Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Tryb awaryjny po regeneracji turbniy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moze ktos ma jakies doswiadczenia z turbo i zaleznosci jakie sa. Regenerowalem pol roku temu w diesel servis i po paru dniach mi ie zawiesil zrestartowalem kluczykiem i audiczka odzyskala moc i bylo dobrze przez kilka miesiecy a potem na reklamacje pojechalem bo zaczelo sie powtarzac cos tam robili nie iwem co i bylo dobrze doslownie pare miesiecy a teraz znow sie zacina i juz czesto a co dziwne czuje jak bym przez sekunde pod wiatr jechal albo w paliwie powietyrze bylo pasazerowie nie czuja ale ja czuje a po chwili trace calkowicie turbo do kolejnego restartu. I co wy na to? Przeplywomierz, jakies czujnik czy turbo zle zrobione dodam iz wymieniali mi wirnik i komplet uszczelek z montazem itp 1400zł zaplacilem???

[mod]Prosze sie zapoznac z regulaminem forum i prawidlowo stosowac prefixy oraz nazywac tematy watkow [Musashi][/mod]

Opublikowano

czasem wypada przekroczyć z pedałem w podłodze 2000obr :gwizdanie:

zrób logi dynamiczne

Opublikowano

kierownice sie zapiekły

przy naprawie pozbądz sie kata

no i jezdzi troche szybciej :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano
  • Autor

zrobilem autem 150tys a ma przejechane 350 tys wiec nie piszcie komentarzy o obrotach czy slamazarnej jezdzie bo to nie ja. Logi kolega mi zrobi ma kompa pogadam. A kierownice zapieczone to o co chodzi??

Opublikowano

w turbinie sa kierownice spalin

reguluja przepływ na wirnik

Opublikowano

na 80% jeżdzisz w trybie PSJ czyli dziadkowym że takie rzeczy Ci sie dzieją, auto wpada w tryb awaryjny tzw notlauf, turbo przeładowuje bo ma łopatki zapieczone od spalin, jedną z przyczyn jest spokojna jazda, zwykle po zimie jest wysyp tego typu problemów na forum

Opublikowano

czasem się przejedz do odciny od 1 biegu do 3 wszystko.

Opublikowano

to nie jest metoda

Kolego rozbierz turbo, wyczysc, wywal kata i bedzie ok

Opublikowano

to nie jest metoda

Kolego rozbierz turbo, wyczysc, wywal kata i bedzie ok

:polew:

A moze najpierw zrób logi dynamiczne. A nie takie gadanie sranie w banie. Bo moze problem leży całkiem gdzie indziej a nie PSJ czy inne pierdoły. Jest tu tyle tematów na ten temat ze jak byś poszukał to byś wiedział od czego zaczynać. Zrób komplet logów to wyjdzie co mu jest. I wtedy będzie się radzić.

Pozdro

ZC

Opublikowano
:vaglogi: mozesz tez sprobowac przedmuchac ale moze bez logow tego nie rob :D
Opublikowano
  • Autor

koledzy jest przyczyna waz po prawej na gorze przy zbiorniczku od wspomagania dosc gruby i duzy pekl poprostu i wydmuchiwalo powietrze z niewielkimi oparami oleju wsadzilem reke jak kolega logi robil na biegu jalowym i obroty zwiekszyl lekko i wtedy poczulem. Teraz mi sie raz na 3-ce odcielo rzy 4tys obrotow ale moze izolacja nie trzyma w 100%. Ma ktos taki waz?

Kowi87 nie pisz bzdor bo ja jezdze od 3 lat a4 i zrobilem 150tys km. Kolega jeszcze raz mi logi zrobie jak wezyk wymienie i sprawdzi stan przeplywki to napisze.

Dzieki za odp

waz pekniety idzie od intercoolera gumowy na opaski gruby 4 katy. Ma ktos taki bo izolacja nie daje rady ale to tylko do czasu wymiany az znajde waz?

Opublikowano

Jazda do odcinki raz na jakiś czas to jedo, a drugie to jazda od 1000rpm z pedałem do 3000, hamowanie i znowu to samo, powoduje to ruchy zmiennej geometrii turbawki i ewentualne wypalenie i usunięcie nagaru, choć jak masz tego dużo, to tylko turbawka na stół.

Ja przez PSJ w zimę miałem w marcu czyszczenie rocznej (nowej) turbawki :evil:

Opublikowano

Teraz mi sie raz na 3-ce odcielo rzy 4tys obrotow ale moze izolacja nie trzyma w 100%. Ma ktos taki waz?

izolacja? :decayed: jak opone przebijesz to tez izolacja ja uszczelniasz? :kox:

przeciez w dolocie masz nadcisnienie 1 Ba, jak to ma trzymac?

zamiast katowac silnik do odcinki, :kwasny: czy jazda od 1000 rpm z gazem max :disgust: (kolejny "super" pomysl)

przejedz ok 50 km ze stala predkoscia obrotowa silnika 3500-4000 rpm na 3 czy 4rtym biegu, w zaleznosci od warunkow drogowych. warto skorzystac z autostrady.

zmieniaj biegi aby po zmianie obroty nie spadaly ponizej 1500 rpm. ostrzej przyspieszac mozna powyzej 1700 rpm.

Opublikowano

Jazda do odcinki raz na jakiś czas to jedo, a drugie to jazda od 1000rpm z pedałem do 3000, hamowanie i znowu to samo, powoduje to ruchy zmiennej geometrii turbawki i ewentualne wypalenie i usunięcie nagaru, choć jak masz tego dużo, to tylko turbawka na stół.

.....

z tym bym się zgodził :good: tyle ,że od 1500 do 3500 :wink4: ,można w ten sposób spróbować rozruszać zapieczone kierowniczki ale pewnie i tak turbo do czyszczenia- takiego rzetelnego ,a nie "po łebkach" :wink4:

Opublikowano
Kowi87 nie pisz bzdor bo ja jezdze od 3 lat a4 i zrobilem 150tys km. Kolega jeszcze raz mi logi zrobie jak wezyk wymienie i sprawdzi stan przeplywki to napisze.

Uwierz mi ze nie pisze bzdór, zrobisz piekny log 11ke i przy 3tys będziesz miał przeładowania ponad 2500mbar, zauwaz że kazdy wspomniał o zapieczonych kierowniczkach, nie tylko ja :wink4: w swoim gracie przerobiłem już wiekszosć typowych awarii, przepływka jak źle mierzy to szarpie, ma dziury w mierzeniu :wink4: albo całkowicie auto nie ma mocy, a ty opisujesz typowy notlauf

Opublikowano

:vaglogi:

To Ci powie w jakim stylu przejechales ostatnie 150k :wink4: