stysio Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Witam mam pewien problem z moim Audi A4 96r. gdyż urwała się śruba napinacza paska klinowego.Mam do was pytanie czy wiecie może jak ściągnąć koło od wentylatora (wstawiam kilka fotek pomocnych)
franek84 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 kolego po pierwsze wykręć alternator i odsuń go na bok ( dwie śruby , na górze i na dole) -zablokuj sobie wisko czymś cieńkim (w dziure jakąś wsadź np. śrubokręt cieńki -weź klucz 15 (chyba fajka 15) i pod alternatorem masz śrube od str kabiny jak odkręcisz to ci wisko wysunie się następnie też o ile pamiętam 15 fajka obok sruby wisko masz śrubę od napinacza wykręcasz i po zabawie szczególowy opis jest na forum tylko musisz poszukać, ja kiedyś z niego korzystałem przy wymianie napinacza bez ściągania przodu -roboty 30min ze wszystkim pozdr
stysio Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Dzięki wielkie poszukam na forum bo jeszcze troszeczkę nie ogarniam bo jestem nowy. Kurcze jakbym wiedział ,że można bez ściągania całego przodu. Pozdro
franek84 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 lepiej sobie ściągnąć przod- wygodniej ale jak rączki są sprytne to da sie rade i bez ściągania .[br]Dopisany: 07 Sierpień 2011, 20:19_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=139132.0 [br]Dopisany: 07 Sierpień 2011, 20:26_________________________________________________tam masz kolego wszystko co trzeba
stysio Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Ja już ściągnąłem cały przód i trochę mi to zajęło Jutro kupię nowy napinacz i będę dalej walczył[br]Dopisany: 07 Sierpień 2011, 20:31_________________________________________________Mam jeszcze jedno pytanko czy ta blaszka na wisko jest potrzebna ? odpowiada za coć
lutas Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 -zablokuj sobie wisko czymś cieńkim (w dziure jakąś wsadź np. śrubokręt cieńki) Marzenie ściętej głowy. Z reguły jest tak dokręcone że cienki śrubokręt służący do zablokowania gnie się jak z plasteliny. Mi udało się zablokować dopiero twardym, kutym trzpieniem
Nelson Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 ]Mam jeszcze jedno pytanko czy ta blaszka na wisko jest potrzebna ? odpowiada za coć Odpowiada za to z jakim oporem będzie kręcić się wisko.
Rekomendowane odpowiedzi