michlob Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Posiadam takie oto błędy: 1088 Dopasowanie mieszanki 2 przekroczona wartość adaptacji - mnożenie 16514 Sonda lambda obwód (strona 1 czujnik 1) brak osprzętu / nie związany ze sprzętem o którą sondę chodzi? Od strony pasażera czy kierowcy?[br]Dopisany: 06 Sierpień 2011, 19:37_________________________________________________Już sobie poradziłem. Jest to sonda od strony pasażera
michlob Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2012 Wymiana na sondę Bosch od strony pasażera. Dodam tylko, że dobrze jest wymieniać obie sondy na takie same. Od strony kierowcy mam chińskiego zamiennika i wskazania sond są różne przez co silnik nierówno chodzi, zwłaszcza na gaziwie
paput Opublikowano 16 Stycznia 2012 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Wymiana na sondę Bosch od strony pasażera. Dodam tylko, że dobrze jest wymieniać obie sondy na takie same. Od strony kierowcy mam chińskiego zamiennika i wskazania sond są różne przez co silnik nierówno chodzi, zwłaszcza na gaziwie u mnie nierówno chodzi na benzynie własnie, a na gazie ok mam takie błędy17537 Długoterminowa adaptacja składu mieszanki 2- mieszanka bogata (rich mixture) 16514 Sonda Lambda podgrzewana 1 bank 1- obwód uszkodzony 16534 Sonda Lambda podgrzewana 1 bank 2 - obwód uszkodzony 18010 Sterownik ECM - niskie napięcie zasilania z akumulatora (terminal 30) [br]Dopisany: 16 Styczeń 2012, 16:57_________________________________________________miałeś którys z tych błędów?
michlob Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ponoć V6 mają w sumie 4 sondy, zaraz koło cylindrów i ponoć gdzieś później. Wnioskuje z tego co piszesz, że masz całą prawą stronę padniętą choć żadnym specjalistą nie jestem. Masz sekwencje czy mikser? Naładuj akumulator może przestanie chodzić nierówno. Mi się wogóle centralka od gazu nie chciała włączyć gdy miałem słaby aku, a na benzynie chodził normalnie Wg mnie jest również do wymiany sonda po stronie pasażera (prawa strona)
paput Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Ponoć V6 mają w sumie 4 sondy, zaraz koło cylindrów i ponoć gdzieś później. Wnioskuje z tego co piszesz, że masz całą prawą stronę padniętą choć żadnym specjalistą nie jestem. Masz sekwencje czy mikser? Naładuj akumulator może przestanie chodzić nierówno. Mi się wogóle centralka od gazu nie chciała włączyć gdy miałem słaby aku, a na benzynie chodził normalnie Wg mnie jest również do wymiany sonda po stronie pasażera (prawa strona) ta V6 ma dwie sondy przed katem
michlob Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2012 Więc wymień sondy. Polecam boscha. Przede wszystkim kup takie sama tzn tej samej firmy żeby sygnały wyjściowe były takie same
Rekomendowane odpowiedzi