Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Turbosprężarka GTB1756VK do Audi A4 B6/B7 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na tym kolektorze do A4 B6 nie włożysz 1756 tak żeby mieć oryginalny filtr powietrza z osłoną atermiczną a 2260 prawdopodobnie w ogóle

Opublikowano

O mój kolektor :)

Opublikowano

jeszcze troche to wystarczy kupic troche gratów na allegro ,,klucz 10'' i wszystko bedzie mozna samemu w przydomowym garazu zrobic

Opublikowano
jeszcze troche to wystarczy kupic troche gratów na allegro ,,klucz 10'' i wszystko bedzie mozna samemu w przydomowym garazu zrobic

to dobrze, w USA już od dawna kupuje sie całe kity do własnoręcznego montazu gratów

Opublikowano

to z tej firmy Spawanie Białystok - Dargon.pl a koleś z allegro to pośrednik

---------- Post dopisany at 16:20 ---------- Poprzedni post napisany at 16:19 ----------

na tym kolektorze nawet GTB1756 nie wsadzisz do a4 b6

Opublikowano
to z tej firmy Spawanie Białystok - Dargon.pl a koleś z allegro to pośrednik

---------- Post dopisany at 16:20 ---------- Poprzedni post napisany at 16:19 ----------

dobrze że mówisz bo miałem na niego chęć

Opublikowano

wsadzi ale w komplecie z pończocha na dolocie zamiast filtra:) zresztą już pośrednio o tym gadaliśmy:)

Moje przerobione turbo leży i czeka, w ten weekend zamieszczę fotki z montażu do auta, niestety najlepszym sposobem "moim zdaniem" na zamontowanie GTB do naszych AVF/AWX jest zespawanie z kolektorem wydechowym, powód ciasnota.

Opublikowano

wsadzi ale w komplecie z pończocha na dolocie zamiast filtra:) zresztą już pośrednio o tym gadaliśmy:)

Moje przerobione turbo leży i czeka, w ten weekend zamieszczę fotki z montażu do auta, niestety najlepszym sposobem "moim zdaniem" na zamontowanie GTB do naszych AVF/AWX jest zespawanie z kolektorem wydechowym, powód ciasnota.

popieram tylko spawanie z kolektorem.
Opublikowano

popieram tylko spawanie z kolektorem.

Dodajmy jeszcze ze to nie jest reklama turbin spawanych z kolektorem dostępnych na allegro tych co krążą o nich legendy:)

Opublikowano

dokładnie w a4 b6 trzeba możliwie jak "najkrócej" zespawać turbo z kolektorem inaczej pucha filtra powietrza nie wejdzie

Opublikowano
dokładnie w a4 b6 trzeba możliwie jak "najkrócej" zespawać turbo z kolektorem inaczej pucha filtra powietrza nie wejdzie

a czy to prawda że w passacie FL jest więcej miejsca???

Opublikowano

w pasku jest o wieeele więcej miejsca
Opublikowano
  • Autor

w pasku jest o wieeele więcej miejsca

Ale gdzie jest więcej miejsca? na turbosprężarke??

Opublikowano

Od kolektora wydechowego do podłużnicy. Jak jest miejsce to wkładać gtb22.

Opublikowano

wystarczy osadzic na ori kolektorze tylko bez zadnych flansz itp,i wszystko sie zmiesci bez problemu trzeba tylko odpowiednio gruche zamontowac.

---------- Post dopisany at 16:41 ---------- Poprzedni post napisany at 16:39 ----------

wasz problem lezy tu ze tylko skracacie ramie turbiny i nie mozna wsadzic gruszki nizej,ja daje calkiem inne ramie od innej turbiny i przesuwam je bardziej w dol na osi.

---------- Post dopisany at 16:56 ---------- Poprzedni post napisany at 16:41 ----------

439228c51905285bmed.jpg

---------- Post dopisany at 16:57 ---------- Poprzedni post napisany at 16:56 ----------

318f90f69b9098c3med.jpg

---------- Post dopisany at 16:58 ---------- Poprzedni post napisany at 16:57 ----------

f4f2cfc53d6a073emed.jpg

---------- Post dopisany at 17:00 ---------- Poprzedni post napisany at 16:58 ----------

jak tasz przewiercisz dziury to nie ma bata zeby wszystko nie weszlo

d0b6d2da08059e7bmed.jpg

Opublikowano

ja nie mam problemu z gruszką po zamontowaniu będzie całkowicie pod turbo (pewnie jak u Ciebie, bo jak wiesz oprócz skrócenia dźwigienki trzeba ja przyspawać pod innym katem niż oryginalna względem osi obrotu do tego przekręcasz trochę turbo tak żeby spływ oleju był odchylony o 5-10 stopni od pionu i grucha całkowicie mieści się w świetle turbo patrząc z góry albo nawet mniej wystaje niż strona gorąca) mi chodziło o odstęp miedzy turbo a osłona filtra powietrza chciałem mieć maksymalnie duży odstęp - niebawem fotki bo od jutra montuje wszystko w aucie, dziś robiłem testy sterowania i udało mi się osiągnąć sterowanie pełnym zakresem geometrii GTB w zakresie N75 20-80% tak jak to jest w oryginalnej mapie zobaczymy jak moja wydumka sprawdzi się na drodze:)

Opublikowano

Dokladnie tak jak piszesz u mnie jest przesuniete juz na max bo dalej to juz by splyw oleju nie wszedl.

Opublikowano

niema się co spierać:) każdy sposób prowadzący do celu jest dobry :)

---------- Post dopisany 17-08-2012 at 21:47 ---------- Poprzedni post napisany 15-08-2012 at 17:29 ----------

Kilka fotek z albumu moja przygoda z GTB1756VK

dscn4990p.th.jpg dscn4998j.th.jpg dscn4991k.th.jpg dscn4997s.th.jpg thumbnmail.png

thumbnmail.png

dscn5000z.th.jpg dscn5005.th.jpg dscn5004j.th.jpg dscn5002r.th.jpg dscn5001z.th.jpg

śruba miedzy turbo a filtrem to 16mm blacha na filtrze nie ruszana dało by się uzyskać więcej ale próbowałem wspawać w kolektor flansze i uciąłem go tak a nie inaczej i potem ratowałem sytuację i wyszło 16mm spływ oleju po małym odgięciu pierwszego kolanka pasuje od starej dmuchawy.

DP już praktycznie wymodzony kolejna seria fotek w niedziele.

Opublikowano

Bardzo ładnie to wygląda, widać że się przykładasz ;) (jakżeby inaczej!) Już nie mogę doczekać się jazdy testowej ;]

Opublikowano

Panowie jak chcecie moc to wkladac gtb:) 17,20,22. Turba sa swietne choc maja tez swoje wady:) My zalozylismy juz ponad 20 szt. w oddziale ctr zabrze oraz ctr kedzierzyn:) Niektore juz maja po 100tys nalatane i zero problemu:) Ale grunt to pewna sprezarka +dobre przerobienie oraz wystrojenie:)

Pozdrawiam Damian