Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADR] Rewelacje przy odpalaniu - winny immo??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :hi:

Na początku zaznaczam ze szukałem podobnego wątku, ale najwyraźniej mam wyjątkowy samochód :naughty: bo nic podobnego nie znalazłem, wiec piszę.

Chodzi o to ze miałem regenerowaną maglownicę. Po regeneracji okazało sie ze samochód nie pali, wyskakiwał na VAG-u problem ze stacyjką, więc kupiłem oryginalną w ASO, wymieniłem i oddałem do zaprogramowania.

I w tym momencie zaczynają sie schody - podłączyłem akumulator i auto pięknie zapaliło, bezproblemowo i generalnie cacyki. Więc je wyłączyłem i znowu chciałem odpalić - i problem bo auto pochodziło może 5-6 sekund i zgasło. Za drugim i trzecim razem to samo. Wiec odpiąłem kable od akumulatora, chwila odpoczynku dla auta, znowu podpiąłem i zapaliło bezproblemowo. Zgasiłem, chce odpalić - i znowu parę sekund i samochód sam sie wyłącza. Zawsze po podłączeniu akumulatora samochód odpala bezproblemowo, ale każda następna próba kończy sie porażką :wallbash:

Czy któryś z szanownych forumowiczów spotkał sie z takim wynalazkiem?? czym to może być spowodowane i jak można temu zaradzić??

Będe wdzięczny za wszystkie podpowiedzi.

Opublikowano

sprawdz błedy VAG-iem

Opublikowano

Witam wszystkich ponownie :hi:

Sprawa już rozwiązana - rację miał kolega adikrakow. mechanik-magik podpiął samochód pod komputer, coś poprzestawiał w ustawieniach i usunął blokadę silnika ukrywającą sie pod oznaczeniem "engine stop" ( albo jakoś tak). po wymianie stacyjki i podłączeniu komputera silnik odpalał, za każdym następnym razem komputer myślał ze to próba kradzieży i odłączał dopływ paliwa. Przepraszam, ze nie wchodzę w szczegóły ale nie jestem mechanikiem i dla mnie to czarna magia.

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi i pozdrawiam użytkowników najwspanialszych samochodów na świecie :naughty: