Opublikowano 28 Lutego 201511 l Tak to jest ten MODUŁ mumen a miałes wczesniej ? jesli tak to wymianka i bedzie chodzić
Opublikowano 28 Lutego 201511 l Koledzy, czy jest możliwość zakodowania dynamicznego kierunkowskazu w A4 B8 NEON?? Na youtube widziałem w A5...
Opublikowano 28 Lutego 201511 l Koledzy, czy jest możliwość zakodowania dynamicznego kierunkowskazu w A4 B8 NEON?? Na youtube widziałem w A5... Wklej linka.
Opublikowano 28 Lutego 201511 l Z d*py to wygląda w tym a4. Przecież tutaj tylko kierunek w klapie się oświeca pierwszy i tyle. W A6/A7 Lift i A8 to działa całkiem inaczej przecież.
Opublikowano 28 Lutego 201511 l Koledzy, czy jest możliwość zakodowania dynamicznego kierunkowskazu w A4 B8 NEON?? Na youtube widziałem w A5... Wklej linka. Edytowane 28 Lutego 201511 l przez bigjasiu
Opublikowano 28 Lutego 201511 l Koledzy, czy jest możliwość zakodowania dynamicznego kierunkowskazu w A4 B8 NEON?? Na youtube widziałem w A5...Wklej linka. Tak to nie zrobisz. Wydaje mi się, że każda dioda musi być sterowana osobno. Edytowane 28 Lutego 201511 l przez Hohe
Opublikowano 28 Lutego 201511 l Witam Panowie, Jadąc dzisiaj rano do pracy miałem mały problem, Silnik na 2 biegu nie chciał się wkręcić na obroty, wkręcał się z oporem tak jakby się krztusił. Zgasiłem, odpaliłem i było OK, zdarzyło mi się to już drugi raz, za pierwszym razem zignorowałem sprawę. Nie podłączałem jeszcze komputera, ale czy ktoś z Was tak na "sucho" może powiedzieć co może być? Dzięki, pozdrawiam Tak się Panowie zastanawiam, czy problem opisany powyżej nie wynika z zabrudzonego filtra paliwa (od kupienia nie wymieniałem jeszcze)? I kolejne pytanie, bo tak czy siak przydałoby się ten filtr wymienić, w necie takie coś znalazłem: http://allegro.pl/filtr-paliwa-mann-wk6003-audi-a4-8k-2-0tdi-wawa-i5116991805.html Czy to właściwy filtr paliwa do naszych B8, i gdzie się go montuje? Pamiętam, ze filtr paliwa w B7 siedział pod maską, a w B8? Aha, podpiąłem VCDS i żadnych błędów nie było. Edytowane 28 Lutego 201511 l przez Cocco
Opublikowano 28 Lutego 201511 l Witam Panowie, Jadąc dzisiaj rano do pracy miałem mały problem, Silnik na 2 biegu nie chciał się wkręcić na obroty, wkręcał się z oporem tak jakby się krztusił. Zgasiłem, odpaliłem i było OK, zdarzyło mi się to już drugi raz, za pierwszym razem zignorowałem sprawę. Nie podłączałem jeszcze komputera, ale czy ktoś z Was tak na "sucho" może powiedzieć co może być? Dzięki, pozdrawiam Tak się Panowie zastanawiam, czy problem opisany powyżej nie wynika z zabrudzonego filtra paliwa (od kupienia nie wymieniałem jeszcze)? I kolejne pytanie, bo tak czy siak przydałoby się ten filtr wymienić, w necie takie coś znalazłem: http://allegro.pl/filtr-paliwa-mann-wk6003-audi-a4-8k-2-0tdi-wawa-i5116991805.html Czy to właściwy filtr paliwa do naszych B8, i gdzie się go montuje? Pamiętam, ze filtr paliwa w B7 siedział pod maską, a w B8? Aha, podpiąłem VCDS i żadnych błędów nie było. Filtr znajduje sie pod prawym progiem, jak wrzucisz auto na podnosnik to wymiana pojdzie bez problemu.
Opublikowano 28 Lutego 201511 l Tak to jest ten MODUŁ mumen a miałes wczesniej ? jesli tak to wymianka i bedzie chodzić Chodzi o to że park montowaliśmy ze 2-3 lata temu i od tej pory brak antenki na wyświetlaczu FIS, no ale w ustawieniach MMI była opcja przełączenia czy ma się ustawiać automatycznie czy ręcznie, wiec miałem wybór na ręcznie i tak cały czas to sobie funkcjonowało. Teraz kilka dni temu coś tam grzebałem w zielonym MENU, ale nic nie przestawiałem, w sumie to nie wiem czy to ma związek ale na to wkazuje. Bynajmniej jest tak że zegar był a teraz nie ma, tzn. dziś około 19 godz. się pojawił z godziną 00.50 około ( na FIS w liczniku jest cały czas poprawna godzina ). Jakaś dziwna sprawa z tym zegarkiem .
Opublikowano 28 Lutego 201511 l Koledzy, czy jest możliwość zakodowania dynamicznego kierunkowskazu w A4 B8 NEON?? Na youtube widziałem w A5...Wklej linka. Tak to nie zrobisz. Wydaje mi się, że każda dioda musi być sterowana osobno. Myślę, że jakiś kumaty elektronik by to ogarnął
Opublikowano 28 Lutego 201511 l Myślę, że jakiś kumaty elektronik by to ogarnął Zrobić coś takiego to nie jest jakaś duża filozofia. Wystarczy zrobić opóźniacze - pewnie wystarczy rezystor, kondensator i tranzystor. Na każdą kolejna diodę opóźniacz z trochę dłuższym czasem i zrobione. Tylko jest jeden podstawowy problem - każda dioda musi być podłączona oddzielnie. Jeśli są wlotowane w płytkę, to trzeba by przecinać ścieżki. A to już brzydka robota...
Opublikowano 28 Lutego 201511 l Na pewno jest to do zrobienia, ale wiąże się z rozbrajaniem lampy itd. a kolega pytał o kodowanie. Napisałem wiec, że nie zrobi.
Opublikowano 28 Lutego 201511 l może trzeba napisać do gościa z filmiku jak to wykonał i będziemy mądrzejsi
Opublikowano 1 Marca 201511 l Witam panowie potrzebuje pomocy, ostatnio zauważyłem ze mój xenon znacznie wyżej świeci, jadąc w nocy oslepia innych kierowców. Żaden błąd na desce się nie pojawił, lecz zastanawiam się czy to nie będzie wina opon które ostatnio założyłem na przednią oś , mianowicie z tyłu mam opony 255/35 a przód teraz 235/35 i automatycznie opona może być troszkę wyższa, czy w tym leży problem?
Opublikowano 1 Marca 201511 l może trzeba napisać do gościa z filmiku jak to wykonał i będziemy mądrzejsi na pewno pomocny byłby schemat od nowego a8 ,pewnie znalazłoby się tam kilka podpowiedzi
Opublikowano 1 Marca 201511 l Niemcy juz robia takie cuda tylko cena............... 250EURO za 4 sztuki
Opublikowano 1 Marca 201511 l Niemcy juz robia takie cuda tylko cena............... 250EURO za 4 sztuki Grześ, masz namiar gdzie to można nabyć ? i ciekawe jak to działa, czy tak jak na filmiku z A4 czy A5 Edytowane 1 Marca 201511 l przez proximpuh
Opublikowano 1 Marca 201511 l Pany, mam problem z zewnetrzna klamka. Demontowalem klamke od strony kierowcy i wszystko poszlo zgodnie z instrukcja, wcisnalem wykrecona srubke, ktora zablokowala klamke i super. Natomiast kiedy wzialem sie za klame pasazera wszystko sie zesralo. Wcisnieta srubka nie zablokowala klamki i na dodatek teraz lata luzno i nie wiem co z tym fantem zrobic. Nie idzie ani wkrecic, ani nic. Jak to badziewie ogarnac?