YATES Opublikowano 25 Lutego 2008 Opublikowano 25 Lutego 2008 W niedawno zakupionym nowym laptopie mam legalną Vistę i teraz pytanie. Orientuje się ktoś czy Microsoft dopuszcza legalne przejście z Visty na XP oczywiście bez żadnej dopłaty ????
YATES Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Opublikowano 25 Lutego 2008 To wiadomo ale np, jak kupowałem pudełkowego XP-ka kilka miesięcy przed premierą Visty to miałem kupon na legalne przejście na Vistę na symboliczną opłatą coś koło 30zł. Myślałem,że w drugą stronę też jest to możliwe.
M@rcus Opublikowano 25 Lutego 2008 Opublikowano 25 Lutego 2008 Downgrade z Visty na XP jest możliwy (legalny), tylko jeżeli masz wersję Business i Ultimate... EDIT: Zapomniałem o tym, że musi być wersja OEM Visty. Link do strony Microsoft'u - http://www.microsoft.com/poland/licencje/produkty/windows.aspx
YATES Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Opublikowano 25 Lutego 2008 Niestety mam wersję Home Basic więc będę musiał się męczyc z Vistą
wustyle Opublikowano 25 Lutego 2008 Opublikowano 25 Lutego 2008 dzizas ludzie co Wami powoduje, ze uzywacie tego syfu? nawet systemu nie mozecie sobie postawic jaki chcecie, bo jakis wiesniak z redmond ma takie widzimisie szok
Gość MorgothV8 Opublikowano 25 Lutego 2008 Opublikowano 25 Lutego 2008 dokładnie, zawsze instalowałem co mi się tylko chciało UNIX-y (*BSD, SCO, Solaris), LINUX-y (różne) i windy jakie tylko chciałem...
wustyle Opublikowano 25 Lutego 2008 Opublikowano 25 Lutego 2008 no dokladnie ja mam maka wiec nie mam takich problemow ale gdybym uzywal PC to za nic nie instalowalbym tych smietnikow z redmond
YATES Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Opublikowano 25 Lutego 2008 dzizas ludzie co Wami powoduje, ze uzywacie tego syfu? nawet systemu nie mozecie sobie postawic jaki chcecie, bo jakis wiesniak z redmond ma takie widzimisie szok Instalowałbym XP-ka ale szkoda mi kolenych 300zł na licencję,a chcę mieć legala.Nie nasza wina,że do nowych komputerów intalują już praktycznie tylko Vistę.
letallec Opublikowano 25 Lutego 2008 Opublikowano 25 Lutego 2008 dzizas ludzie co Wami powoduje, ze uzywacie tego syfu? nawet systemu nie mozecie sobie postawic jaki chcecie, bo jakis wiesniak z redmond ma takie widzimisie szok Wustyle i pozostali Po co sie unosicie ? Nie po to jest ten post....
wustyle Opublikowano 25 Lutego 2008 Opublikowano 25 Lutego 2008 ja sie nie unosze:) ja sie tylko dziwie, ze 90% uzytkownikow PC jakich znam wciaz narzeka na system operacyjny zamiast cos z tym zrobic i przesiasc sie na cos innego i posty na forum sa odbiciem moich codziennych spostrzezen
YATES Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Opublikowano 25 Lutego 2008 Ja na XP-ka nie narzekam i dlatego chciałem go mieć także w laptopie ale niestety licencja obejmuje 1 komputer więc XP zostanie w PC,a w laptopie Vista.
wustyle Opublikowano 25 Lutego 2008 Opublikowano 25 Lutego 2008 no slyszalem ze XP milion razy lepszy ale powiem Ci Yates, ze w glowie mi sie nie miesci, zeby nie mozna bylo zrobic downgrade'u bo beda klopoty zlodziejstwo
talib1990 Opublikowano 25 Lutego 2008 Opublikowano 25 Lutego 2008 http://www.allegro.pl/item316705808_ms_windows_xp_home_oem_pl_sp1a_szybka_wysylka.html kup xp i po problemie.
alvaro Opublikowano 25 Lutego 2008 Opublikowano 25 Lutego 2008 no dobra skoro wszystko już wiemy to zamykamy...
Rekomendowane odpowiedzi