david. Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 mam takie pytanie jak zdiagnozowac niesprawna odme, bo mechanik powiedzial mi ze jak po odkreceniu korka wlewu oleju mocno dmucha powietrzem znaczy odma do wymiany czy to prawda?
Sztomel Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Pierdoły !!! Są ponadto silniki TDI PD, które nie posiadają łapacza oleju nad zaworami np. 2.0 l TDI BPW a tam nie dość, że dmucha powietrze to jeszcze wali równo olejem na łapę jak się przytknie ją do wlewu.
RALF76 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 mam takie pytanie jak zdiagnozowac niesprawna odme, bo mechanik powiedzial mi ze jak po odkreceniu korka wlewu oleju mocno dmucha powietrzem znaczy odma do wymiany czy to prawda? Spytaj mechanika jaki silnik miał na myśli VP czy PD? Jak powie że każdy to zmień mechanika.
Musashi Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 potwierdzam mechanik wymysla bzdury. w pokrywie zaworow silnikow z PD znajduje sie zawor nadcisnieniowy, ktory sie otwiera gdy wzrasta cisnienie w komorze korbowej. stad gdy sie otworzy korek wlewu oleju gazy z komory korbowej sobie wylatuja przez wlew oleju.
Rekomendowane odpowiedzi