Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A profil jaki wybieracie do tych 225?

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pojawił mi się dzisiaj błąd w silniku, zapaliła się kontrolka i faluje silnik na biegu jałowym. Byłem w serwisie i zdiagnozowali mi błąd czujnika położenia klapy w kolektorze ssącym, mógłby ktoś nieco rozjaśnić o co chodzi?

a drugie pytanie, czy wszystkie silniki 1.8T w benzynie to ten sam silnik z ułożonym odpowiednio programem jeśli chodzi o moc? Kolega znalazł dla siebie B8 1.8T 120km i z tego co widzę to chiptunerzy podają w specyfikacjach, że można go rozkręcić do 200km, to prawda?

Opublikowano

Kolego 45

Opublikowano

Profil to zależy ile cali felunek planujesz ...

Ja mam u siebie 225/50R17

Opublikowano

17tki, właśnie na drzwiach też jest 225/50R17. Do zimy jeszcze trochę, najpierw trzeba jakiś felunek jeszcze kupić. ;)

Opublikowano

Pojawił mi się dzisiaj błąd w silniku, zapaliła się kontrolka i faluje silnik na biegu jałowym. Byłem w serwisie i zdiagnozowali mi błąd czujnika położenia klapy w kolektorze ssącym, mógłby ktoś nieco rozjaśnić o co chodzi?

a drugie pytanie, czy wszystkie silniki 1.8T w benzynie to ten sam silnik z ułożonym odpowiednio programem jeśli chodzi o moc? Kolega znalazł dla siebie B8 1.8T 120km i z tego co widzę to chiptunerzy podają w specyfikacjach, że można go rozkręcić do 200km, to prawda?

O klapach i ich przypadłosciach jest cały watek o tym ,wystarczy poszukać :)

===> http://a4-klub.pl/index.php?/topic/272895-18tfsi-i-20tfsi-problemy-z-klapami-i-dolotem/#entry3955495

Opublikowano

Ja mam 18" i profil 40

Edytowane przez wrzosu

Opublikowano

O klapach i ich przypadłosciach jest cały watek o tym ,wystarczy poszukać

===> 1.8TFSI i 2.0TFSI problemy z klapami i dolotem - Audi A4 B8 - Audi A4 Klub Polsk

Dzieki! A moze miec to zwiazek z programem?

Opublikowano

Ja mam 18" i profil 40
40 to trochę niski profil przy szerokości opony 225, wnęki nadkoli nie pozostają puste przy takiej oponie?

Edytowane przez Kaju77

Opublikowano

Ja mam 18" i profil 40
40 to trochę niski profil przy szerokości opony 225, wnęki nadkoli nie pozostają puste przy takiej oponie?

Nie miałem jeszcze takiej kombinacji. Stare zimowki miałem 225/50/17. Teraz wsadzam hample345 i na zime na 18 przechodzę. To co zalecasz? Szersza oponę? Kolo mam 8j

Opublikowano

Zalecać nic nie będę bo to indywidualna decyzja każdego z nas jednak jeżeli miałbym wybierać dla siebie (mam takie na lato) wybrałbym oponę 225/45, fajnie wypełnia wnęki nadwozia przy zachowania komfortu podróżowania. Ja na zimę zostaje przy zestawie 225/55 R16...z racji ze hamulce seria[emoji6]

Edytowane przez Kaju77

Opublikowano

Przy 18 to chyba już 245/40 tak jest chyba na drzwiach na naklejce.

Opublikowano

Ja mam na zimę felgi jak na lato 18 cali zmieniam tylko opony? Opony zimowe 225/45. Lato 245/40.

Opublikowano

Tak wypuściła to fabryka, jednak możesz stosować zamiennik 225/45 (sprawdź kalkulator) no chyba ze felge masz 8,5J to już trochę lipa bo za duży naciąg jest i optycznie przynajmniej z dla mne nie wygląda to już zbyt kolorowo.
Opublikowano

Ja mam na zimę felgi jak na lato 18 cali zmieniam tylko opony? Opony zimowe 225/45. Lato 245/40.

A na jakim zawiasie?

Opublikowano

Tak wypuściła to fabryka, jednak możesz stosować zamiennik 225/45 (sprawdź kalkulator) no chyba ze felge masz 8,5J to już trochę lipa bo za duży naciąg jest i optycznie przynajmniej z dla mne nie wygląda to już zbyt kolorowo.

Teraz mam 19tki 255/35 na feldze 8,5J ale na zimę chcę 17tki 8J, to i opona będzie pewnie 225.

Opublikowano

Uniroyal 225/50/17 na zimę szukam 2 szt. nowe. Jak by ktoś miał to chętnie zakupam w rozsądnej cenie.

Opublikowano