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 Normalnie "smród" dopaliłby się w katalizatorze, ale że go nie ma, leci w atmosfere. Mam to samo w ADR przy STAGu
?ukasz11 Opublikowano 30 Lipca 2011 Opublikowano 30 Lipca 2011 raczej gazem nigdzie nie powinno śmierdzieć.Jeździłem na gazie bez katalizatora i z katalizatorem i nigdy gazu czuć nie było.Nie napisane jest dokładnie z której strony śmierdzi tym gazem?Może to nie z rury?Może przewody?Gdzie masz butlę?W bagażniku?Może zawór?Najlepiej jedź do gazownika.Chyba że wam się zawory nie domykają i przeciąg jest w cylindrze?
barrowiec1 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Opublikowano 7 Grudnia 2011 a mi zaleci gazem gdy się przełącza... czemu??
supi9 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Dla mnie wszelkie zalatywanie gazem poza układem wydechowym pachnie koniecznością poprawki w instalacji. Moja instalacja ma od nowości 32 tysie przebiegu i poza wydechem nic mi gazem nie zapodaje. To nie pierwsze moje autko na gazolinie. Jeżeli gdziekolwiek mi gazem zalatywało zawsze okazywało się, że jest jakaś nieszczelność lub mieszalnik do wymiany ( lub regeneracji ).
barrowiec1 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Opublikowano 7 Grudnia 2011 w poprzednim samochodzie też ze stag-200 też tylko podczas przełączania i to tylko w zimie, gdy temp. na zewnątrz były dosyć niskie... teraz to samo...
Tomek Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2011 Problem rozwiązany przyczyną śmierdzenia było brak katalizatora
daniels Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Problem rozwiązany przyczyną śmierdzenia było brak katalizatora miałem 6 audic z lpg w żadnej kata i zero smrodu cyklonu
grzesu3 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 obecnie nie mam kata, zacinam na lpg i żadnego smrodu nie ma
daniels Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 obecnie nie mam kata, zacinam na lpg i żadnego smrodu nie ma bo kat nie ma nic do rzeczy :gwizdanie:
grzesu3 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 obecnie nie mam kata, zacinam na lpg i żadnego smrodu nie ma bo kat nie ma nic do rzeczy :gwizdanie: no i dobrze.
Tomek Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2011 A mi śmierdziało i tyle nie wiem po co ta dyskusja
Magicbattle Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 sprawdz przewody od gazu pod macha. pewnie gdzies jakies popenkane sa.
SZYNKAR Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Mi tak założyli rurki ze silnik walił w jedną i uwalił końcówkę przy zaworze, nie od razu, najpierw śmierdziało lekko przez kratkę wentylacyjną i więcej "palił", potem więcej a potem kula lodu i jazda na bombie (miałem benzynę uszkodzoną). Wal na sprawdzenie albo auto ubezpiecz od spalenia
Magicbattle Opublikowano 4 Stycznia 2012 Opublikowano 4 Stycznia 2012 to po co zakladasz temat jak nie chce prowadzic dyskusji
Rekomendowane odpowiedzi