Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam gały do b8 perforowaną z biała nicia , alvaro :naughty:

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
To jest z A3 :wink: gdzies 125 PLN nowa

Grzesiek, już mam zamówioną w ASO, 130 NÓFFka sztuka. Tylko troszkę trzeba będzie przerobić co nieco pewnie.

---------- Post dopisany at 19:21 ---------- Poprzedni post napisany at 19:17 ----------

Mieszek tylko przekladałem z tego co pamietam :wink: Aktualnie teraz u mnie siedzi z TTRS

http://s19.postimg.org/53yv83x2b/IMG_8213.jpg

http://s19.postimg.org/pvmqpcyeb/IMG_8212.jpg

Hehe, nie nadąży człowiek, masakra :)

Na Alledrogo taka od TT RS jest za 150 PLN teraz, chyba dobra cena ...

Opublikowano

co trzeba przerobic w tych gałkach (a3 i TTRS) zeby pasowaly do B8?

Opublikowano

Ja kupilem za 130 pln galke z TT :hi:mieszek był styrany wiec dałem do obszycia na wzor z B8

Opublikowano
  • Autor

Dziadek niii mam mam tylko zwykłą skórzaną pod manuala i zwykłą skórzaną pod automat...

Opublikowano
Dziadek niii mam mam tylko zwykłą skórzaną pod manuala i zwykłą skórzaną pod automat...

Pamietaj gdyby ....:wink:

Opublikowano

Żeby wyciągnąć sufit w avancie demontuję wszystkie słupki, rączki, słoneczniki i coś jeszcze? Jak jest z przednią lampką sufitową? Jak ją wyciągnąć bez uszkodzenia??

Opublikowano

W Warsztacie na pewno znajdziesz qpe podpowedzi :wink:

np.

Wymontowanie i zamontowanie oświetlenia wnętrza z przodu :

– Wyłączyć zapłon i wyjąć kluczyk zapłonu.

– Otworzyć schowek na okulary 2 .

– Wykręcić śrubę 1 .

– Oświetlenie wnętrza / oświetlenie do czytania 3 z przodu przechylić w dół i wyjąć z osłony dachu.

– Rozłączyć elektryczne złącza wtykowe.

paneloswietleniowy.png

1 - Zaślepka

2 - Elektryczne złącze wtykowe (Wersja wyposażenia )

3 - Środkowe mocowanie

4 - Osłona

5 - Osłona przeciwsłoneczna

osonaprzeciwsoneczna.png

Wymontowanie i zamontowanie osłony przeciwsłonecznej :

– Odczepić osłonę przeciwsłoneczną 2 na środku samochodu od środkowego mocowania osłony przeciwsłonecznej 1 .

– Odczepić zaślepkę 3 za pomocą wkrętaka .

– Mocowanie osłony przeciwsłonecznej odchylić w dół strzałka i wyjąć.

– Wersja wyposażenia z oświetleniem: odłączyć elektryczne złącze wtykowe i wyjąć osłonę przeciwsłoneczną.

Zamontowanie przebiega w odwrotnej kolejności, przestrzegać przy tym następujących punktów:

– Zaczepić występ mocowania osłony przeciwsłonecznej w wycięciu podsufitki.

– Wcisnąć zaślepkę osłony przeciwsłonecznej aż do całkowitego zablokowania.

osonaprzeciwsonecznawym.png

Zestawienie montażowe - górna osłona słupka A :

1 - Klamry

- Umieścić w osłonie

- Wymienić w przypadku uszkodzenia lub zniekształcenia

2 - Śruba

- Wymieniać po każdym demontażu

- Otwór gwintowany na śrubę musi być zawsze oczyszczony, np. za pomocą gwintownika

3 - Osłona

- Z symbolem AIRBAG

- Ostrożnie odczepić

- Przyczepiona na stałe do osłony

4 - Górna osłona słupka A

osonaa1.png

– Odczepić ostrożnie osłonę 1 z symbolem AIRBAG za pomocą wkrętaka z górnej osłony słupka A .

– Wykręcić śrubę 2 .

– Rozpoczynając od góry, odczepić ostrożnie górną osłonę słupka A 3 .

– Wyciągnąć górną osłonę słupka A z tablicy przyrządów strzałka B i zdjąć ją.

UWAGA !!!

- Przestrzegać przepisów bezpieczeństwa dotyczących podzespołów pirotechnicznych !!! .

- Podczas montażu górnej osłony słupka A nie zakleszczyć poduszki bezpieczeństwa głowy.

Zamontowanie przebiega w odwrotnej kolejności, przestrzegać przy tym następujących punktów:

- Jeśli klamry osłony pozostały w punktach mocowania nadwozia, wymontować je i umieścić przed montażem w osłonie.

