Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Nowe letnie na zime ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, praktykowal ktos cos takiego ? Osobiscie jezdze glownie po miescie (90%) i w poprzednim aucie tak zrobilem i nigdy nic sie nie zadzialo, szedl jak przecinak :polew:

Rozumiem, ze zaraz na forum zostane ........... ale coz- mam teraz duzo powazniejsze wydatki i ciezko bedzie wyciac $$ na 2 komplety nowych opon.

Szukalem tez uzywek ale ciezko znalezc cos sensowanego , albo lyse albo dot 2001, a jak wiadomo guma po kilku latach traci juz wlasciwiosci..........

Wogole ciekawi mnie ile % forumowiczow wymienia na zimowki ? :gwizdanie:

Opublikowano

Ja w zeszłym roku jezdziłem na dwóch letnich z tyłu i dwóch zimowych z przodu ale nie oddalałem sie daleko od domu ,na ten rok mam już kupiony komplet czterech zimówek-nowe opony letnie mogą być lepsze niż niektóre paroletnie zimówki.

Opublikowano

nowe opony letnie mogą być lepsze niż niektóre paroletnie zimówki.

na suchym i nagrzanym od słońca asfalcie może tak :cool1: a w innym wypadku to używane zimówki będą lepsze od nowiutkich letnich

Opublikowano

Zależy jak i ile jezdzisz no i jaka będzie zima w tym roku, osobiście zakładałbym zimówki bo na oponach i hamulcach się nie oszczędza :gwizdanie:

Opublikowano

Znajdź przed zimą dobre używki zimowe - jest tego trochę w internecie, więc coś napewno wybierzesz.

Latem od biedy pojeździsz też na zimówkach. Ale już na letnich to bym się bał jeździć zimą.

Ewentualnie możesz poszukać jakichś całorocznych.

W drugim aucie mam Debice Navigator (całoroczna) i 3 rok dają radę.

Ale auto używane tylko w mieście na krótkich odcinkach.

Opublikowano

Spadnie śnieg i szybko stwierdzisz że jednak trzeba zimówek, lepiej powoli się rozglądaj puki jest większy wybór :wink4: Letnie w zimę to naprawdę zły pomysł :thumbdown:

Opublikowano

trochę śniegu spadnie i pupa ,nie pojeździsz ,o hamowaniu nie wspomnę :gwizdanie: ,ja bym nie ryzykował :no:

Opublikowano

widzialem kumpla rok temu jak sie meczyl na letnich passatem B5.. byla masakra.. w sniegu to ruszyc dobrze nie mogl.. polecam kupic zimowki.. zawsze mozna na zimowkach polatac latem.. albo wielosezonowki.. moja Mama ma w Tigrze goodyear`y wielosezon.. i sa nie do zajechania.. jezdzi juz 4 lata.. a bieznika od cholery..

Opublikowano

w anglii w mało którym sklepie mają nawet zimowe opony, kiedy w tamtym roku spadł pierwszy śnieg, było go nie wiele, to i tak sparaliżował całą okolicę pomimo że niektóre samochody miały nowe opony letnie, ja sam nie mogłem podjechać pod malutki krawężnik aby wjechać na parking pod dom, a pod niewielkie górki to nawet nei próbowałem się męczyć (miałem małego Rover'ka 25)

dla mnie ten który nie wymienia opon na zimowe w polsce jest bardzo lekkomyślny, i nie chciałbym jechać przed takim delikwentem kiedy na zewnatrz pada śnieg, nawet po mieście

Opublikowano

zastanów się czy zaoszczędzisz kasy jak będziesz miał do klepania samochód. Sąsiad mój ( :doh1:) super kierowca cały rok jeździł na zimówkach wożąc żonę i dzieci (po 2 latach wyobraź sobie ich stan). Pewnego razu pyta się mnie czy bym mu samochodu nie pożyczył bo po żonę musi jechać ( :naughty: naiwny),bo on w rowie wylądował oczywiście nie ze swojej winy bo droga była nie odśnieżona itd itp. Rzeczoznawca powiedział mu jedno "ciesz się pan, że w ogóle dostaniesz pieniądze za te łyse opony). Od tego czasu gość ma letniaki i zimówki bo do klepania passata musiał jeszcze sporo dołożyć.

dziękuję za uwagę :hi:

Opublikowano
  • Autor

hmm decyzja zapadla, kupie zimowki, tylko zastanawiam sie jakie? (ogolnie mam zimowki ale maja mniej niz 4 mm i sa juz leciwe, wiec szkoda montowac.

- handlarz chce mi sprzedac 7mm klebery z 2008 roku za 420zl - 4 szt

albo nowe:

- debica frigo 2, dayton dw510, sava eskimo s3. Tutaj najbardziej mnie przekonuja daytony, gdyz wg opinii ludzi najlepiej sprawdzaja sie w miescie (duzo blota) a debica najlepsza jest na duuuzo sniegu. cena za 4 okolo 700zl.

Opublikowano

jak już tak u ciebie krucho z gotówka to jest jeszcze opcja opon całorocznych- nie są tak dobre w lecie jak letnie ani tak dobre w zimie jak zimówki ale do miasta ok.

Mój teść sobie chwali.

Opublikowano
  • Autor

Caloroczne odpadaja, sa proporcjonalnie zbyt drogie (sredniak to koszt bliko 300zl)... a ja dwa komplety z allegro kupie za 1500

Opublikowano

bierz te klebery, jesli faktycznie mają 7mm i 3 lata, ale sam sprawdź to jeszcze raz dokładnie, i zobacz czy nie mają wybrzuszeń czy nie są porozcinane, bo cena dobra

Opublikowano

bierz te klebery, jesli faktycznie mają 7mm i 3 lata, ale sam sprawdź to jeszcze raz dokładnie, i zobacz czy nie mają wybrzuszeń czy nie są porozcinane, bo cena dobra

Najlepszy wybór-niska cena.
Opublikowano

Caloroczne odpadaja, sa proporcjonalnie zbyt drogie (sredniak to koszt bliko 300zl)... a ja dwa komplety z allegro kupie za 1500

zawsze zostaje jeszcze rower albo zamiana na bilet mzk

czytacie czasem o czym piszecie ,czy tak pitolicie po klawiaturze żeby nie było ,że nie klikaliście ?

Opublikowano
  • Autor

Osobiscie zdecyduje sie na daytony albo save eskimo.

Te uzywki bierznik maja prawie jak nowy ale sa z 2007 roku..... Za rok beda juz 5 letnie.......

Opublikowano

5 letnia guma na zime to już taka sobie, bieżnik może i ok ale zimówki to tak 3-4 lata guma ma najlepsze właściwości

Opublikowano

5 letnia guma na zime to już taka sobie, bieżnik może i ok ale zimówki to tak 3-4 lata guma ma najlepsze właściwości

Bez przesady
Opublikowano

Bez przesady

to samo chciałem napisać, nie popadajmy w paranoje