piotr26a4 Opublikowano 16 Września 2011 Opublikowano 16 Września 2011 Witam szukałem ale nie znalazłem objawów takich jak moje a mianowicie jak skręcam w prawo to słyszę szum dochodzący z przodu szum wzrasta wraz ze wzrostem prędkości słychać też jak podczas tego hamuję z tego co wiem mam do wymiany prawy przegub oraz lewą osłonę przegubu czy to może mieć jakiś związek z tym odgłosem czy może to coś innego np. poluźniona półoś od strony koła- proszę o pomoc i pozdrawiam
pioteros Opublikowano 16 Września 2011 Opublikowano 16 Września 2011 moze byc tez lozysko, podczas skretu w prawo prawe jest odciazone a lewe bardziej obciazone i ten moze szumiec
cichy47 Opublikowano 16 Września 2011 Opublikowano 16 Września 2011 Wątpie, że to jest przegub ponieważ mialem podobny problem, z tym ze bylo to stukanie tylko przy skrecie.Po wymianie przegubu ustalo.Natomiast nie bylo slychac szumu
kamil1990_2006 Opublikowano 16 Września 2011 Opublikowano 16 Września 2011 może to padły górne wahacze u mnie też jest szum przy skręcie ale u mnie wahacze są do wymiany. a przeguby mam dobre
domjenick Opublikowano 16 Września 2011 Opublikowano 16 Września 2011 moze byc tez lozysko, podczas skretu w prawo prawe jest odciazone a lewe bardziej obciazone i ten moze szumiec u mnie było podobnie-tylko było rytmiczne dudnienie,ale jest tak,jak pisze pioteros-przy skręcie w prawo-lewe łożysko jest obciążone i będzie hałasować,dudnić,trzeszczeć,et cetera-podnieś auto na lewarku i zobacz,czy są luzy w pionie,a także,czy słyszysz jakieś odgłosy,jak mocno zakręcisz kołem-choć te mogą być niesłyszalne ,jak ręką zakręcisz,chyba,ze masz już łożysko zarżnięte...
dante0018 Opublikowano 16 Września 2011 Opublikowano 16 Września 2011 Łożysko...tez przerabiałem taki problem
pioteros Opublikowano 17 Września 2011 Opublikowano 17 Września 2011 ja mialem tak zarzniete (z przodu jeszcze mam czekam na wymianke) ze po podniesieniu samochodu kola same praktycznie sie majtały - mialy po pare mm luzu
cichy47 Opublikowano 17 Września 2011 Opublikowano 17 Września 2011 Raczej łożysko.Ostatnio wymieniałem i przy obracaniu kołem szumi.I przy skrecie moze faktycznie jest obciazenie i szumi bardziej chociaz u siebie nie slyszalem
piotr26a4 Opublikowano 18 Września 2011 Autor Opublikowano 18 Września 2011 Dodam do tego że podniosłem auto i zakręciłem kołem to też było słychać i wydaje mi się że to gdzieś przy tarczy dodam że nie dawno robiłem hamulce tarcze były toczone więc raczej są proste jak hamuje to nie ma żadnego bicia
domjenick Opublikowano 18 Września 2011 Opublikowano 18 Września 2011 Dodam do tego że podniosłem auto i zakręciłem kołem to też było słychać i wydaje mi się że to gdzieś przy tarczy dodam że nie dawno robiłem hamulce tarcze były toczone więc raczej są proste jak hamuje to nie ma żadnego bicia no to masz już odpowiedz
piotr26a4 Opublikowano 18 Września 2011 Autor Opublikowano 18 Września 2011 Czyli znaczy ze klocki trą o tarczę i to wszystko? Jeżeli tak to nie rozumiem dlaczego jak hamuję to odgłos się nie zmienia bo na moje to powinno być głośniej albo ciszej a tu tak samo.
domjenick Opublikowano 18 Września 2011 Opublikowano 18 Września 2011 Czyli znaczy ze klocki trą o tarczę i to wszystko? Jeżeli tak to nie rozumiem dlaczego jak hamuję to odgłos się nie zmienia bo na moje to powinno być głośniej albo ciszej a tu tak samo. nie łożysko do wymiany
Procek27 Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Na 100% Łożysko tez to mialem. Padło mi lewe. Ori w Aso lewa strona 550zl
Rekomendowane odpowiedzi