Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Jak dorezać spryskiwacze lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Bieniek słuchaj wywal ten przekaznik bo nie jest potrzebny u mnie wszystko działa i trzeba tak podłączyc

taki opis dostałem kiedys od kolegi MK4

do pompki spryskiwaczy lamp

pin1-> podpiąć do masy (kolor kabla brązowy)

pin2-> podpiąć do centralnej elektroniki do pinu 2 (do gniazda 10 pianowego czarnego) (kolor kabla czerwono-biały)

a dokładnie w ori jest tak ze idzie od pinu 2 do (17-pin connector, zielony przy nogach kierowcy po lewej stronie jak odsuniesz ten czarny plastik) a od niego idzie do centralnej

ja tak mam podpiete i wszystko działa tak jak ori a wpiete jest przy nogach kierowcy tak jak wyzej napisane.

jesli masz jakies pytania to do goscia "mimomimo" to jest elektryk który mi wszystko zakładał i od niedawna tez ma audi i jest zalogowany na forum[br]Dopisany: 29 Listopad 2009, 16:47_________________________________________________a jeszcze jedno pamietajcie ze trzeba zalac płynu do zbiornika bo jak sie swieci rezerwa to nie idzie napiecie na pompke od sprysków

Opublikowano

Zrob fotke z przekaznikami jak mozesz.

Opublikowano

nie ruszałem nic mam tak jak ori jest, tylko ten kabelek jest pociagniety i tyle . zdjecia ci nie zrobie bo juz mam auto poskładane

Opublikowano

Czyli B6 i B7 wystarczy dociagnąć kabel do zasilania pompki i wszystko bedzie dzialać?? Nie trzeba wymieniać żadnych przekaźnikow?? A coś zaprogramować VAGiem trzeba??

Opublikowano

nie nic nie trzeba programowac i działa

Opublikowano

Zaba84 a czujniki położenia nadwozia do tych HID-ów też zakładasz ?

Jeżeli nie to nie chcę się z tobą mijać na drodze bo moje gały będą tak wyglądały :shocked:

niee... ustawiam tak zeby swiecily po galach takim jak ty..:D

a spryski po to zeby lepiej swiecily.....

Bez komentarza na temat zabudowy HIDów.

Opublikowano

Podepne sie pod temat gdyz zamierzam zamontowac spryski u siebie i w b6 wystarczy przeciagnac jeden kabelek czerwono bialy do pompki z power supply control unit tak jak pisali wczesniej, bez zadnych przekaznikow, ale ja znalazlem cos dodatkowego - podgrzewacze spryskiwaczy :mysli: i teraz sie zastanawiam czy w ori jest cos takiego czy to jest w wersjach na Sybir :tongue4:

Opublikowano

Ja u siebie mam podgrzewane, kumpel tez to ma więc jest to jko ori wyposarzenie

Opublikowano

a montowal ktos w dizelku spryski?? bo zastanawiam sie czy qlerek nie bedzie przeszkadzal :chytry:

Opublikowano

nie przeszkadza :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie czy ten zbiorniczek płynu 6,5 litrowy podejdzie do mojej niuni tj.do diesla???

żadnej róznicy nie bedzie czy to diesel czy benzyna :good:
Opublikowano

witaj zestaw jest idealny .musisz dokupić troszkę więcej przewodu bo jest za mało ,i dorobić mocowanie dysz spryskiwaczy z jakiejś blachy najlepiej ,otwory w zderzaku robiłem frezarką ręczną ,poradzisz sobie wiem bo sam mam taki od 2 tygodni.podłączenie fabryczne jest takie ze po ok 3 sek po przytrzymaniu sprysku szyby przedniej wysuwają się spryskiwacze lamp,a tu masz jak to wszystko podłączyć

demontujesz osłonę pod kierownicą na wprost mamy skrzynkę przekaźnikową a w niej przekaźnik o numerze 377, wyciągasz go w podstawce tego przekaźnika brakuje 3 styków. Styki są numerowane od 1 do 18. Musimy mieć odpowiednie styki do przekaznika

dokładamy styk numer 9 - kabelek od tego styku prowadzimy do do styku gniazda bezpiecznika od świateł to jest nr 20

dokładamy styk numer 6 - kabelek od tego styku prowadzimy i łączmy ze stykiem "+" pompki wysokiego ciśnienia

dokładamy styk numer 15 - kabelek od tego styku prowadzimy do skrzynki bezpiecznikowej do wolnego miejsca w skrzynce bezpieczników

