Opublikowano 21 Marca 20215 l Naciskasz na panelu przycisk Menu, pokazuje Ci się wtedy główne okno, na którym w lewym górnym rogu widnieje Uhrzeit (Godzina). Wybierasz srebrnym górnym lewym przyciskiem na panelu tą godzinę i pokazuje Ci się następne okno. Widnieje na nim Uhrzeitsteuerung (sterowanie godzinami), klikasz na to i otwiera Ci się drop down menu z 2 możliwościami. GPS i manualnie. Zaznaczasz GPS. Edytowane 21 Marca 20215 l przez Muskel1
Opublikowano 21 Marca 20215 l 39 minut temu, Muskel1 napisał: Naciskasz na panelu przycisk Menu, pokazuje Ci się wtedy główne okno, na którym w lewym górnym rogu widnieje Uhrzeit (Godzina). Wybierasz srebrnym górnym lewym przyciskiem na panelu tą godzinę i pokazuje Ci się następne okno. Widnieje na nim Uhrzeitsteuerung (sterowanie godzinami), klikasz na to i otwiera Ci się drop down menu z 2 możliwościami. GPS i manualnie. Zaznaczasz GPS. Tylko, ze u mnie nie ma tej zakładki (sterowanie godzinami) Edytowane 21 Marca 20215 l przez Michu1996
Opublikowano 21 Marca 20215 l No u Ciebie jest przetłumaczone na synchronozację czasu ale nie wiem dlaczego masz opcję Auto a nie GPS Obok godziny masz widoczną antenę, czyli sterowanie masz poprzez fale radiowe. Może dlatego, że masz dokładane navi i na pokładzie miałeś już sterowanie radiowe. Edytowane 21 Marca 20215 l przez Muskel1
Opublikowano 21 Marca 20215 l 1 minutę temu, Muskel1 napisał: Jaką masz wersję nawigacji? High ? Bo to działa tylko w wersji high Wersja nawigacji 3G+ z polifta, dokładana
Opublikowano 21 Marca 20215 l 7 minut temu, Michu1996 napisał: To jest tylko wersja map. U góry powinna pokazać się wersja mediów.
Opublikowano 21 Marca 20215 l 7 minut temu, Muskel1 napisał: To jest tylko wersja map. U góry powinna pokazać się wersja mediów.
Opublikowano 21 Marca 20215 l Jest wersja high więc nie wiem dlaczego nie ma opcji GPS. Może w kodowaniach gdzieś trzeba albo w adaptacjach przestawić. Musiałbym poszukać u mnie w B8 czy coś znajdę.
Opublikowano 21 Marca 20215 l Nie wiem czy dzisiaj dam radę ale sprawdź tym czasem w zielonym menu konfiguracje na tych pozycjach co poniżej. Sprawdź czy pod punktami Clock (zegar) masz tak jak ja ustawione.
Opublikowano 21 Marca 20215 l Sprawdziłem właśnie pozycje Clock w zielonym menu i wszystko mam ustawione tak jak u Ciebie
Opublikowano 21 Marca 20215 l Jedyne co znalazłem to w zegarach (17) w adaptacjach kanał 19 jest punkt Funkuhr (zegar radiowy). Ja mam 0 czyli nie mam zegara radiowego, bo go nie mam. Być może jeżeli się go odznaczy przejmie godzine z gps. W MMI (5F) w kodowaniach jest w Byte 07 zaznaczony Bit 6 (komunikacja godzina/data aktywna).
Opublikowano 22 Marca 20215 l Chłopaki z rsnav: Digital Speedometer for Audi B8 Platform Vehicles WWW.INDIEGOGO.COM For 2009~2017 Q5, SQ5 (8R) 2008~2016 A5, S5, RS5(8T), A4, S4, RS4(8R) Edytowane 23 Marca 20215 l przez AndyN
Opublikowano 22 Marca 20215 l 22 godziny temu, Muskel1 napisał: Jedyne co znalazłem to w zegarach (17) w adaptacjach kanał 19 jest punkt Funkuhr (zegar radiowy). Ja mam 0 czyli nie mam zegara radiowego, bo go nie mam. Być może jeżeli się go odznaczy przejmie godzine z gps. W MMI (5F) w kodowaniach jest w Byte 07 zaznaczony Bit 6 (komunikacja godzina/data aktywna). W zegarach (17) w adaptacjach kanał 19 mam wartość „20” i wtedy na MMI w ustawieniach zegara mam automatyczną synchronizację czasu. Zmieniłem tą wartość na „0” tak, jak u Ciebie i wtedy czas można ustawić według konkretnej strefy czasowej. VCDS podpowiada, żeby w adaptacjach kanał 19 wpisać wartość od 0 do 50, więc może któraś z tych cyfr odpowiada konkretnie za ustawienie zegara z GPS ? Mógłbyś sprawdzić, czy jakaś cyfra w adaptacjach kanału 19 pozwala na ustawienie godziny z GPS ?
Opublikowano 22 Marca 20215 l Widnieje na moim zdjeciu w podpowiedzi, tam ustawiasz tylko czas synchronizacji w minutach od 1-50 min. Edytowane 22 Marca 20215 l przez Muskel1
Opublikowano 23 Marca 20215 l witam orientuje się ktoś czy w słonecznikach podsufitki s line są 2 wersje jedna z oświetleniem a druga bez
Opublikowano 23 Marca 20215 l 7 minut temu, barca8585 napisał: witam orientuje się ktoś czy w słonecznikach podsufitki s line są 2 wersje jedna z oświetleniem a druga bez Jeśli chodzi Ci o czarną podsufitkę, to na pewno są też bez lampek.