- Sprawdzić, czy klamry nie są uszkodzone lub zdeformowane, w razie potrzeby wymienić.

– Z otworu gwintowanego na śrubę górnej osłony słupka A usunąć pozostałości środka zabezpieczającego, użyć do tego gwintownika.

- Jeśli otwór gwintowany nie zostanie oczyszczony, istnieje niebezpieczeństwo, że podczas wkręcania nowa śruba zatrze się i zerwie przy ponownym demontażu.

– Umieścić górną osłonę słupka A 1 w mocowaniu 2 tablicy przyrządów i przedniej listwy progowej kierunek strzałki .

– Zaczepić górną osłonę słupka A i wywinąć krawędź uszczelki drzwi.

osonaa3.png

Demontaż schowka po stronie kierowcy :

Wyjmakiem odczepiamy boczną zaslepkę deski 1

bocznaoslonaschowka.png

Opublikowano

A znaczek S-line z kierownicy się tylko delikatnie podważa? Jak go najbezpieczniej wyjąć?

Opublikowano
A znaczek S-line z kierownicy się tylko delikatnie podważa? Jak go najbezpieczniej wyjąć?

tak, wychodzi bez problemu

Opublikowano

Witam

Mam pytanko: podczas wymiany rozrządu koleś odłączył mi akumulator, po podłączeniu wszystko było ok.

Teraz po ok 1 miesiącu dzisiaj rano na liczniku pokazał się komunikat że bateria jest nie doładowana.

I teraz tak czy to odłączenie miało jakieś znaczenie, że podłączył barerie nie doładowaną do 100% bo pewnie taka była podczas normalnej eksploatacji i go nie doładowuje do 100%, czy to zbieg okoliczności i trzeba go po prostu doładować?. Vag błędów nie pokazuje, ładowanie ok.

I teraz drugie pytanie z innej beczki, czy taki tester warto kupić na własny użytek żeby wiedzieć co się dzieje z autem?

NOWY VAG V-scan 5053 ITS CAN live data, j.polski (3683165319) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

tak, wychodzi bez problemu

Dzięki :hi:

Opublikowano

Kilka dni temu siedziałem sobie w aucie z wyjętym kluczykiem. Po kilku minutach drzwi samoczynnie się zablokowały - to chyba dobrze.

Ale... czy to normalne, że zaryglowanych drzwi nie da się otworzyć od środka? Nie działają ani klamki, ani włącznik blokowania na drzwiach kierowcy. Przecież jakby ktoś został w aucie bez kluczyka, to jedyną opcją na awaryjne wyjście z samochodu jest wybicie szyby :shock3:

Opublikowano
Kilka dni temu siedziałem sobie w aucie z wyjętym kluczykiem. Po kilku minutach drzwi samoczynnie się zablokowały - to chyba dobrze.

Ale... czy to normalne, że zaryglowanych drzwi nie da się otworzyć od środka? Nie działają ani klamki, ani włącznik blokowania na drzwiach kierowcy. Przecież jakby ktoś został w aucie bez kluczyka, to jedyną opcją na awaryjne wyjście z samochodu jest wybicie szyby :shock3:

Musiałeś nacisnąć przycisk na pilocie. Same to one się nie zablokują. Same blokują się tylko jak odblokujesz z pilota i przez 30 sekund nie otworzysz drzwi.

Opublikowano

Musiałeś nacisnąć przycisk na pilocie. Same to one się nie zablokują. Same blokują się tylko jak odblokujesz z pilota i przez 30 sekund nie otworzysz drzwi.

No tak, to pewnie prawda, bo otwierałem i zamykałem kilka razy drzwi z pilota siedząc w środku auta. Nie mniej jednak uważam, że nawet zablokowane z zewnątrz za pomocą pilota drzwi powinny dać się otworzyć od środka. IMO jest to trochę niebezpieczne :kwasny:

Opublikowano

No tak, to pewnie prawda, bo otwierałem i zamykałem kilka razy drzwi z pilota siedząc w środku auta. Nie mniej jednak uważam, że nawet zablokowane z zewnątrz za pomocą pilota drzwi powinny dać się otworzyć od środka. IMO jest to trochę niebezpieczne :kwasny:

Jak, zamykając auto, naciśniesz przycisk dwa razy, to będzie można otworzyć od środka.

Opublikowano
Jak, zamykając auto, naciśniesz przycisk dwa razy, to będzie można otworzyć od środka.

Kurde, w życiu bym na to nie wpadł :kox: Dzięki za poradę :hi: