Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli zwykłych przewodów/wiązki nie trzeba przeciągać ? Masz foto jak te kable wyglądają ?

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W sterowniku do kam są 3 takie wejścia tak ? jeden idzie do kam drugi do FBAS a 3 ? do sterownika PDC też coś idzie ? czy sterownik PDC 8 kanałowy każdy obsługuje kam ?

Opublikowano

A masz już sterownik do kamery? Potrzebowałbym sprawdzić swój...

Dziś się po raz kolejny udało zakodować lampy tylne... Kolejna wymiana Komfortu i kolejna zapominajka :kwasny:

Ale najważniejszy mod - spoiler z RS5 zaczął działać :decayed: otwiera się przy 140km/h i zamyka przy 80km/h. Oczywiście można też podnieść z palca. :naughty:

Trochę czasu się znalazło to i można przy aucie się pobawić :kox:

---------- Post dopisany at 22:47 ---------- Poprzedni post napisany at 22:45 ----------

W sterowniku do kam są 3 takie wejścia tak ? jeden idzie do kam drugi do FBAS a 3 ? do sterownika PDC też coś idzie ? czy sterownik PDC 8 kanałowy każdy obsługuje kam ?

Tak, są trzy. Jeden zostaje bodajże nieużyty. Sterownik PDC musi być ośmiokanałowy, ale z obsługą kamery jak dobrze pamiętam.

Opublikowano

Mam już wszystko, ale że tak powiem nie przy sobie. Tylko chce się zorientować co gdzie jak i którędy :)

---------- Post dopisany at 22:48 ---------- Poprzedni post napisany at 22:47 ----------

A masz już sterownik do kamery? Potrzebowałbym sprawdzić swój...

Dziś się po raz kolejny udało zakodować lampy tylne... Kolejna wymiana Komfortu i kolejna zapominajka :kwasny:

Ale najważniejszy mod - spoiler z RS5 zaczął działać :decayed: otwiera się przy 140km/h i zamyka przy 80km/h. Oczywiście można też podnieść z palca. :naughty:

Trochę czasu się znalazło to i można przy aucie się pobawić :kox:

---------- Post dopisany at 22:47 ---------- Poprzedni post napisany at 22:45 ----------

Tak, są trzy. Jeden zostaje bodajże nieużyty. Sterownik PDC musi być ośmiokanałowy, ale z obsługą kamery jak dobrze pamiętam.

Czyli nie każdy 8 kanałowy obsługuje kamerkę ? hmm w takim razie jaki numer musi być tego sterownika ?

Opublikowano

prosimy o filmik :decayed: ten MOD to kilka osob zrobiło na swiecie :whistling:

Opublikowano

prosimy o filmik :decayed: ten MOD to kilka osob zrobiło na swiecie :whistling:

Taki drogi ? czy taki trudny ? :)

Opublikowano

Jutro wezmę GoPro, nakręcę coś i wrzucę. :naughty:

Opublikowano

Pany dajcie znać czy każdy 8kanałowy obsłuży kamerę i czy trzeba CP zdejmować z czegoś przy montażu kamery

Opublikowano

to jest coś takiego 8K0 959 793 P sterownik drzwi lewy :decayed:

Opublikowano
Pany dajcie znać czy każdy 8kanałowy obsłuży kamerę i czy trzeba CP zdejmować z czegoś przy montażu kamery

Moduły 8k które obsługują kamere (masz to rozpisane na rysunku który Ci podesłałem) :

8K0 919 475 C, E, G, J, P, R, AA - u mnie wpadł mod AA ze świadomością że możeeee kiedysśśśśś kamera zawita u mnie na pokładzie....

Co do CP to nie mam pojęcia - może ktoś inny się wypowie.

Kabelek GPS 3m Antenna Extension Cable FAKRA Female - Female Code Z Adapter Pigtail juz zakupiłeś ???

Gdzie co i jak ?? Podrzuć jakieś namiary.

Przy PDC tez chętnie zabrałbym się za camerke :) :) :) przy tzw okazji :)

Dobrze jakby ktooś liste gratów gdzieś wrzucił - w chwili słabości i uprzejmości :)

Opublikowano

Na pewno sterownik PDC nie potrzebuje ściągnięcia CP:wink: Co do reszty nie wiem.

Opublikowano

Moduły 8k które obsługują kamere (masz to rozpisane na rysunku który Ci podesłałem) :

8K0 919 475 C, E, G, J, P, R, AA - u mnie wpadł mod AA ze świadomością że możeeee kiedysśśśśś kamera zawita u mnie na pokładzie....

Co do CP to nie mam pojęcia - może ktoś inny się wypowie.

Kabelek GPS 3m Antenna Extension Cable FAKRA Female - Female Code Z Adapter Pigtail juz zakupiłeś ???

Gdzie co i jak ?? Podrzuć jakieś namiary.

Przy PDC tez chętnie zabrałbym się za camerke :) :) :) przy tzw okazji :)

Dobrze jakby ktooś liste gratów gdzieś wrzucił - w chwili słabości i uprzejmości :)

mam moduł 8k z R czy wystarczy kamerkę czy trzeba jeszcze moduł do kamerki? dajcie schemat jak to podłączyć i co trzeba oprócz kamerki

Opublikowano

To potrzeba na 100% ...

co wiecej...nie wiem :/

398.jpg

401.jpg

kamera_cofania.jpg

Opublikowano

nie widzę CP czy TP na etykiecie modułu kamery. Trzeba jechac do aso sciagać CP?

Opublikowano

Zależy też jakie kto ma MMI nie na każdym pójdzie jeżeli chodzi o 2G z 3G nie ma problemu. Sterowniki 8K jeszcze dzielimy na te które są pod start stop i te bez tej funkcji.

Opublikowano

sterownik kamery nie ma CP, wspólgra nawet z 4 kanałowym sterownikiem ( nie wiem czy z kazdym ) :wink:

Opublikowano

mam 3G High więc nie powinno być problemu tylko widzę że jeszcze dwa kabelki do podłączenia potrzeba :kwasny: pewnie tylko w aso kupi

zestawy na aledrogo chodza od 1100 do 1300 PLN ale bez kabelków

moduł kamery posiada trzy wejścia ala chinch, jedno do kamerki na 100% czy można podłączyć inne źródło obrazu?