Tomek 40 Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 Założyłem jakiś czas temu żarówki Osram Naght Breaker po jakim czasie spaliła się jedna , a wczoraj druga, przy próbie wymiany okazało się że nie mogę jej wyjąć z lampy przyczynę było to że na kloszu żarówki zrobiła się bańka która jak walczyłem z wyjęciem pękła , w efekcie musiałem wyjąć cały reflektor i wyczyścić go z drobin szkła które zostały w soczewce. Nie polecam tych żarówek są i tak mocno przereklamowane , ja osobiście po przyjezdzie z wczasów zakładam HID-y
Onkel Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 W poprzednim aucie miałem takie osramy +90% więcej światłą z uwagi na to, że miałem lampy depo i światło z normalnej żarówki było słabe i rok czasu chodziły. Po tym czasie spaliła się i normalnie wymieniłem. Nic się z nią nie stało. Może jakieś wadliwe dostałeś..... Teraz mam ori ksenon także nie myślę o HID-ach ale wtdy też się nad tym zastanawiałem ale jak kumpel mi pożyczył, podłączyłem włączyłem CB ----> podziękowałem za HID-y.
Panton Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 daruj sobie te HIDy z allegro... uzbieraj na sensowne lampy i tyle...
Kowi87 Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 daruj sobie te HIDy z allegro... uzbieraj na sensowne lampy i tyle... w przypadku B5 nie ma co zbierać, tym bardziej że juz ma "sensowne lampy" czyli valeo poliftowe, jak chcesz zobaczyc róznice to montuj inne soczewki do tych lamp, np bixenon od C6, inaczej tylko HID Ci zostaje, a to czy sieja to zależy na jakie przetwornice trafisz
bouzuki Opublikowano 27 Lipca 2011 Opublikowano 27 Lipca 2011 Też używam tych żarówek,gdzieś około roku i na razie odpukać bez problemów.
Janekx Opublikowano 27 Lipca 2011 Opublikowano 27 Lipca 2011 też miałem osramy NB nie raz i coś takiego nigdy się nie zdarzyło .. może naprawdę jakaś wadliwa seria albo spory pech
Konradoss Opublikowano 27 Lipca 2011 Opublikowano 27 Lipca 2011 Tomek40 Z ciekawości zapytam, kupowałeś w sklepie czy przez allegro. Może trafiłeś na jakąś podróbkę? U mnie wytrzymała od jesieni ubiegłego roku a nie jeżdżę dużo – więc trwałość oceniam na trzy z minusem.
Janekx Opublikowano 27 Lipca 2011 Opublikowano 27 Lipca 2011 mi wytrzymała 4 miesiące, a robie koło 1,5 tyś miesięcznie więc też bez szału no ale nie działy się takie cuda jak u kolegi
Tomek 40 Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Opublikowano 27 Lipca 2011 Żarówki kupowałem w sklepie , raczej oryginalne ale przy moim szczęściu na pewno trafiłem na jakąś felerną partię
agabar Opublikowano 27 Lipca 2011 Opublikowano 27 Lipca 2011 świecą w miare dobrze ale przy większych przebiegach palą się jak wsciekłe sprawdzałem je już w 3 autach wytrzymałość oceniam miernie pozdrawiam
wiesiek3d Opublikowano 27 Lipca 2011 Opublikowano 27 Lipca 2011 Żarówki kupowałem w sklepie , raczej oryginalne ale przy moim szczęściu na pewno trafiłem na jakąś felerną partię Miałem podobny objaw ale kupiłem na alledrogo, po kontakcie z firmą OSRAM dowiedziałem się że to są żarówki z felernej partii która została wycofana już w fabryce. Polacy to jednak cudotwórcy i mają je w sprzedaży. :gwizdanie: Szkoda że nie udało Ci się jej wyciągnąć mnie przysłali nowe sprawne i to bezinteresownie, porządna firma no i powiedzieli że właśnie gościu z alledrogo chyba z Częstochowy handluje takimi wybrakami.
Rekomendowane odpowiedzi