Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Czy będzie pasować kierownica z A3 99 do A4 97r?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie kupuj tych kierownic z 8L - to sa najbrzydsze kiery jakie wypuscilo Audi :wallbash:

Dołóż lepiej 150-200zł i kup s-line na duzym wieloklinie + przejściówkę, bo na malym wieloklinie kosztuje dobre 400pln.

Krycha miał po taniości te s-lajny.

Opublikowano

Nie kupuj tych kierownic z 8L - to sa najbrzydsze kiery jakie wypuscilo Audi :wallbash:

Dołóż lepiej 150-200zł i kup s-line na duzym wieloklinie + przejściówkę, bo na malym wieloklinie kosztuje dobre 400pln.

O i to jest dobry pomysł. Kup kierownicę od S4 (S-line nie było w b5 :wallbash:) I wyślij Ragamańcowi do obszycia :kox:

Opublikowano

O i to jest dobry pomysł. Kup kierownicę od S4 (S-line nie było w b5 :wallbash:) I wyślij Ragamańcowi do obszycia :kox:

:good:

Kierownic od A8/ A6 jest zatrzęsienie na allegro i w śmiesznych pieniądzach :wink4:

Opublikowano

Dzieki za odpowiedzi, ta kierownica ma duzy wieloklin a moja mały :)

poszukam innej tak jak mówicie :)

Opublikowano

W razie coś to ja mam redukcję :gwizdanie:

Opublikowano

S-line nie było w b5 :wallbash

jak nie było jak były za dopłatą, podobnie jak inne elementy wyposarzenia :facepalm:

Opublikowano

jak nie było jak były za dopłatą, podobnie jak inne elementy wyposarzenia :facepalm:

S -line kolego od B6 się zaczyna...

Opublikowano

A co z kierami przed wyjściem S4 na rynek ? nie było to s-line ale typowo od S4 chyba też nie :mysli:

Opublikowano

Nie było.

A co z kierami przed wyjściem S4 na rynek ? nie było to s-line ale typowo od S4 chyba też nie :mysli:

Znalazłem na necie takie info:

Audi S4 to sportowa wersja A4 produkowana od 1992 roku. 
Pierwszą generacją Audi S4 można nazwać sportową wersję Audi 100 C4, która nosiła tę nazwę do 1994 roku, 
kiedy to przemianowano ją na A6. Była dostępna jako czterodrzwiowa limuzyna i pięciodrzwiowe kombi.

Tylko nie wiem ile w tym prawdy :wink4:

Opublikowano

Nie było.

Nie chodzi mi o kiere z typowego s4/b5 czy s6/c4, tylko o s-line. Przeciez chociażby 80-tki (ostatnie wypusty + cabrio) wyjeżdzały z tymi kierami z fabryki... Ale no tak, przeciez to nie były s4 wiec kiera nie jest s-line.. :wallbash:

S -line kolego od B6 się zaczyna...

Zgadza się, tylko nie mówimy tu o pakiecie stylistycznym, a o kierownicy :)

Opublikowano

Nie było.

Nie chodzi mi o kiere z typowego s4/b5 czy s6/c4, tylko o s-line. Przeciez chociażby 80-tki (ostatnie wypusty + cabrio) wyjeżdzały z tymi kierami z fabryki... Ale no tak, przeciez to nie były s4 wiec kiera nie jest s-line.. :wallbash:

Nie rozumiem za bardzo o co Ci chodzi w tym poście.

B5- nie było czegoś takiego jak S-LINE. Czy to chodzi o pakiet stylistyczny czy cokolwiek innego. Było S4. Koniec kropka.

Chyba że chodzi Ci o to że S-line i kierownica eSowa to jedno i to samo. A tak nie jest.

Mogę się mylić ale seria S-Line zaczęła się dopiero od B6 :mysli:

Opublikowano

No to wytłumacz mi, jak nazwać tą trójramienną kierę, zamontowaną nie w s4? :decayed:

Opublikowano

No to wytłumacz mi, jak nazwać tą trójramienną kierę, zamontowaną nie w s4? :decayed:

To jest kierownica od eSki zamontowana w nie S4.

Opublikowano

To jest kierownica od eSki zamontowana w nie S4.

:hi: I tyle w temacie :wink4:

Opublikowano

:decayed: Skoro jest to ''kierownica z s4 zamontowana nie w s4'', to dlaczego nie ma napisu s4 na znaczku tylko samo, puste s-line ?

A np. w a80? Przeciez tam oryginalną kierownicą z s2 była trójramienna z nabą bez poduchy. Czyzby to tez była kiera z s4 zamontowana w a80? :decayed: :decayed:

Opublikowano

:decayed: Skoro jest to ''kierownica z s4 zamontowana nie w s4'', to dlaczego nie ma napisu s4 na znaczku tylko samo, puste s-line ?

A np. w a80? Przeciez tam oryginalną kierownicą z s2 była trójramienna z nabą bez poduchy. Czyzby to tez była kiera z s4 zamontowana w a80? :decayed: :decayed:

Pokaż mi kierownicę z S4 B5 z napisem S4. Dalsza polemika z Tobą nie ma sensu, masz swoją rację i nie chcesz przyjąć do wiadomości racji innych.

Opublikowano

Dziwię się że się nadal upierasz. Nie wiem i nie interesuje mnie jak było w "a80". W każdym razie wydaje mi się że nie widzisz różnicy pomiędzy serią 'S' a pakietami S-Line. A chciałem przypomnieć już ostatni raz że NIE BYŁO czegoś takiego jak S-LINE w B5.

Opublikowano

Witam.

Ja zasadziłem sobie kierownice z Audi A3 2000 - 3 ramienną skórzaną ( dałem za nią 150 zł z przesyłką z poduszką i taśmą ) rok na dużym wieloklinie pod mój mały wieloklin . Przerobiłem taśmę - a raczej mocowanie na kolumnie i jest giciorek :)

Zalety - taniość zabiegu .

Wady - trzeba się troszkę nawalczyć z tym .