7. drugie wolne miejsce pod bezpiecznik także uzupełniamy stykiem i prowadzimy kabel do zacisku 30 (zasilanie) widocznego na spodzie skrzynki przekaźnikowej

8. drugi kabelek z pompki łączymy do masy (na pompce są oznaczone styki jako "+" i "-" - nie pomylić).

10. W miejsce po przekaźniku 377 zakładamy przekaźnik o numerze 389

i to wszystko.pozdrawiam :hi:

[br]Dopisany: 15 Grudzień 2009, 21:06_________________________________________________cos poplatalem :) hodzi mi o punkt 7 tzn pod jaki styk ta 30 mam podlaczyc?? chodzi o drugi koniec bezpiecznika??
Opublikowano
:) chodzi o listwę z czerwonymi kablami pod przekażnikami czyli + jasne?
Opublikowano

to jest jasne :) chodzi mi o to czy ten kabelek podlaczyc pod drugi koniec bezpiecznika bo pierwszy idzie na przekaznik ale mam drugie pytanko skad u diabla wziac konektorki do podstawu przekaznika bo sa jakies nietypowe mam normalne i niepasuja :blink:

Opublikowano

styk 15 przerywasz go bezpiecznikiem możesz samą nową oprawka./jak się postarasz te te co masz też podejdą rozdłub śrubokrętem gniazdo przekaznika lub kub sobie w aso są juz z kabelkami

Opublikowano

:> hehe czyli jesli dobrze rozumuje to pomiedzy 15 a 30 jest bezpiecznik sorki ale lalem dzis beton caly dzien i wolno do mnie dochodzi :decayed:

Opublikowano

:> hehe czyli jesli dobrze rozumuje to pomiedzy 15 a 30 jest bezpiecznik sorki ale lalem dzis beton caly dzien i wolno do mnie dochodzi :decayed:

:good::)

Opublikowano

witam.

mam pytanie co do orginalnych spryskiwaczy reflektorów. takie chce zalozyć. kupilem juz zderzak pod spryski rocznik 99-01, spryskiwacze, zbiornik 6,5l

i mam problem jak zamontowac spryski w zderzaku

spryski mam takie:

374b0c4fcf28e9b6m.jpg

zderzak taki:

a7ae0442e20da115m.jpg

i niewiem jak je przykrecic jak by brakowalo plastiku tego w czerwonym okregu.

3e62848a451d662fm.jpg

szukałem w etce, pytałem w aso i nikt nic nie wie czeski film. proszę o pomoc.

Opublikowano

znalazłem kilka fotek które mam nadzieje ułatwią Ci mysl w rezaniu sprysków :wink4:

tak wyglada mocowanie u kolegi slepy

5c888c23ae32817dm.jpg

a tak u kolegi rafalekx

25072009935.th.jpg

25072009936.th.jpg

mam nadzieje ze sie nie obrażą że zapożyczyłem ich zdjecia :wink4:

jak by co kieruje do wątków zwiazanych z tym tematem

http://www.a4-klub.pl/smf/odp_b5_aeb_silver_arrow_18t_1be_sedan_foty_str_4-t33330.0.html;msg1196342#msg1196342

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_1z_a4_tdi-t23400.30.html

Opublikowano

Wszystko ok ale kolega gwerty chce zamontować oryginalne, one są mocowane pod innym kątem, do nich są metalowe mocowania do belki zderzaka, każda ma swój nr w ETCE :gwizdanie: