Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Czarna perła :P Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja właśnie muszę zamontować coś na dachu a antena magnetyczna jakoś mnie drażni. Wcześniej miałem przykręcona do bagażnika , ale w avancie z racji kształtu to nie przejdzie. Daj znać jak się sprawdzi jeśli to nie problem.

Opublikowano

Ja właśnie muszę zamontować coś na dachu a antena magnetyczna jakoś mnie drażni. Wcześniej miałem przykręcona do bagażnika , ale w avancie z racji kształtu to nie przejdzie. Daj znać jak się sprawdzi jeśli to nie problem.

spoko napewno pochwale sie na forum jak juz będzie założona i zestrojona odpowiednio :wink4:

Opublikowano

Najnowsze dane spalania gdyby kogoś po za mną interesowało :)

Bydgoszcz - Szczecin (jazda na emeryta chociaż bywało też 160km/h) 13 litrów na 270km wychodzi ok 4,8l

Bydgoszcz-Berlin-Bydgoszcz niecałe 900km wyszło 48 litrów wychodzi ok 5,4l

W porownaniu z betą która potrafila wciągnąć na trasie z 8-9 litrów jestem w szoku :shocked:[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 10:04_________________________________________________Z ostatniej chwili. Dziś wymienia się rozrząd. Niestety trzeba wymienić wszystkie napinacze oraz dolny uszczelniacz ponieważ już lekko się sączył. Pociesza mnie fakt , że po tym silnik będzie suchy jak pieprz. Kolejnym problemem jest łożysko tylnego koła , które również trzeba wymienić. Ktoś się orientuje w cenach takiego wynalazku do quattro? Zbankrutuje? :)[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 22:48_________________________________________________Dziś znalazłem w bagażniku a dokładniej we wnęce kola taką oto naklejkę

cache00000131a409f8cd2b.jpg

a to tłumaczenie tych kodów musze przyznać że niektóre z pozycji są zaskakujące :decayed:

E0A = Akcja specjalna-brak

4UE = Lewo/prawo

6XC = Lusterko zewn. elektr. ustawiane

5SL = Lusterko na wysięgniku (konvex) 1f52

5RG = Lusterko zewn.(konvex) z poszerzonym jarzmem str. prawa

1KD = Hamulce tarczowe tył

J0R = Akumulator

1LB = Faustsattelbremse przod

1AH = Abs i eds

1BA = Pakiet zawiesz. komfortowe

3FE = Dach odsuwany/odchylany z napędem elektrycznym

5MF = Nakładki ozdobne na tablicy przyrzĄdów i tapicerkach alu,

7X0 = Bez ultradŹwiękowej sygn.przy parkowaniu

4R2 = Elektryczne podnoŚniki szyb

F0A = Kein sonderfahrzeug, standard-ausfuehrung

0L2 = Pedał przyŚpiesz. z modułem elektronicznym

8GL = Alternator

0G1 = Przedłużenie okresu przeglĄdu

0YS = Klasy ciezaru-os tylna >> zakres ciezaru: 16

0JC = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas:

T1R = Silnik 4-cylindrowy wysokoprężny turbo 1,9 l litera kodowa

3NZ = Oparcie tylne dzielone

8JH = Reflektor halogenowy kzl

U1A = Obudowa wskaŹników -zegara i prędkoŚciomierza

X0A = National sales program germany

2PG = Kierownica do inst.pod.powietrz.

8G1 = Antenna cable for radio system

9G0 = Alternator 130 a

8Z5 = Chlodnica wody

M6N = 4-cylindrowy silnik z wtryskiem paliwa 1,9 l litera kodowa

7G0 = Without humidity sensor

C8N = Obręcz koła ze stopów lekkich 6 jx15h2 et45

7K0 = Bez układu kontroli ciŚnienia w oponach

4X1 = Boczna poduszka bezp.

2K1 = Zderzak wzmocniony

6R1 = Osłona dŹwigni zmiany biegow

3L1 = Regulacja wysokoŚci,prawego siedzenia-elektryczna, com cobertura da alavanca

3Y0 = Bez rolety przesiwsłonecznej

4F1 = Centralny zamek z blokadĄ wnętrza i blokadĄ safe

5DP = Tapicerka boczna (płyta sztywna)w kabinie pasaż.

