Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SWAP wydechu seryjnego 2.0 TDI na podwojny z 3.0TDI oraz wymiana dyfuzora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czym żeście przewozili wydech? Zmieszczę go go wnętrza a4/a5?

Opublikowano
Teraz, Lukaszxxx napisał:

Czym żeście przewozili wydech? Zmieszczę go go wnętrza a4/a5?

Lawetą.....
Do auta NIE wejdzie.

Opublikowano
19 godzin temu, ELA7V30 napisał:

Witam. Proszę Cię jeśli to nie jest kłopotem abyś zmierzył ile cm. jest od wewnętrznej lewej rury do wewnętrznej prawej rury u ciebie w aucie.

Ok 109,5 cm 

120 cm jest od środka lewej do środka prawej 

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Mierzyłem końcówki 

Edytowane przez krystian3769

Opublikowano
21 godzin temu, krystian3769 napisał:

Ok 109,5 cm 

120 cm jest od środka lewej do środka prawej 

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Mierzyłem końcówki 

:decayed:od-do:decayed: Zobaczę u siebie bo  dziękuję.

Opublikowano

Czy ktoś z as zakładał wydech  do a4 b8 o nr 8R253611C 8R0253611D? Zanim się za to zabiorę może kto co podpowie?????

Opublikowano

czy do 2.0 tdi quattro podejdzie 

taki wydech z A5? prawdopodobnie z 2.0 tfsi  8T0253078C

GD AUDI A5 WYDECH TŁUMIK 8T0253078C

Opublikowano

W 2.0tdi masz jedna rurke na tlumiku srodkowym a tutaj masz dwie + wieksza pucha

Opublikowano

czyli ten będzie ok?

AUDI A4 B8 8K UKŁAD WYDECHOWY TŁUMIK 3.0TDI KOMPL

Opublikowano

są jakieś różnice w wydechu a4 b8 przed lift a polift?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Pytanie do tych którzy robiki swap w quattro - przy tylnym napędzie od tyłu samochodu jest przykręcony odważnik metalowo-gumowy, który przeszkadza w montażu wydechu, czy to odkręciliście?

Opublikowano

20180921_095947.jpg

Opublikowano
W dniu 1.09.2011 o 12:19, wrclaguna napisał:

Stary wydech mam :gwizdanie: to przy okazji zwazymy z kumplem :) Na pewno nie jest az taki ciezki :wink4: Teraz jest brak srodkowego tlumika ( porownujac z 2.0 TDI ) ale za to z tylu sa dwa :decayed:

czyli oryginalny środkowy z 2.0 tdi wyrzucamy i wsadzamy ten co jest na zdjęciu z 3.0tdi? dobrze rozumiem? jak z dzwiękiem coś się zmieniło czy jest tak samo jak na seryjnym?  i czy jest róznica w wydechu sedan/avant i quattro/ośka? bo jestem na etapie szukania i nie wiem ?

Edytowane przez damian6158

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej odkopie trochę temat :) bo mam 2 pytania ( niby są odpowiedzi ale wole się upewnić zanim kupie wszystko )

1. Czy wydech z A4 2,7 TDI czy też  3.0TDI 4X4 będzie pasował ?

2. Czy wydech z A5 3.0 TDI też będzie pasował ?

3. Czy mógłby mi ktoś zmierzyć szerokość końcówek wydechu w wolnym czasie ? chciałbym oczywiście zamontować inne końcówki

Te tutaj się nadadzą tak ?

75fc5d944a5c87e633538692aec7

0479ff51472a8aa4e215cd01bd3d

Wole się 2 razy upewnić zanim coś zacznę robić :)

Opublikowano

Witam , a czy ktoś robił podwójne wydechy w a4 allroad 2.0 , da rady zrobić tak samo jak piszecie wcześniej w normalnym Quattro ?? 

Pozdrawia. 

Opublikowano

Up Ponawiam pytanie :) wyżej czy od A5 lift 3.0 TDI bedzie pasował do A4 B8 wydech ?

Opublikowano
21 godzin temu, Treys napisał:

Up Ponawiam pytanie :) wyżej czy od A5 lift 3.0 TDI bedzie pasował do A4 B8 wydech ?

Będzie, jestem po montażu takiego wydechu u siebie. Jedyne co nie pasowało to poprzeczka tunelu przed tylną osią. Na rurze wydechu jest splaszczenie tak aby wydech nie uderzał o tą poprzeczkę. Widocznie w A5 ta poprzeczka jest cofnięta o jakieś 5 cm w kierunku tylnej osi. Możesz jej nie przykręcać, przesunąć do tyłu i przykręcić na 2 śruby zamiast 4, lub podciąć o jakieś 2 cm tak jak ja to zrobiłem i wszystko pasuje. 

Edytowane przez corradoowner

Opublikowano
W dniu 10.11.2018 o 14:58, corradoowner napisał:

Będzie, jestem po montażu takiego wydechu u siebie. Jedyne co nie pasowało to poprzeczka tunelu przed tylną osią. Na rurze wydechu jest splaszczenie tak aby wydech nie uderzał o tą poprzeczkę. Widocznie w A5 ta poprzeczka jest cofnięta o jakieś 5 cm w kierunku tylnej osi. Możesz jej nie przykręcać, przesunąć do tyłu i przykręcić na 2 śruby zamiast 4, lub podciąć o jakieś 2 cm tak jak ja to zrobiłem i wszystko pasuje. 

Dziękuje za odpowiedz :) !

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżenie tematu.

Mam a4 b8 avant 2014 2.0tdi cleandisel i problem mam bo po przemiarce wydechu z s4 po prawej stronie gdzie powinien być tłumik mam zbiornik adblue? ktoś wie co z tym fantem można zrobic? Czy jest sposób na przestawienie zbiorniczka? 

Opublikowano
W dniu 5.09.2019 o 18:05, osCartoon_71 napisał:

Odświeżenie tematu.

Mam a4 b8 avant 2014 2.0tdi cleandisel i problem mam bo po przemiarce wydechu z s4 po prawej stronie gdzie powinien być tłumik mam zbiornik adblue? ktoś wie co z tym fantem można zrobic? Czy jest sposób na przestawienie zbiorniczka? 

Chyba nie chcesz montować wydechu z s4 do diesla? 

Opublikowano

Na tym etapie jeszcze nie jestem. Bo w trakcie pisania i tak okazało się że to wydech z disla. Ale mam i tak większy problem z tym prawym tlumikiem bo wkoncu nie mam miejsca na niego.