Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiego smartfona kupić??? HTC/SE/NOKIA/MOTOROLA/SAMSUNG czy jeszcze coś innego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

spoko spoko :) narazie jestem na etapie sprzedania mojego HTC , dalem ogloszenie w dziale sprzadam moze ktos akurat go szuka .... jak nie to pojezdze po komisach :D

i co sprzedałeś?

tzn jestem za granica ale jestem umowiony z kolesiem na wtorek i bierze mojego HTC za 800zl .... a wiec kolego mieszasz mi :D SII odpada bo za drogi .... narazie wygrywa nokia N8 jak pisalem za wykonanie i dobry zasieg i jakosc rozmow , po glowie mi chodzi jeszcze wlasnie ten LG P970 bo za 900zl mozna wyrwac nówke i SE xperia neo ( przeraza mnie ten plastik w nim ) ... gdyby nokia miala pulpit jak w HTC to nie bylo by o czym gadac :D podobają mi sie te chmurki z pogoda :decayed: [br]Dopisany: 27 Październik 2011, 18:22_________________________________________________a jak jest z zasiegiem w tym LG P970 ? bo w jakies recenzji czytalem ze czasem slabo ... tylko w sumie te recenzje pisza maniacy komorkowi i pewnie jak w pomieszczeniu zniknie 1 kreska to juz tragedia :D

Opublikowano

jak się już zdecydujesz na N8 to zobacz jeszcze to... http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=218441.0;highlight=nokia+n8 :evil::naughty:

[br]Dopisany: 27 Październik 2011, 18:49_________________________________________________

spoko spoko :) narazie jestem na etapie sprzedania mojego HTC , dalem ogloszenie w dziale sprzadam moze ktos akurat go szuka .... jak nie to pojezdze po komisach :D

i co sprzedałeś?

tzn jestem za granica ale jestem umowiony z kolesiem na wtorek i bierze mojego HTC za 800zl .... a wiec kolego mieszasz mi :D SII odpada bo za drogi .... narazie wygrywa nokia N8 jak pisalem za wykonanie i dobry zasieg i jakosc rozmow , po glowie mi chodzi jeszcze wlasnie ten LG P970 bo za 900zl mozna wyrwac nówke i SE xperia neo ( przeraza mnie ten plastik w nim ) ... gdyby nokia miala pulpit jak w HTC to nie bylo by o czym gadac :Dpodobają mi sie te chmurki z pogoda :decayed: [br]Dopisany: 27 Październik 2011, 18:22_________________________________________________a jak jest z zasiegiem w tym LG P970 ? bo w jakies recenzji czytalem ze czasem slabo ... tylko w sumie te recenzje pisza maniacy komorkowi i pewnie jak w pomieszczeniu zniknie 1 kreska to juz tragedia :D

przecież pogodynki to norma Androida :mysli:[br]Dopisany: 27 Październik 2011, 18:51_________________________________________________

tak naprawde nie widze jakiejś ogromnej przepasci miedzy tymi smartfonami, android ma 7 pulpitów(ale tak naprawde co tam trzymacie za skróty, trzeba być kompletnym maniakiem żeby to zapchać) w nokii są 3 pulpity i ja np lubie mieć je prawie puste :gwizdanie: podstawowe funkcje ma każdy smartfon te same, a ilosc potrzebnych aplikacji jest w sumie taka sama miedzy systemami... jest dużo badziewia które instaluje sie tylko że tak powiem na pokaz, bo do codziennego użytku sa nie potrzebne..

do 7 pulpitów, możesz mieć trzy :wink4: symbian belle będzie miał do 7 pulpitów,

belle będzie bardzo podobny do androida, pasek powiadomień, dowolne personalizowanie widgetów itp.

ja poczekam sobie na Nokie ale pod windowsem 7, jak dla mnie system daje radę...

