Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ABC] moduł centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam maly problem dotyczacy centralnego . A mianowicie kupilem nowy moduł na allegro z pilotami tylko problem tkwi w tym ze nie wiem gdzie znalezc poprzedni modul ktory musze wymontowac . W okolicy pompki centralnego jakos go nie widze :/. Czy ktos moze wie gdzie go znalezc ????

Opublikowano

jeśli chodzi o moduł komfortu to jest w podłodze, taka czarna "skrzyneczka" pod nogami pasażera :wink4:

Opublikowano

Ale jaki moduł kupiłeś? do czego bo nie jasno napisałeś??

Opublikowano

...nie orientuje sie jaka dokladnie on ma nazwe :sick3:, ale sa to dwa piloty no i te pudelko z okablowaniem zwane modulem i dzieki temu mam otwierac znowu autko z pilota bo poprzednie piloty przetracilem ;(

Opublikowano

czyli rozumiem że miałeś centralny zamek bez pilota tylko na kluczyk, a masz dołożony nie orginalny moduł do pilota i przepad Ci pilot i chcesz nowy założyc??

Opublikowano

poszukaj w okolicach bezpiecznikow, albo nie daleko slupka tam gdzie sa kostki elektryczne, jak znam zycie tam powinienes znalesc.

Opublikowano

Tak jeszcdze tylko na marginesie chcialem sie zapytac : do czego jest ten modul komfortu?? :blink

Jest to zamykanie się szyb i szyberdachu(jeśli posiadasz) wraz z zamykaniem auta :cool:

Opublikowano

ja mam podobne pytanie, mam już nieoryginalny moduł centralnego zamka i chce go wymienić bo mi często auto sam otwiera :angry: teraz pytanie czy jak kupie inny moduł to muszę wszystkie kable ciągnąc od nowa?

fb3bd4cac3f1c8d6m.jpg

wiecie może czy dało by sie dopasować jakiś nowy moduł do tej starej instalacji? moduł firmy votex.

z góry Dzięki za odpowiedz

Opublikowano

ja mam podobne pytanie, mam już nieoryginalny moduł centralnego zamka i chce go wymienić bo mi często auto sam otwiera :angry: teraz pytanie czy jak kupie inny moduł to muszę wszystkie kable ciągnąc od nowa?

fb3bd4cac3f1c8d6m.jpg

wiecie może czy dało by sie dopasować jakiś nowy moduł do tej starej instalacji? moduł firmy votex.

z góry Dzięki za odpowiedz

Jeśli kupisz taki sam moduł to nie ale jeśli inny to pewnie małe przeróbki będziesz musiał zrobić, bo kolor kabli może byc inny albo moze mieć inne funkcje niz teraz masz, ale jak kupisz nowy moduł to napewno bedzie dołączony schemat do niego :wink4:

Opublikowano

Bede zmieniał na inny bo taki jak mam to ciężko dostac:/ ale z tego sterownika wszystkie kable idą w pompek, jak kupie nowy to tez tak będę chciał zrobić wiec może nie będzie to aż takie trudne, Dzięki za odpowiedz:)

pozdro