krzysztofquattro Opublikowano 30 Lipca 2011 Autor Opublikowano 30 Lipca 2011 Ja właśnie muszę zamontować coś na dachu a antena magnetyczna jakoś mnie drażni. Wcześniej miałem przykręcona do bagażnika , ale w avancie z racji kształtu to nie przejdzie. Daj znać jak się sprawdzi jeśli to nie problem.
Kowi87 Opublikowano 30 Lipca 2011 Opublikowano 30 Lipca 2011 Ja właśnie muszę zamontować coś na dachu a antena magnetyczna jakoś mnie drażni. Wcześniej miałem przykręcona do bagażnika , ale w avancie z racji kształtu to nie przejdzie. Daj znać jak się sprawdzi jeśli to nie problem. spoko napewno pochwale sie na forum jak juz będzie założona i zestrojona odpowiednio
krzysztofquattro Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Najnowsze dane spalania gdyby kogoś po za mną interesowało Bydgoszcz - Szczecin (jazda na emeryta chociaż bywało też 160km/h) 13 litrów na 270km wychodzi ok 4,8l Bydgoszcz-Berlin-Bydgoszcz niecałe 900km wyszło 48 litrów wychodzi ok 5,4l W porownaniu z betą która potrafila wciągnąć na trasie z 8-9 litrów jestem w szoku [br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 10:04_________________________________________________Z ostatniej chwili. Dziś wymienia się rozrząd. Niestety trzeba wymienić wszystkie napinacze oraz dolny uszczelniacz ponieważ już lekko się sączył. Pociesza mnie fakt , że po tym silnik będzie suchy jak pieprz. Kolejnym problemem jest łożysko tylnego koła , które również trzeba wymienić. Ktoś się orientuje w cenach takiego wynalazku do quattro? Zbankrutuje? [br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 22:48_________________________________________________Dziś znalazłem w bagażniku a dokładniej we wnęce kola taką oto naklejkę a to tłumaczenie tych kodów musze przyznać że niektóre z pozycji są zaskakujące E0A = Akcja specjalna-brak 4UE = Lewo/prawo 6XC = Lusterko zewn. elektr. ustawiane 5SL = Lusterko na wysięgniku (konvex) 1f52 5RG = Lusterko zewn.(konvex) z poszerzonym jarzmem str. prawa 1KD = Hamulce tarczowe tył J0R = Akumulator 1LB = Faustsattelbremse przod 1AH = Abs i eds 1BA = Pakiet zawiesz. komfortowe 3FE = Dach odsuwany/odchylany z napędem elektrycznym 5MF = Nakładki ozdobne na tablicy przyrzĄdów i tapicerkach alu, 7X0 = Bez ultradŹwiękowej sygn.przy parkowaniu 4R2 = Elektryczne podnoŚniki szyb F0A = Kein sonderfahrzeug, standard-ausfuehrung 0L2 = Pedał przyŚpiesz. z modułem elektronicznym 8GL = Alternator 0G1 = Przedłużenie okresu przeglĄdu 0YS = Klasy ciezaru-os tylna >> zakres ciezaru: 16 0JC = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: T1R = Silnik 4-cylindrowy wysokoprężny turbo 1,9 l litera kodowa 3NZ = Oparcie tylne dzielone 8JH = Reflektor halogenowy kzl U1A = Obudowa wskaŹników -zegara i prędkoŚciomierza X0A = National sales program germany 2PG = Kierownica do inst.pod.powietrz. 8G1 = Antenna cable for radio system 9G0 = Alternator 130 a 8Z5 = Chlodnica wody M6N = 4-cylindrowy silnik z wtryskiem paliwa 1,9 l litera kodowa 7G0 = Without humidity sensor C8N = Obręcz koła ze stopów lekkich 6 jx15h2 et45 7K0 = Bez układu kontroli ciŚnienia w oponach 4X1 = Boczna poduszka bezp. 2K1 = Zderzak wzmocniony 6R1 = Osłona dŹwigni zmiany biegow 3L1 = Regulacja wysokoŚci,prawego siedzenia-elektryczna, com cobertura da alavanca 3Y0 = Bez rolety przesiwsłonecznej 4F1 = Centralny zamek z blokadĄ wnętrza i blokadĄ safe 5DP = Tapicerka boczna (płyta sztywna)w kabinie pasaż. 1SA = Bez osłony dolnej zesp. napedowego G1A = 6-gang-automatikgetriebe 4HG = Z tylnĄ szybĄ Dodatkowo rozwiązała się już niewiadoma mam AFN. To dobrze czy źle?
krzysztofquattro Opublikowano 15 Września 2011 Autor Opublikowano 15 Września 2011 Nowe zabawki dla perełki Radio miało być nieco lepsze , ale na tą chwilę trafiła mi się okazja i jest wersja oszczędnościowa. Głośniki zostały wymienione z uwagi na "wypluty" prawy głośnik który charczał. W komplecie były również gwizdki i zwrotnice , które również znalazły się na miejscu. Tył pozostał na tą chwilę fabryczny gdyż uważam , że na obecnej jednostce Pionieera gra to bardzo przyzwoicie. Po zainstalowani i poskładaniu wszystkiego aż gęba mi się uśmiechnęła. Znacząca poprawa wysokich tonów plus oczywiście poprawa basu. W międzyczasie doinstalowałem też brakujący wieszak zderzaka i co dziwne po odsłonięciu miejsca mocowania zerkała tam na mnie taka wtyczka Wie ktoś może co to może być? Wszystko działa wszystko świeci a ona pozostała niewpięta.
Kowi87 Opublikowano 15 Września 2011 Opublikowano 15 Września 2011 Pioneek DEH6800MP :kox: miałem go i chwale jakosc bez porównania co do fabryki, spokojnie moze być wykorzystany w rozbudowie audio, duzo ustawień i 3xRCA Noi delfinek ja swój panel na czarno pomalowałem i nieco do wewnątrz konsoli wepchnąłem
krzysztofquattro Opublikowano 15 Września 2011 Autor Opublikowano 15 Września 2011 Pioneek DEH6800MP :kox: miałem go i chwale jakosc bez porównania co do fabryki, spokojnie moze być wykorzystany w rozbudowie audio, duzo ustawień i 3xRCA Dokładnie :> Jestem dość mocno zdziwiony ile ta zabawka potrafi. Może nie jest w najlepszym stanie wizualnym , ale mam pewność że nikt nie pchał tam łap. Co do malowania to możesz mi przybliżyć temat?
Kowi87 Opublikowano 15 Września 2011 Opublikowano 15 Września 2011 Pomalowałem obudowe czarnym sprayem i zrezygnowałem z srebrnej ramki, zostawiłem tylko srebrne przycisk, gdyby nie ich podświetlenie tez bym pomalował Wpadła jednolita ramka, gdyby nie to że radio ma panel winde, był by idealnie dociety do radia, tak musialem zostawić minimalną szpare by radio sie otwierało. Z tą róznica do normalnie zamontowanego radia moje było zlicowane z konsolą na równo. Denerwował mnie wystajacy panel [br]Dopisany: 15 Wrzesień 2011, 20:00_________________________________________________ Uploaded with ImageShack.us
krzysztofquattro Opublikowano 15 Września 2011 Autor Opublikowano 15 Września 2011 W czarnym wygląda korzystnie tylko ta ramka mega wygryziona dzięki za foto drażni mnie trochę ten wytarty przycisk pewnie w najbliższym czasie popracuje nad tym.
Kowi87 Opublikowano 15 Września 2011 Opublikowano 15 Września 2011 W czarnym wygląda korzystnie tylko ta ramka mega wygryziona dzięki za foto drażni mnie trochę ten wytarty przycisk pewnie w najbliższym czasie popracuje nad tym. mało estetyczne bo lampa blyskowa naswietla, w rzeczywistosci całkiem dobrze wyglądało
krzysztofquattro Opublikowano 16 Września 2011 Autor Opublikowano 16 Września 2011 A przychodzi Ci coś do głowy odnośnie tej wtyczki pod zderzakiem?
Kowi87 Opublikowano 16 Września 2011 Opublikowano 16 Września 2011 A przychodzi Ci coś do głowy odnośnie tej wtyczki pod zderzakiem? A masz klakson po obu stronach??
Armi Opublikowano 16 Września 2011 Opublikowano 16 Września 2011 Spisz numer wtyczki :gwizdanie: Kowi a w poliftach nie jest przypadkiem tak, że jest jeden klakson? btw LY9B to metalic a nie perła chyba
Kowi87 Opublikowano 16 Września 2011 Opublikowano 16 Września 2011 Spisz numer wtyczki :gwizdanie: Kowi a w poliftach nie jest przypadkiem tak, że jest jeden klakson? btw LY9B to metalic a nie perła chyba Mi sie wydaje że są dwa nie mam obecnie etki by to sprawdzić
krzysztofquattro Opublikowano 17 Września 2011 Autor Opublikowano 17 Września 2011 Kurcze nie pamiętam muszę sprawdzić czy są dwa czy jeden , ale ta wersja była by możliwa może ktoś naprawiał tanim kosztem po dzwonie. brillantschwarz >> LY9B to perła?
