Opublikowano 1 Lutego 201412 l Moglbym prosic o schemat podlaczenia servotronika? Nie moge znalezc w elsie. Dzieki z gory.
Opublikowano 2 Lutego 201412 l Autor Panowie, szybkie pytanie - ma ktoś może instrukcję jak wyjąć zagłówki z przednich foteli w B8? Nie ma takiego przycisku przy talerzyku plastikowym jak w większości samochodów, a potrzebuję pilnie zdemontować i nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Będę bardzo wdzięczny za pomoc w temacie. Musisz ściągnąć tylną plastikową osłonę fotela i dopiero dostać się do zabezpieczenia zagłówka...
Opublikowano 2 Lutego 201412 l Jakieś instrukcje jak to zrobić, żeby niczego nie połamać? Zielony jestem w temacie, a nie chciałbym uszkodzić fury
Opublikowano 2 Lutego 201412 l Nic tam nie trzeba rozbierać, naciskasz na tapicerkę z tyłu fotela, tak trochę poniżej tulejki gdzie się wsuwa zagłówek, ale od tyłu oparcia i wychodzi leciutko. Zaczep jest po jednej stronie pręta zagłówka, druga strona to tylko taki klik który sam odpuszcza. Nie pamiętam tylko czy lewa czy prawa strona, ale jest prościej niż z tyłu bo tam trzeba w szczelinę włożyć coś ostrego. Jak nie będziesz mógł znaleźć to pisz, zrobie foto i podeśle w którym miejscu trzeba nadusić oparcie od tyłu ---------- Post dopisany at 00:54 ---------- Poprzedni post napisany at 00:51 ---------- Ps. A Ty Alvaro Gangreno gdzieś zaginął że nie dotarłeś ...
Opublikowano 3 Lutego 201412 l Moglbym prosic o schemat podlaczenia servotronika? Nie moge znalezc w elsie. Dzieki z gory. Wymagane są następujące działania: [h=4]Dostosowanie kodowania z jednostki sterującej systemu elektrycznego[/h] Wybierz STG 09 STG Długi Kodowanie -> Funkcja 07 Bajt 7 Włącz Bit 0 [h=4]Modernizacji Servotronic przekładni kierowniczej[/h] Jeśli kodowanie jest udany wtedy pamięć błędu: Servotronic przerwa zawór N119 W celu podniesienia Servotronic kierownicy zależne od prędkości, przekładnia kierownicza musi być wymieniane w zawór regulacji kierownicy jest wliczony w cenę. zawór sterujący jest połączony z 2 kabli do wbudowanej centrali zasilanie. Pin 1 z N119 zaworu z pin T17i 1 Pin 2 N119 zawór z Pin T17i 12 T17i jest czarna wtyczka z oznakowanie D -
Opublikowano 3 Lutego 201412 l Moglbym prosic o schemat podlaczenia servotronika? Nie moge znalezc w elsie. Dzieki z gory. Wymagane są następujące działania: [h=4]Dostosowanie kodowania z jednostki sterującej systemu elektrycznego[/h] Wybierz STG 09 STG Długi Kodowanie -> Funkcja 07 Bajt 7 Włącz Bit 0 [h=4]Modernizacji Servotronic przekładni kierowniczej[/h] Jeśli kodowanie jest udany wtedy pamięć błędu: Servotronic przerwa zawór N119 W celu podniesienia Servotronic kierownicy zależne od prędkości, przekładnia kierownicza musi być wymieniane w zawór regulacji kierownicy jest wliczony w cenę. zawór sterujący jest połączony z 2 kabli do wbudowanej centrali zasilanie. Pin 1 z N119 zaworu z pin T17i 1 Pin 2 N119 zawór z Pin T17i 12 T17i jest czarna wtyczka z oznakowanie D - Dzięki wielkie, teraz wszystko jasne. ---------- Post dopisany at 09:58 ---------- Poprzedni post napisany at 09:19 ---------- Panowie, zakładał ktoś poliftowe przełączniki przy kierownicy do przedlifta? Pasuje p&p?
Opublikowano 3 Lutego 201412 l Panowie, po wmontowanie 3G okazało się ze w mojej wersji w lampce brakuje takiego modułu i mikrofonu na środku, 3G High bez Banga, czy może ktoś doradzić za co ten moduł odpowiada ? Mam dwa mikrofony w przedniej części ale tego po środku nie ma. Czy to istotne urządzenie ?
