leewang Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 U mnie to samo, bardzo wolno opada klapka schowka, ktoś podpowie co zrobić/ jak to naprawić?
GRazny Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Panowie w WARSZTAT - ZRÓB TO SAM macie 2 tematy (w tym jeden podpięty) opisujący problem ze zdjęciami... proponuję wyciągnąć tłoczek (ściągamy zawleczkę i wyciągamy go w położeniu pionowym - o ile dobrze pamiętam) i nasmarować gumę która w środku się znajduje... można też jej zrobić kuku w postaci dziurki i zamontować...[br]Dopisany: 03 Czerwiec 2009, 20:50_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_schowek_pekajacy_zawias_rozwiazanie_problemu_by_fantastic-t76148.0.html tu macie ten drugi temat... bo podpięty znajdziecie na szczycie działu... tłoczek oczywiście można wyciągnąć bez wyciągania schowka... wystarczy zdjąć boczek (ten co przylega do drzwi) i nie używać schowka dopóki nie naprawicie !!! bo będzie o wiele więcej roboty...całość dotyczy zarówno B6 jak i B7...
fayera Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Panowie w WARSZTAT - ZRÓB TO SAM macie 2 tematy (w tym jeden podpięty) opisujący problem ze zdjęciami... proponuję wyciągnąć tłoczek (ściągamy zawleczkę i wyciągamy go w położeniu pionowym - o ile dobrze pamiętam) i nasmarować gumę która w środku się znajduje... można też jej zrobić kuku w postaci dziurki i zamontować...[br]Dopisany: 03 Czerwiec 2009, 20:50_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_schowek_pekajacy_zawias_rozwiazanie_problemu_by_fantastic-t76148.0.html tu macie ten drugi temat... bo podpięty znajdziecie na szczycie działu... tłoczek oczywiście można wyciągnąć bez wyciągania schowka... wystarczy zdjąć boczek (ten co przylega do drzwi) i nie używać schowka dopóki nie naprawicie !!! bo będzie o wiele więcej roboty...całość dotyczy zarówno B6 jak i B7... dzięki grazny,jutro zabawa....
dlugi Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 No chyba ze komus nie chce sie bawic w rezanie schowka (kiedy juz zawias peknie), to mozna jechac do ASO i mili Panowie za 675 PLN brutto wymienia schowek na funkiel nowke nie smigany
Oskaro Opublikowano 4 Czerwca 2009 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Nie ma co smarowac amortyzatorka - pomaga na chwile Lepiej go wymienić - na nowy z ASO - cena ok. 70 zł Naprawa pękniętego zaczepu jest możliwa ole wygląda nieestetycznie Po zakupie nowego amortyzatorka proponuje czesciej go otwierac - wtedy amortyzatorek sie nie "zastanie"
GRazny Opublikowano 5 Czerwca 2009 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Nie ma co smarowac amortyzatorka - pomaga na chwile Lepiej go wymienić - na nowy z ASO - cena ok. 70 zł Naprawa pękniętego zaczepu jest możliwa ole wygląda nieestetycznie Po zakupie nowego amortyzatorka proponuje czesciej go otwierac - wtedy amortyzatorek sie nie "zastanie" albo zrobić dziurkę w gumce tak jak to w jednym z tematów... też chyba niezły pomysł.
miro_x Opublikowano 5 Czerwca 2009 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Dziurka nie pomaga tłoczek za szybko opada. Już nie jest jak fabryczny. Ja u siebie smarowałem, robiłem dziurki i inne cuda. Teraz tylko się nadaje do wymiany. Ale rzadko używam więc cieszę się że chociaz swiatło świeci. Lepiej wymienić 60 zl nie majątek. A co do wymiany schowka uważam że nie ma sensu bo nowy zawias nawet przy sprawnym tłoczku też może szlag tarafić bo po prostu kiepskie te zawiasy. Lepiej zrobić to raz a porządnie. Co do estetyki to już zależy od konkretnej roboty. U niektórych nie widać żeby było coś ruszane a zawias pancerny.
myroff Opublikowano 12 Czerwca 2009 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Czuwajcie. Byłem ze zdjęciami, zamieszczonymi na forum przed kilku miesiącami (czołem bijąc dziękuję), u mechanika. Naprawił przepięknie - wymienił tłoczek, zaczarował, zamyka się. Zaraz potem zaczęło mi wsio stukać (nawet na, k...a, równej drodze). Zapłaciłem koło stówy, ale wartałoby się zastanowić - nie domykał mi się schowek, teraz stuka, trzeszczy jakby cały plastik nad schowkiem. Majster musi być rzetelny, albo, jak autor posta radził - samemu zrobić.