Armi Opublikowano 17 Września 2011 Opublikowano 17 Września 2011 Kurcze nie pamiętam muszę sprawdzić czy są dwa czy jeden , ale ta wersja była by możliwa może ktoś naprawiał tanim kosztem po dzwonie. brillantschwarz >> LY9B to perła? Nie ma w nazwie perleffekt Zresztą widać, że lakier jest czysto czarny (perła jest bardziej szara). Jeśli chodzi o lakier perłowy nie jest czysto czarny tylko "przełamany" świecącymi drobinkami (pigmentami). Kolor perłowy inaczej wygląda w cieniu a inaczej w słońcu. Dzięki perłowym pigmentom w słońcu widać efekt mieniących się barw.Mam nadzieję, że dobrze wyjaśniłem. Po prostu spójrz czy masz ziarenka mieniące się w słońcu i będziesz wiedział czy masz lakier perłowy czy nie [br]Dopisany: 17 Wrzesień 2011, 10:39_________________________________________________Według derb5.de to lakier UNI.
krzysztofquattro Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2012 A cholera wie mi się podoba i pozostanie perełką :>[br]Dopisany: 17 Wrzesień 2011, 12:11_________________________________________________Kolejna inwestycja za mną , niestety ta nie była dobrowolna a poczyniona z obowiązku. [br]Dopisany: 25 Wrzesień 2011, 07:15_________________________________________________I kolejne zakupy. Tym razem xenony , żarniki Xenartz plus ledy w postojówki. Jakość światła uległa znacznemu polepszeniu a barwa to 4300. dzięki soczewkom udało się to ładnie ustawić i nikogo nie razi. Tak było Tak po wymianie jednego a taki efekt końcowy tu same ledy ---------- Post dopisany 06-05-2012 at 20:17 ---------- Poprzedni post napisany 03-11-2011 at 15:56 ---------- Widzę , że koledzy zapomnieli o mnie Przyszła wiosna i nowe pomysły na auto. W najbliższym czasie planuje: software klekota FMIC Z pierwszym prawdopodobnie zawitam w Tune up bo słyszę tu dużo dobrego. Co do FMICa nie bardzo wiem od czego zacząć więc wszelkie podpowiedzi mile widziane. Po tym chciałbym też wtryski 216 i tu się zastanawiam czy nie zacząć właśnie od nich , żeby nie robić po wszystkim korekty softu. W międzyczasie zawitała na dachu antenka Sirio Triflex świetnie się sprawuje w mieście a i na dłuższą trasę jak dla mnie jest wystarczająca. ---------- Post dopisany 14-06-2012 at 17:28 ---------- Poprzedni post napisany 06-05-2012 at 20:17 ---------- No i stało się. Wczoraj byłem u chłopaków w Tune-up i auto mocno odżyło. Co prawda nie mam wykresików z powodu problemów sprzętowych , ale i tak jestem zadowolony. W wielkim skrócie niebo a ziemia Okazało się , że moja przepływka jakiś czas temu wyzionęła ducha więc zyskałem sporo ponad te obiecane 30ps w między czasie zagościło u mnie takie cuś KATALIZATOR-STRUMIENICA AUDI, VW PASSAT 1.9TDI (2406433933) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Frimuś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Opowiadaj jeszcze cosik o chipowaniu jakie koszta czy wym.wkoncu te wtryski a moze na serii pojechales?
krzysztofquattro Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2012 Pojechałem na tym co miałem. Muszę dawkować przyjemność , żeby się nie znudziło Rozmawiałem z chłopakami o przyszłych modach i polecają wymianę właśnie na 216 plus turbinka , a odpuścić FMIC w sumie racja przecież nie śmigam na 1/4 mili. Ma po tym wskoczyć ok 160 koników. Auto trudno poznać po tym modzie. Dziś śmigałem po mieście i bawiłem się jak dzieciak Co do kosztów wyszło zgodnie z umową 700 zyla
Frimuś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Opublikowano 14 Czerwca 2012 no to gratulacje,tez bym chcial tak pomykac odmlodzona furka.
Rekomendowane odpowiedzi