NoJA Opublikowano 31 Lipca 2011 Opublikowano 31 Lipca 2011 Witam Mam standardowy układ wydechowy co zrobić aby poprawić wrażenia słuchowe ? Da coś wycięcie katalizatora ? Można go w tym silniku wyciąć bez żadnych konsekwencji. Zastanawiam się też nad usunięciem tłumika środkowego da to coś ?
SebolA4 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Jeśli wytniesz kata i środkowy to powinno przybyć trochę basowego brzmienia, ale nie będzie tego za dużo.Całą robotę robi tylny tłumik, od niego zależy jaki będzie dźwięk. Wycięcie kata odetka trochę wydech i przy dobrych wiatrach parę koników przybędzie.
devon00 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 zainwestuj jakis fajny tlumik koncowy moze z firmy Ulter cos znajdziesz i w tedy bedziesz mial pozadany dzwiek..w wycinanie kata bym sie nie bawil
grzes1150 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Jeśli wytniesz kata i środkowy to powinno przybyć trochę basowego brzmienia, ale nie będzie tego za dużo.Całą robotę robi tylny tłumik, od niego zależy jaki będzie dźwięk. Wycięcie kata odetka trochę wydech i przy dobrych wiatrach parę koników przybędzie. Bzdury. Będzie brzęczeć jak w dużym fiacie a przy wycięciu kata będzie się świecił check na zegarach no chyba że potrafisz oszukać drugą sondę albo tuner ją wytnie programowo. zainwestuj jakis fajny tlumik koncowy moze z firmy Ulter cos znajdziesz i w tedy bedziesz mial pozadany dzwiek..w wycinanie kata bym sie nie bawil zostaw kata i środkowy a wytnik końcowe
kolunio Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 no ja też chciałbym wyciąć kata ale obawiam się że będą problemy z check będzie się świecił auto więcej paliło itp.także narazie nic nie ruszam byłem w vtg i powiedzieli jak check nie świeci to nic nie ruszać
abdul81 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 wytnij końcowy u mnie w 1.8t po wycieciu ostatniego tłumika zrobił sie fajny delikatny pomruk a przy jeździe w trasie nie było typowego buczenia jak w sportowych tłumikach.... możesz podjechac do tłumikarza i na chwile niech ci go wytnie przejedziesz i sprawdzisz jak jest bez niego jak bedzie głosno to wstawisz znowu :>
Rekomendowane odpowiedzi