ygrek Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Od czerwca, kiedy kupiłem mojego Avanta B5 męczy mnie dziwny zapach (żeby nie powiedzieć smród) w bagażniku. Wyprałem już tą wykładzinę dolną i wyczyściłem dokładnie całą wnękę na zapaso koło. Trochę pomogło, ale dalej coś zajeżdża. Za nadkolami, w schowkach, na ich "podłodze" znalazłem takie dziwne smarowidło. Z początku pomyślałem, że skoro jest z obu stron, to jest to jakaś konserwacja nadwozia, ale coraz bardziej skłaniam się ku teorii, że to spadek po poprzednim właścicielu - coś tam się rozlało po prostu. Macie też taki smalec w schowkach Avanta? Jeśli nie to po prostu zmyję ten syf.
Kowi87 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Ostatnio rozbierałem u siebie padło, ani śladu takiego czegos, wszedzie goła sucha blacha
Kabar Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 To jakiś wosk do konserwacji. U mnie też jest, u znajomego w Skodzie Fabii to samo więc nie jest to źródło zapachu. Musisz rozebrać cały bagażnik, wyczyścić, poprać tapicerki i powinno być ok. Może też to być od wilgoci w bagu.
Kowi87 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 jak najbardziej od wilgoci, proponuje również zajrzeć z tyłu pod dywan pasażerów
Kabar Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Koniecznie też sprawdź otwory odpływowe w tych wnękach bagażnika. Możliwe że ten wosk je pozapychał, ja u siebie je udrożniałem.
ygrek Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Jak robiłem instalkę audio to z przymusu wybebeszyłem większość tkanin. Na pewno nie tak skutecznie jak Ty Kowi , ale zajżałem w większość zakamarków. Nie czyściłem jednynie boczków w bagażniku, bo się bałem że się porozklejają, ale widzę że będę musiał. Mimo wszystko chyba wyczyszczę ten wosk. Na cholerę mi on w środku auta? Poza tym planuję tam zabudowę audio i z tym smalcem mi nie po drodze.
Rekomendowane odpowiedzi