1SA = Bez osłony dolnej zesp. napedowego

G1A = 6-gang-automatikgetriebe

4HG = Z tylnĄ szybĄ

Dodatkowo rozwiązała się już niewiadoma mam AFN. To dobrze czy źle?

Opublikowano

dobrze

Opublikowano

Nowe zabawki dla perełki :)

Radio miało być nieco lepsze , ale na tą chwilę trafiła mi się okazja i jest wersja oszczędnościowa. Głośniki zostały wymienione z uwagi na "wypluty" prawy głośnik który charczał. W komplecie były również gwizdki i zwrotnice , które również znalazły się na miejscu. Tył pozostał na tą chwilę fabryczny gdyż uważam , że na obecnej jednostce Pionieera gra to bardzo przyzwoicie. Po zainstalowani i poskładaniu wszystkiego aż gęba mi się uśmiechnęła. Znacząca poprawa wysokich tonów plus oczywiście poprawa basu.

dsc0293w.jpg

dsc0292z.jpg

dsc0291u.jpg

dsc0290m.jpg

W międzyczasie doinstalowałem też brakujący wieszak zderzaka

dsc0282w.jpg

i co dziwne po odsłonięciu miejsca mocowania zerkała tam na mnie taka wtyczka

dsc0283jt.jpg

Wie ktoś może co to może być? Wszystko działa wszystko świeci a ona pozostała niewpięta.

Opublikowano

Pioneek DEH6800MP :kox: :kox: :kox: miałem go i chwale jakosc bez porównania co do fabryki, spokojnie moze być wykorzystany w rozbudowie audio, duzo ustawień i 3xRCA :good:

Noi delfinek :kox::evil:

ja swój panel na czarno pomalowałem i nieco do wewnątrz konsoli wepchnąłem :wink4:

Opublikowano

Pioneek DEH6800MP :kox: :kox: :kox: miałem go i chwale jakosc bez porównania co do fabryki, spokojnie moze być wykorzystany w rozbudowie audio, duzo ustawień i 3xRCA :good:

Dokładnie :> Jestem dość mocno zdziwiony ile ta zabawka potrafi. Może nie jest w najlepszym stanie wizualnym , ale mam pewność że nikt nie pchał tam łap. Co do malowania to możesz mi przybliżyć temat?

Opublikowano

Pomalowałem obudowe czarnym sprayem i zrezygnowałem z srebrnej ramki, zostawiłem tylko srebrne przycisk, gdyby nie ich podświetlenie tez bym pomalował

porwnaniex.jpg

Wpadła jednolita ramka, gdyby nie to że radio ma panel winde, był by idealnie dociety do radia, tak musialem zostawić minimalną szpare by radio sie otwierało. Z tą róznica do normalnie zamontowanego radia moje było zlicowane z konsolą na równo. Denerwował mnie wystajacy panel :decayed:[br]Dopisany: 15 Wrzesień 2011, 20:00_________________________________________________panelradia.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

:wink4:

Opublikowano

W czarnym wygląda korzystnie tylko ta ramka mega wygryziona :evil: dzięki za foto drażni mnie trochę ten wytarty przycisk pewnie w najbliższym czasie popracuje nad tym. :hi:

Opublikowano

W czarnym wygląda korzystnie tylko ta ramka mega wygryziona :evil: dzięki za foto drażni mnie trochę ten wytarty przycisk pewnie w najbliższym czasie popracuje nad tym. :hi:

mało estetyczne bo lampa blyskowa naswietla, w rzeczywistosci całkiem dobrze wyglądało :wink4:

Opublikowano

A przychodzi Ci coś do głowy odnośnie tej wtyczki pod zderzakiem? :blink:

Opublikowano

A przychodzi Ci coś do głowy odnośnie tej wtyczki pod zderzakiem? :blink:

A masz klakson po obu stronach??

Opublikowano

Spisz numer wtyczki :gwizdanie:

Kowi a w poliftach nie jest przypadkiem tak, że jest jeden klakson?

btw

LY9B to metalic a nie perła chyba :mysli:

Opublikowano

Spisz numer wtyczki :gwizdanie:

Kowi a w poliftach nie jest przypadkiem tak, że jest jeden klakson?

btw

LY9B to metalic a nie perła chyba :mysli:

Mi sie wydaje że są dwa :mysli: nie mam obecnie etki by to sprawdzić

Opublikowano

Kurcze nie pamiętam muszę sprawdzić czy są dwa czy jeden , ale ta wersja była by możliwa może ktoś naprawiał tanim kosztem po dzwonie.

brillantschwarz >> LY9B to perła?

Opublikowano

Kurcze nie pamiętam muszę sprawdzić czy są dwa czy jeden , ale ta wersja była by możliwa może ktoś naprawiał tanim kosztem po dzwonie.

brillantschwarz >> LY9B to perła?

Nie ma w nazwie perleffekt :wink4:

Zresztą widać, że lakier jest czysto czarny (perła jest bardziej szara).

Jeśli chodzi o lakier perłowy nie jest czysto czarny tylko "przełamany" świecącymi drobinkami (pigmentami). Kolor perłowy inaczej wygląda w cieniu a inaczej w słońcu. Dzięki perłowym pigmentom w słońcu widać efekt mieniących się barw.Mam nadzieję, że dobrze wyjaśniłem.

Po prostu spójrz czy masz ziarenka mieniące się w słońcu i będziesz wiedział czy masz lakier perłowy czy nie :wink4:[br]Dopisany: 17 Wrzesień 2011, 10:39_________________________________________________Według derb5.de to lakier UNI.

Opublikowano

A cholera wie mi się podoba i pozostanie perełką :>[br]Dopisany: 17 Wrzesień 2011, 12:11_________________________________________________Kolejna inwestycja za mną , niestety ta nie była dobrowolna :no: a poczyniona z obowiązku.

dsc0297ew.jpg

[br]Dopisany: 25 Wrzesień 2011, 07:15_________________________________________________I kolejne zakupy. Tym razem xenony , żarniki Xenartz plus ledy w postojówki. Jakość światła uległa znacznemu polepszeniu a barwa to 4300. dzięki soczewkom udało się to ładnie ustawić i nikogo nie razi.

Tak było

dsc0316ve.jpg

Tak po wymianie jednego

dsc0317of.jpg

a taki efekt końcowy

dsc0318tg.jpg

tu same ledy

dsc0319hz.jpg

---------- Post dopisany 06-05-2012 at 20:17 ---------- Poprzedni post napisany 03-11-2011 at 15:56 ----------

Widzę , że koledzy zapomnieli o mnie :P Przyszła wiosna i nowe pomysły na auto. W najbliższym czasie planuje:

software klekota

FMIC

Z pierwszym prawdopodobnie zawitam w Tune up bo słyszę tu dużo dobrego. Co do FMICa nie bardzo wiem od czego zacząć więc wszelkie podpowiedzi mile widziane. Po tym chciałbym też wtryski 216 i tu się zastanawiam czy nie zacząć właśnie od nich , żeby nie robić po wszystkim korekty softu.

W międzyczasie zawitała na dachu antenka Sirio Triflex świetnie się sprawuje w mieście a i na dłuższą trasę jak dla mnie jest wystarczająca.

---------- Post dopisany 14-06-2012 at 17:28 ---------- Poprzedni post napisany 06-05-2012 at 20:17 ----------

No i stało się. Wczoraj byłem u chłopaków w Tune-up i auto mocno odżyło. Co prawda nie mam wykresików z powodu problemów sprzętowych , ale i tak jestem zadowolony. W wielkim skrócie niebo a ziemia :decayed: Okazało się , że moja przepływka jakiś czas temu wyzionęła ducha więc zyskałem sporo ponad te obiecane 30ps :wink:

w między czasie zagościło u mnie takie cuś KATALIZATOR-STRUMIENICA AUDI, VW PASSAT 1.9TDI (2406433933) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Opowiadaj jeszcze cosik o chipowaniu

jakie koszta czy wym.wkoncu te wtryski a moze na serii pojechales?

Opublikowano

Pojechałem na tym co miałem. Muszę dawkować przyjemność , żeby się nie znudziło :decayed: Rozmawiałem z chłopakami o przyszłych modach i polecają wymianę właśnie na 216 plus turbinka , a odpuścić FMIC w sumie racja przecież nie śmigam na 1/4 mili. Ma po tym wskoczyć ok 160 koników. Auto trudno poznać po tym modzie. Dziś śmigałem po mieście i bawiłem się jak dzieciak :grin: Co do kosztów wyszło zgodnie z umową 700 zyla

Opublikowano
:slina: no to gratulacje,tez bym chcial tak pomykac odmlodzona furka.