Oskaro Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 Czuwajcie. Byłem ze zdjęciami, zamieszczonymi na forum przed kilku miesiącami (czołem bijąc dziękuję), u mechanika. Naprawił przepięknie - wymienił tłoczek, zaczarował, zamyka się. Zaraz potem zaczęło mi wsio stukać (nawet na, k...a, równej drodze). Zapłaciłem koło stówy, ale wartałoby się zastanowić - nie domykał mi się schowek, teraz stuka, trzeszczy jakby cały plastik nad schowkiem. Majster musi być rzetelny, albo, jak autor posta radził - samemu zrobić. Tak to jest wlasnie z takimi naprawami. Ja sie nie bawiłem - kupiłem schowek i amortyzatorek i mam spokój. Najlepiej otworzyc schowek raz dziennie zeby amortyzatorek mial szanse sie porszac - wtedy dluzej nam posluzy
sosna78 Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Koledzy opiście jak ten schowek wymontować i amortyzatorek wymienić. I czy trzeba go wogule wymontowywać. A i światło w schowku przestało świecić ten opadający schowek ma na to wpływ czy szukać innej przyczyny?
Wąski Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Opublikowano 18 Listopada 2009 Koledzy opiście jak ten schowek wymontować i amortyzatorek wymienić. I czy trzeba go wogule wymontowywać. A i światło w schowku przestało świecić ten opadający schowek ma na to wpływ czy szukać innej przyczyny? http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_schowek_problemy_pekajacy_zawias_rozwiazanie_problemu-t26422.0.html
yoda Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 No chyba ze komus nie chce sie bawic w rezanie schowka (kiedy juz zawias peknie), to mozna jechac do ASO i mili Panowie za 675 PLN brutto wymienia schowek na funkiel nowke nie smigany 675 PLN brutto? Coś tanio jak na ASO. Ja uzywany kupiłem prawie za 400 PLN. Sprawdzając w sklepie http://sklep.gajos.com.pl/sklep/ schowek kosztuje brutto 837 PLN. A gdzie jeszcze tłoczek? W ASO Gajewska (Warszawa) pod koniec sierpnia dałem za nowy tłoczek 95 PLN).
Wąski Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Opublikowano 18 Listopada 2009 No chyba ze komus nie chce sie bawic w rezanie schowka (kiedy juz zawias peknie), to mozna jechac do ASO i mili Panowie za 675 PLN brutto wymienia schowek na funkiel nowke nie smigany 675 PLN brutto? Coś tanio jak na ASO. Ja uzywany kupiłem prawie za 400 PLN. Sprawdzając w sklepie http://sklep.gajos.com.pl/sklep/ schowek kosztuje brutto 837 PLN. A gdzie jeszcze tłoczek? W ASO Gajewska (Warszawa) pod koniec sierpnia dałem za nowy tłoczek 95 PLN). bo ceny poszły ok 20 % w górę
Madas Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Kurcze i mi też poszedł w cholerę ten zawias zasrany ....
Pawlo 2004 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Opublikowano 27 Grudnia 2009 To ja mój schowek zakluczam i nie tykam tak będzie najlepiej od ponad roku cięzko chodzi ale zawias jeszcze mam cały i mam nadzieje ze tak zostanie. Przy otwieraniu nie dociskam drzwiczek zeby się szybciej otwarły tylko czekam te 5 sekund az same sie do końca otworż i wtedy zabieram co chce, tak chyba najlepiej dopóki zawias jest jeszcze cały. Poprostu bez nerwów
Rekomendowane odpowiedzi