klisza Opublikowano 27 Lipca 2011 Opublikowano 27 Lipca 2011 witam, przy obrotach od 2000 w górę, po odpuszczeniu gazu słychać świst, czy to nieszczelność przewodów od coolera do turbiny, czy może coś innego. Dodam że stało się to po wymianie filtrów i oleju. pozdrawiam
g1zm0 Opublikowano 27 Lipca 2011 Opublikowano 27 Lipca 2011 witam przyłączę się do tematu gdyż mam coś podobnego ale w B5 AKN. Dodatkowo dziś zauważyłem ze osłona termiczna turbo jest okopcona. Auto w tej chwili nie ma mocy i troszkę kopci na czarno przy mocniejszym butowaniu. Turbo jest po regeneracji, jak i od razu olej i filtr zostały wymienione, jak u kolegi wyżej. komputer nie pokazuje żadnych błędów.
Musashi Opublikowano 27 Lipca 2011 Opublikowano 27 Lipca 2011 witam, przy obrotach od 2000 w górę, po odpuszczeniu gazu słychać świst, czy to nieszczelność przewodów od coolera do turbiny, czy może coś innego. Dodam że stało się to po wymianie filtrów i oleju. pozdrawiam byc moze kupiles nieoryginalny olej witam przyłączę się do tematu gdyż mam coś podobnego ale w B5 AKN. Dodatkowo dziś zauważyłem ze osłona termiczna turbo jest okopcona. Auto w tej chwili nie ma mocy i troszkę kopci na czarno przy mocniejszym butowaniu. Turbo jest po regeneracji, jak i od razu olej i filtr zostały wymienione, jak u kolegi wyżej. komputer nie pokazuje żadnych błędów. skoro oslona turbo jest okopcona znaczy jest nieszczelnosc strony wydechowej - zle zamontowana turbina fakt gwidu moze sygnalizowac niewlasciwa regeneracje.
peAce Opublikowano 27 Lipca 2011 Opublikowano 27 Lipca 2011 witam, przy obrotach od 2000 w górę, po odpuszczeniu gazu słychać świst, czy to nieszczelność przewodów od coolera do turbiny, czy może coś innego. Dodam że stało się to po wymianie filtrów i oleju. pozdrawiam Nie wiem czy w tych modelach montowane były PDF ? Bo jesli tak, to sprawdź czy nie został usuniety. Po usunieciu PDF swist taki moze sie wydobywać z wydechu.
klaudik Opublikowano 27 Lipca 2011 Opublikowano 27 Lipca 2011 witam panowie mam podobny probem co koledzy ale ja to mam nie zawsze do i u mnie to jest do 2000 tys obrotow z prawej strony slychac niby to swist a takie tercie moj woz to a4 b7 brd 2.0 170km mial moze ktos kiedys takie cos lub wie czego moze byc przyczyna?
klisza Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2011 witam, przy obrotach od 2000 w górę, po odpuszczeniu gazu słychać świst, czy to nieszczelność przewodów od coolera do turbiny, czy może coś innego. Dodam że stało się to po wymianie filtrów i oleju. pozdrawiam świst spowodowany był nieszczelnością układu wydechowego, dokładniej to nieszczelność powstała w kołnierzu na katalizatorze, po kilku dniach jazdy pojawiła się większa dziura i po odpalaniu przy otwartej masce można było zauważyć kłębek spalin. Po zaspawaniu problem znikł.
zzyzioo Opublikowano 8 Września 2011 Opublikowano 8 Września 2011 Witam. To i ja się podepnę u mnie jak turbina schodzi z obrotów do tak lekko zazgrzyta (zawór wymieniony na org oleje filtry wymienione) dalej kopci i zgrzyta. dziś jeździłem z vagiem i pokazywał że przepływomierz daje złą masę powietrza. aha sztanga ładnie chodzi turbo suche. :wallbash: Proszę o fachowa poradę
Rekomendowane odpowiedzi