Opublikowano

wlasnie czytam o tych wyswietlaczach i poprostu trzeba sprawdzic przed kupnem .... zgrac na swoj tel i isc do komisu poprosic o wrzucenie na nokie i zoabczyc czy wszystko gra ....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie pytanie z innej beczki, opłaca się ściągać Samsunga Galaxy S II z USA???

Słyszałem że chodzą w granicach 300-350 dolców, nowe oczywiście :mysli:

Mam możliwość by Ojciec mi z 2-3szt. wysłał ale pytanie czy się to opłaca i później ile jest z tym roboty, jakie koszta odnośnie softu/simlock'a itd..

Opublikowano

Panowie pytanie z innej beczki, opłaca się ściągać Samsunga Galaxy S II z USA???

Słyszałem że chodzą w granicach 300-350 dolców, nowe oczywiście :mysli:

Mam możliwość by Ojciec mi z 2-3szt. wysłał ale pytanie czy się to opłaca i później ile jest z tym roboty, jakie koszta odnośnie softu/simlock'a itd..

za 300 baksów, biorę... :>
Opublikowano

Panowie potrzebuję dobre porównanie Samsunga GS II vs Dell Streak 5"

Kumpel ma Iphon'a 4 z crackowanego i dużo może zainstalować przeróżnych programów których niestety nie ma na androida.

Tu jest strona odnośnie podkręcania procesorów i różnych innych modyfikacji.

http://forum.android.com.pl/f165/

Strona jest ok, nie przejmujcie się tym komunikatem o atakach.

Tutaj są ciekawe tematy o nowościach.

http://forum.android.com.pl/f12/[br]Dopisany: 11 Listopad 2011, 14:53_________________________________________________

kowi jak byś wkleił taką porównywarkę na forum androida to powiedzieli by "ale debil" nie ma tutaj podstawowych danych które są najważniejsze.

Najważniejsze:

1 procesor

2 ramy

3 rom

4 wersja androida

5 czy zablokowany czy odblokowany

Jak zablokowany to połowy aplikacji nie wgrasz jak np blokada reklam albo wysylanie plikow przez BT.

Opublikowano

Przecież nie kazdy chce sie bawic w zmiany softów :wink4:

Opublikowano

Przecież nie kazdy chce sie bawic w zmiany softów :wink4:

Rozumiem Cię :)

Ale najgorsze jest to, że ludzie którzy wydają po 1500zł-2200zł za takie "telefony" wykorzystują tylko 10% możliwości takiego smartfona bo się boją że coś uwalą itd.

Znam kilka osób co mają GSII i jeden ma tylko zainstalowane FB, GG i pogode :facepalm:

A drugi na SG I wyrzucił oryginalny soft i zrobił inny wygląd ikonek możliwości konfiguracji różnych dzwonkow smsów dla rożnych osób, różne rodzaje wibracji, inny pulpit i setki innych lepszych rzeczy, które możesz sam pobrac i podmienic na oryginale ale to jest zrobione przez kogoś i dopasowanie :>

Czyli tak samo jak zwykła A4 i S-Line, sam możesz po części dokładać albo mieć wszystko gotowe, wszystko co najlepsze :)

Często przerobione softy chodzą szybciej i baterie mniej ciągną.

Ja mam LG GD 880 który kupiłem w tamtym roku w zajebistej cenie 400zł a chodził wtedy po 1299zł.

Wgrałem nowy soft bo poczytałem na forum GD880 i chodzi jeszcze szybciej a bateria nie trzyma mi już 1 dzień jak wcześniej tylko nie całe 3 dni :>

Opublikowano

Nie którzy poprostu uzywaja telefonów do dzwonienia, a nie jako trermometr do mierzenia gorączki :decayed:

Opublikowano

Nie którzy poprostu uzywaja telefonów do dzwonienia, a nie jako trermometr do mierzenia gorączki :decayed:

To niech kupią telefon za 200zł a nie za 2000zł by tylko pokazać że Cię stać na niego i taka osoba nawet nie wie co może z nim zrobić :)

Z tym termometrem mnie rozwaliłeś Kowi :D:decayed:

Opublikowano

Ja się zastanawiam nad Galaxy S II lub galaxy S plus ... ciekawe kiedy wyjdzie Galaxy S III

Opublikowano

podobno juz lepszy jest S niz S+, bierz SII.

na SIII nie ma sensus czekac, bo jeszcze sporo wody uplynie zanim wejdzie na rynek.

Opublikowano

A mój galaxy musi iść na gwarancje ;( Chyba bateria się przegrzewa bo nie chce się włączyć i wyskakuje ikonka termometru... Flyer miałeś z tym jakieś problemy?? :wallbash:

Opublikowano

A mój galaxy musi iść na gwarancje ;( Chyba bateria się przegrzewa bo nie chce się włączyć i wyskakuje ikonka termometru... Flyer miałeś z tym jakieś problemy?? :wallbash:

nie... nic sie nie przegrzewa.

Opublikowano

Poczytalem na necie i juz naprawilem. Problem tkwi w porcie usb. Lekko sie wygial. Odgialem troche i smiga jak narazie ok. Jak jescze raz sie spierdzieli to oddaje

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam po prawie roku od momentu zakupu przeze mnie Samsunga Wave II.

Niestety muszę stwierdzić, że telefon ten nie jest technologicznym cudem i dużo mu do niego brakuje.

Na początku może i było fajnie, gdy sprzęt był "świeży". Teraz natomiast nie jestem zadowolony, tak jak bym chciał.

Moje główne zastrzeżenia:

- na początku telefon działał zauważalnie szybciej, później gdy wrzuciłem trochę zdjęć, muzyki niestety zwolnił...

-w miarę dobre foty robi w bardzo dobrym świetle przy słonecznej pogodzie

- czasami zawiesza się

-korzystanie z internetu nie jest zbyt płynne, możliwe, że jest to wina niestabilnego oprogramowania Bada- tego pewien nie jestem niestety

Inna sprawa, że po roku w pewien sposób się do niego przyzwyczaiłem i nie jest już taką rewelacją jak rok temu w momencie zakupu, ale jakoś tak...

Jest to mój pierwszy telefon dotykowy i w sumie na to akurat nie narzekam, przyzwyczaiłem się do braku możliwości pisania sms'ów podczas jazdy autem i nie jest źle.

Ogólnie Samsung moim zdaniem musi się jeszcze sporo nauczyć w dziedzinie telefonów.... może obecny Wave III jest poprawiony, tego nie wiem. Porównując go do starego Samsunga Avila wciąż jest super, ale jednak coś nie tak..... :decayed:

Jak już wspominałem, minął rok jak go mam i chciałbym go na coś zmienić. Może tym razem Iphone ?? HTC ? Co teraz w kwocie ok 1000 PLN można byłoby kupić ?? Bo zupełnie nie jestem na czasie. Czekam na opinie, porady i komentarze.

Opublikowano

bierz iPhone'a. będziesz Pan zadowolony.. ja mam już prawie rok mojego i szczerze mówiąc nie chcę żadnego innego telefonu :whistling:

Opublikowano
bierz iPhone'a. będziesz Pan zadowolony.. ja mam już prawie rok mojego i szczerze mówiąc nie chcę żadnego innego telefonu :whistling:

A mógłbyś wskazać konkretny model i uzasadnić ten wybór? Zakładamy, że kolega nie należy do Kościoła Wyznawców Apple i nie będzie zadowolony z samego faktu posiadania urzadzenia Apple.

Opublikowano

Nie dziwie sie ze masz zła opinie na temat Samsunga jesli wybrales klase średnią. Minimum to Galaxy S II lub teraz S III,z roku na rok to najlepsze smartfony. Jabłuszko nie da Ci Tyle frajdy i mozliwosci.