Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Szumienie przy skręcaniu w prawo pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukałem ale nie znalazłem objawów takich jak moje a mianowicie jak skręcam w prawo to słyszę szum dochodzący z przodu szum wzrasta wraz ze wzrostem prędkości słychać też jak podczas tego hamuję z tego co wiem mam do wymiany prawy przegub oraz lewą osłonę przegubu czy to może mieć jakiś związek z tym odgłosem czy może to coś innego np. poluźniona półoś od strony koła- proszę o pomoc i pozdrawiam :hi:

Opublikowano

moze byc tez lozysko, podczas skretu w prawo prawe jest odciazone a lewe bardziej obciazone i ten moze szumiec

Opublikowano

Wątpie, że to jest przegub ponieważ mialem podobny problem, z tym ze bylo to stukanie tylko przy skrecie.Po wymianie przegubu ustalo.Natomiast nie bylo slychac szumu

Opublikowano

moze byc tez lozysko, podczas skretu w prawo prawe jest odciazone a lewe bardziej obciazone i ten moze szumiec

u mnie było podobnie-tylko było rytmiczne dudnienie,ale jest tak,jak pisze pioteros-przy skręcie w prawo-lewe łożysko jest obciążone i będzie hałasować,dudnić,trzeszczeć,et cetera-podnieś auto na lewarku i zobacz,czy są luzy w pionie,a także,czy słyszysz jakieś odgłosy,jak mocno zakręcisz kołem-choć te mogą być niesłyszalne ,jak ręką zakręcisz,chyba,ze masz już łożysko zarżnięte...
Opublikowano

Łożysko...tez przerabiałem taki problem

Opublikowano

ja mialem tak zarzniete (z przodu jeszcze mam czekam na wymianke) ze po podniesieniu samochodu kola same praktycznie sie majtały - mialy po pare mm luzu

Opublikowano

Raczej łożysko.Ostatnio wymieniałem i przy obracaniu kołem szumi.I przy skrecie moze faktycznie jest obciazenie i szumi bardziej chociaz u siebie nie slyszalem

Opublikowano

Dodam do tego że podniosłem auto i zakręciłem kołem to też było słychać i wydaje mi się że to gdzieś przy tarczy dodam że nie dawno robiłem hamulce tarcze były toczone więc raczej są proste jak hamuje to nie ma żadnego bicia :wallbash:

Opublikowano

Dodam do tego że podniosłem auto i zakręciłem kołem to też było słychać i wydaje mi się że to gdzieś przy tarczy dodam że nie dawno robiłem hamulce tarcze były toczone więc raczej są proste jak hamuje to nie ma żadnego bicia :wallbash:

no to masz już odpowiedz :wink4:
Opublikowano

Czyli znaczy ze klocki trą o tarczę i to wszystko? Jeżeli tak to nie rozumiem dlaczego jak hamuję to odgłos się nie zmienia bo na moje to powinno być głośniej albo ciszej a tu tak samo.

Opublikowano

Czyli znaczy ze klocki trą o tarczę i to wszystko? Jeżeli tak to nie rozumiem dlaczego jak hamuję to odgłos się nie zmienia bo na moje to powinno być głośniej albo ciszej a tu tak samo.

nie :wink4: łożysko do wymiany