Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Chip a podzespoły

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanko do was, czy po czipie np sprzęgło,wtryski turbina szybciej się zużywają i inne jakieś podzespoły silnika?? czy podczas wymiany np filtra paliwa, klocków i innych części które często się zużywają trzeba wymienić na jakieś lepsze czy mogą być takie same jak do tego czasu wkładałem? czyli pod wersje 130Km ! :blink::hi::embarrassed:

Opublikowano

co ma paść to i w serii padnie :gwizdanie:

Opublikowano

kolego wystarczy użyć :szukaj: na ten temat jest dużo postów

Opublikowano

Rzeznik to i rosyjska kobyle zajedzie... :polew:

Wszystko zalezy od tego jaki program (czy na max czy z zapasem) i czy noga Twoja ma wiecej niz 2 polozenia stopy (on / off)

Opublikowano

a jak się zajedzie to można wsadzać mocniejsze graty więc nie ma tego złego :hi:

Opublikowano
  • Autor

a znacie w kuj-pom dobra firmę czipująca? :gwizdanie: :kox:

Opublikowano

Jedz albo do Roberta z tune-up albo do Rogala do wawy... ich masz najblizej i pewnie

Opublikowano

każdy silnik ma fabrycznie zostawiony jakiś zapas więc jeśli ci zrobią z głową to wszystko spokojnie wytrzyma

Opublikowano

Ja też robiąc chipa byłem w szoku :shocked:,i poprosiłem tunera o jak najdelikatniejszy tak żeby się nic nie zepsuło itp. Po 2 latach na samym programie doszły zmiany mechaniczne FMIC+BRD i coraz więcej .Tak że programu nie masz się co obawiać i poproś o najmocniejszy :evil:.

Opublikowano

najmocniejszy ale nie harcorowy co by ci na prawde korby bokiem nie wyszły :polew:

Opublikowano

do 200 KM mozna sie bawic w 1.9... jak bedziesz z głowa smigał to pojezdzisz ,,XXX ''Kkm :good:

Opublikowano

Ja też często się zastanawiałem czy program ma jakiś wpływ na żywotność silnika ale na forum jest bardzo dużo osób które maja auta po programie i jeżdzą więc myślę że nie ma się czego bać :wink4:

Opublikowano

po samym programie to już mało kto ma auto jak zauważyłem... sami rezacze się robią :decayed:

Opublikowano

coraz wiecej osób modzi bo turbiny, pompki i inne podzespoły sa latwo dostepne.... i w miare tanie... zrobienie TDi na 200 KM do wydatek max 5K zł

Opublikowano

coraz wiecej osób modzi bo turbiny, pompki i inne podzespoły sa latwo dostepne.... i w miare tanie... zrobienie TDi na 200 KM do wydatek max 5K zł

czy taki max to nie powiedział bym :wink4: raczej minimum :wink4:

Opublikowano

no ja tez sie zbieram do Fimca i BRD :kox:

Opublikowano

czy taki max to nie powiedział bym wink4 raczej minimum wink4

no nie wiem... ja tam 3 K wydałem

Opublikowano

nie licząc kosztów z odzysku sprzedazy, to turbo BRD kupujesz za 1200(ceny od olek_wroc), pompowtryski hybrydy AL 1400 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=332478, FMIC tu cenowo róznie wychodzi, ale załóżmy 800zł na gotowo :wink4: Auto ma już najechane wiec pewien jestem ze po strojeniu wpada kolejny problem sprzęgło z dwumasem 1600-1700

http://allegro.pl/kolo-dwumasowe-sprzeglo-audi-a4-130-km-1-9-tdi-awx-i1760155638.html plus robota min 200zł, strojenie 1200 jak na pierwszy raz :cool1: koszty nie przewidziane: padnieta przepływka, termostat itd

podsumowując, jesli sam nie robisz, kupujesz po cenach bez ulg to na czysto wychodzi interes 5 koła :wink4: w przypadku AWX o mocach 200+

Opublikowano

nie licząc kosztów z odzysku sprzedazy, to turbo BRD kupujesz za 1200(ceny od olek_wroc), pompowtryski hybrydy AL 1400 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=332478, FMIC tu cenowo róznie wychodzi, ale załóżmy 800zł na gotowo :wink4: Auto ma już najechane wiec pewien jestem ze po strojeniu wpada kolejny problem sprzęgło z dwumasem 1600-1700

http://allegro.pl/kolo-dwumasowe-sprzeglo-audi-a4-130-km-1-9-tdi-awx-i1760155638.html plus robota min 200zł, strojenie 1200 jak na pierwszy raz :cool1: koszty nie przewidziane: padnieta przepływka, termostat itd

podsumowując, jesli sam nie robisz, kupujesz po cenach bez ulg to na czysto wychodzi interes 5 koła :wink4: w przypadku AWX o mocach 200+

Dolicz jeszcze z 2tyś zł na większe hamulce bo 200 konny AWX już się szybko rozpędza a hamować nie ma czym.

Jak bawić się w tuning to kompleksowo a nie tylko silnik.

Opublikowano

trzeba doliczyć jeszcze 1000zeta na mandaty,250zeta na kursy zmniejszające punkty co pół roku .....