pioteros Opublikowano 20 Września 2011 Opublikowano 20 Września 2011 mam wyciek, uszczelka pod pokrywą nowa z silikonem reinza, cały spód silnika mokry, chłodniczka oleju sucha, jakie są jeszcze typowe miejsca z których może cięknąć olej? może któryś z węży od turbo? miska olejowa też odpada bo silnik jest mokry już w okolicy turbiny, trochę nad nią
tomek20stencel5 Opublikowano 20 Września 2011 Opublikowano 20 Września 2011 Może uszczelniacze na wałkach rozrządu? Sprawdź jeszcze czy masz olej na pasku rozrządu. Może też lecieć spod głowicy. Zdejmij osłonę silnika, dobrze wyczyść styk bloku z głowicą odpal auto i zobacz czy nigdzie nie sączy.
pioteros Opublikowano 20 Września 2011 Autor Opublikowano 20 Września 2011 pasek czysty, uszczelniacz wału byl zmieniany wraz z rozrzadem 2 miesiace temu
Buba Opublikowano 20 Września 2011 Opublikowano 20 Września 2011 z której strony masz wyciek bo raz mowisz o chlodniczce oleju a drugi o turbo
pioteros Opublikowano 20 Września 2011 Autor Opublikowano 20 Września 2011 o chłodniczce profilatkycznie mówiłem, wyciek mam z lewej strony/przodu, tak jakby jakiś wąż olejowy od turbo puszczał, spód silnika cały obbryzgany, nie miałem czasu żeby demontować przód auta i dokładnie sprawdzić
tomek20stencel5 Opublikowano 20 Września 2011 Opublikowano 20 Września 2011 Nie musisz przecież przodu demontować, wytrzyj podejrzane miejsca, odpal samochód, wskakuj pod spód i obserwuj skąd pocieknie i od razu będziesz wiedział
Buba Opublikowano 20 Września 2011 Opublikowano 20 Września 2011 umyj silnik jakims preparatem i zobaczysz BTW mam N75 078 906 283 B
pioteros Opublikowano 20 Września 2011 Autor Opublikowano 20 Września 2011 umyje jutro, ale nawet z latarką jest tam kijowy dostep i nie wiem czy coś zobacze
Rekomendowane odpowiedzi