Opublikowano 3 Lutego 201412 l Panowie, po wmontowanie 3G okazało się ze w mojej wersji w lampce brakuje takiego modułu i mikrofonu na środku, 3G High bez Banga, czy może ktoś doradzić za co ten moduł odpowiada ? Mam dwa mikrofony w przedniej części ale tego po środku nie ma. Czy to istotne urządzenie ?http://imageshack.com/a/img843/7813/tzfq.jpg Sensor ruchu.
Opublikowano 3 Lutego 201412 l A na co ma wpływ ten sensor, czy to od alarmu którego ja nie mam a ten poprzedni miał ??
Opublikowano 3 Lutego 201412 l A na co ma wpływ ten sensor, czy to od alarmu którego ja nie mam a ten poprzedni miał ?? Pewnie tak.
Opublikowano 3 Lutego 201412 l Hohe raczej pasują te przełączniki bo wklejałem ostatnio zdjęcie a4 do sprzedania i właśnie miała przełączniki poliftowe - wątpię żeby komuś chciało się to jakoś specjalnie przerabiać patrząc na ogólny stan auta View image: manetki
Opublikowano 3 Lutego 201412 l Hohe raczej pasują te przełączniki bo wklejałem ostatnio zdjęcie a4 do sprzedania i właśnie miała przełączniki poliftowe - wątpię żeby komuś chciało się to jakoś specjalnie przerabiać patrząc na ogólny stan auta View image: manetki Właśnie pamiętam to Twoje zdjęcie. Muszę zmienić manetki a te poliftowe kosztują tyle samo, pomyślałem że bedzie ładnie, bardziej świeżo.
Opublikowano 3 Lutego 201412 l Panowie, zakładał ktoś poliftowe przełączniki przy kierownicy do przedlifta? Pasuje p&p? Marcin, pasują p&p, ja zakładałem pod starą taśmę i nie było żadnego problemu
Opublikowano 3 Lutego 201412 l Panowie, zakładał ktoś poliftowe przełączniki przy kierownicy do przedlifta? Pasuje p&p? Marcin, pasują p&p, ja zakładałem pod starą taśmę i nie było żadnego problemu Super! Dzięki wielkie Bogdan!
Opublikowano 3 Lutego 201412 l Pany mam pytanie. Chciałbym zmienić MMI 2G na 3G lecz muszę wymienić wzmacniacz pod B&O wie ktoś jaki nr ma ten wzmacniacz? chciałbym wiedzieć jakiego szukać. Przy okazji zapytam czy ktoś byłby chętny na MMI 2G High ewentualnie B&O lub sam wzmacniacz jakbym znalazł pod 3G sam wzmak.
Opublikowano 4 Lutego 201412 l Panowie, po wmontowanie 3G okazało się ze w mojej wersji w lampce brakuje takiego modułu i mikrofonu na środku, 3G High bez Banga, czy może ktoś doradzić za co ten moduł odpowiada ? Mam dwa mikrofony w przedniej części ale tego po środku nie ma. Czy to istotne urządzenie ?http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/843/tzfq.jpg Mam na sprzedaz czujnik ruchu i mikrofon.
Opublikowano 4 Lutego 201412 l Przy okazji zapytam czy ktoś byłby chętny na MMI 2G High ewentualnie B&O lub sam wzmacniacz jakbym znalazł pod 3G sam wzmak. Zależnie od ceny ja mógłbym być zainteresowany. Jakiś czas temu szukałem 2G High, ale chwilowo zarzuciłem temat.
Opublikowano 4 Lutego 201412 l Przy okazji zapytam czy ktoś byłby chętny na MMI 2G High ewentualnie B&O lub sam wzmacniacz jakbym znalazł pod 3G sam wzmak. Zależnie od ceny ja mógłbym być zainteresowany. Jakiś czas temu szukałem 2G High, ale chwilowo zarzuciłem temat. Tylko MMI ? czy B&O też ? tzn jakbym sprzedawał to tylko sam wzmacniacz bo reszta gratów zostaje a wzmacniacz właśnie najtrudniej dorwać ;/
Opublikowano 4 Lutego 201412 l Poszukuję listwę ozdobną dekor w kokpit, bez Q. Koniecznie żeby była z chromikiem czyli tak jak w piano, może być drewniana w połysku. Jeśli ktoś ma to proszę PW z ceną.
Opublikowano 4 Lutego 201412 l Panowie jak by ktoś reflektował na moje lustra zewnętrzne z S4 ( na 6 pinów ) to pisać pw