Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] Przycisk pilota do otwarcia bagażnika w scyzoryku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie koledzy,

mam scyzoryk 3 przyciskowy i z przykrością muszę stwierdzić że z przyciskiem otwarcia bagażnika jest coś nie tak. tzn wg mnie w ogóle nie reaguje zamek w klapie na pilota przy użyciu przycisku "bagaznikowego". centralny łapie wszystko - zamyka i otwiera (i z pilota i w zamku kluczem) łącznie z bagażnikiem. zamek bagażnikowy też otwiera i zamyka wszystko, ale tylko kluczem. szczerze mówiąc to nawet nie wiem, jak reaguje zamek na przycisk pilota otwierania bagażnika. tym samym przyciskiem sie otwiera i zamyka bagażnik? a może tylko otwiera, a zamyka przyciskiem od zamykania całego samochodu? jest jakieś strojenie pilotów... że najpierw sie klika na pilota, a potem w kilka sekund się otwiera zamek z klucza i on koduje sygnał jako "otwierający właściciel", ale to działa z tego co wiem na zwykłe zamki - cały centralny, a nie wiem czy też na przycisk bagażnika (czy jego się osobno koduje, czy kodowanie powinno objąć wszystkie 3 przyciski)

może któryś z was miał podobny problem, lub zna temat...

z góry dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Przyciskiem "bagażnikowym" tylko OTWIERASZ bagażnik. Należy w tym celu przytrzymać przycisk ok. 2 sekund.

Poczytaj instrukcje obsługi swojego samochodu... :wink4:

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

hehe... kolejny przykład, że głupota ludzka nie zna granic. co prawda, mam instrukcje w wersji germanistycznej, ale 2s po polsku, czy niemiecku "wyglada" tak samo :).

chyba to trochę dłużej trwa... ale przynajmniej działa, bo przytrzymałem do oporu (sygnał otwarcia zamku) i otworzyło się. więc jest ok.

wielkie dzięki Sławek

Opublikowano

Qrcze musze u siebie sprawdzic czy to dziala, bo mam scyzor na trzy klefle, ale wiem, ze jest dorabiany przez poprzedniego wlasciciela :confused4: i czy to bedzie dzialac :mysli: