Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Płukanie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AJL to nie AEB ale cos w podobie bede mial kosztorys. Pozdrawiam i wytrwalosci :cool1:

a niby czym sie róznią ??? [br]Dopisany: 11 Październik 2011, 11:19_________________________________________________Wisnia, skąd wiesz że masz tak zasr....any silnik ???

korek o tym nie świadczy, zdejmij pokrywę głowicy i bedziesz wiedziec co i jak

podłącz wskaznik zegarowy w miejsce czujnika oleju i zobacz co wskazuje na zimny i goracy silnik

jak lipa to pompa oleju do wymiany,

ja niedawno zmianiałem bo mi k0ntrolka mignęłą, wpiałem wskaznik i pompa poszła na złom

Opublikowano
  • Autor

AJL to nie AEB ale cos w podobie bede mial kosztorys. Pozdrawiam i wytrwalosci :cool1:

a niby czym sie róznią ??? [br]Dopisany: 11 Październik 2011, 11:19_________________________________________________Wisnia, skąd wiesz że masz tak zasr....any silnik ???

korek o tym nie świadczy, zdejmij pokrywę głowicy i bedziesz wiedziec co i jak

podłącz wskaznik zegarowy w miejsce czujnika oleju i zobacz co wskazuje na zimny i goracy silnik

jak lipa to pompa oleju do wymiany,

ja niedawno zmianiałem bo mi k0ntrolka mignęłą, wpiałem wskaznik i pompa poszła na złom

Tomek,kicha straszna jest wszystko w tym szlamie, no i znalazłem skąd mi się olej sączy... z pod głowicy.. :wallbash: fotki robię na bieżąco

jutro coś wrzucę bo dzisiaj już mi się nie chce [br]Dopisany: 11 Październik 2011, 21:06_________________________________________________a na temat kontrolki to mi się tam kiedyś zapaliła, z pół roku temu po ostrym wstawianiu,ten jeden raz

Opublikowano

zdejmij pokrywe i wrzuc foty zobaczymy co i jak :mysli:

Opublikowano
  • Autor

za chwilę coś wrzucę,głowica zrzucona tak pozaklejało kanały że wałki się poprzycierały :wallbash: przynajmniej na 1 szym mostku gdzie jest koło pasowe i czujnik położenia wałka

Opublikowano

polecam sierodek motula do wyczyszczenia przed zmiana oleju...kupilem na allegro za 30zl chyba w sklepie krzyczeli 57 wczesniej mialem to samo co ty byl zalany mobilem 10w40 uzylem tego sierodka zalalem motulem 5w40 i jaki efekt...nie to auto silnik lepiej pracuje i zadnych efektow ubocznych...filterek bosha i wszystko gra zrobilem do tej pory 3 tys km i nie zapalila sie kontrolka ani razu

Opublikowano
  • Autor

polecam sierodek motula do wyczyszczenia przed zmiana oleju...kupilem na allegro za 30zl chyba w sklepie krzyczeli 57 wczesniej mialem to samo co ty byl zalany mobilem 10w40 uzylem tego sierodka zalalem motulem 5w40 i jaki efekt...nie to auto silnik lepiej pracuje i zadnych efektow ubocznych...filterek bosha i wszystko gra zrobilem do tej pory 3 tys km i nie zapalila sie kontrolka ani razu

za późno silnik juz wypruty :kox:[br]Dopisany: 14 Październik 2011, 19:29_________________________________________________

no to patrz i trzymaj się fotela :naughty:

3db3342d2e6f810fmc.jpg

5d87ce6afc0b4963mc.jpg:kox:[br]Dopisany: 14 Październik 2011, 22:27_________________________________________________a tak wygląda teraz mój samochód f4ce9a17cec92dc9mc.jpg[br]Dopisany: 14 Październik 2011, 22:30_________________________________________________http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3db3342d2e6f810f.html tu jest link do strony bo coś małe foto wyszły

Opublikowano

Popraw linki do zdjęć, bo wstawiłeś miniaturki.

Na jakim ten silnik jeździł oleju, że zrobił aż takie spustoszenie w nim ??

Opublikowano

ładny klops, jakbyś wypłukał to płukanką to na bank zawaliło by pompe oleju

Opublikowano

Wygląda jak by ktoś nasrał do tego silnika.Papieru tylko brakuje. :shocked:

Opublikowano

fajans, silnik do totalnej rozbiórki :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

jak zapodasz jakąs płukankę to zaje....bie filtr i silnik sie zatrze

trzeba go całego rozebrac i wrzucic do gorącego roztworu sody kaustycznej

poszukaj u siebie moze jest jakas firma która remontuje masowo silniki np do trakotorów

oni mają takie linie czyszczace, u nas sa ZNMR-y ale nie ma sensu wozic silnika :mysli: :mysli: :mysli:

Opublikowano
  • Autor

fajans, silnik do totalnej rozbiórki :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

jak zapodasz jakąs płukankę to zaje....bie filtr i silnik sie zatrze

trzeba go całego rozebrac i wrzucic do gorącego roztworu sody kaustycznej

poszukaj u siebie moze jest jakas forma która remontuje masowo silniki np do trakotorów

oni mają takie linie czyszczace, u nas sa ZNMR-y ale nie ma sensu wozic silnika :mysli: :mysli: :mysli:

głowica z walkami będzie inna prawdopodobnie od ADR-a,pokrywa zaworów po ciężkich próbach i wielu środkach czyszczących uległa dopiero pod nitro :naughty: więc a Poniedziałek jadę po 10 litrów i wszystko do wanny [br]Dopisany: 15 Październik 2011, 20:32_________________________________________________w Listopadzie zeszłego roku wymieniałem olej po kupnie,na Castrol :wallbash: teraz będzie Motul nie ma c**ja

Opublikowano

Poprzedni właściciel też musiał lać niezbyt dobry olej, że takie spostuszenie się zrobiło. Ja mając silnik 235000km przebiegu i cały czas na Castrolu takiego syfu nie miałem, wręcz stan bardzo dobry porównując do twojego.

Teraz poczyść to wszystko, powymieniają uszczelki części, które wymagają tego, zalej Motulem i ciesz się z jazdy.

Opublikowano

Pierścionki też obowiązkowo chyba trzeba wymienić, ale o tym to mówić raczej nie muszę ;)

Opublikowano
  • Autor

qr** zbankrutuje z tym szrotem :wallbash:

Opublikowano

Swapuj na AWXa :tongue4:

Jak ogarniesz co i jak to będę następny :naughty:

Opublikowano

cholera zbankrutuje z tym szrotem :wallbash:

wiem że koszta, ale zrobisz sobie silnik na zicher i polatasz spokojnie 200000km

pamietaj o dokładnym zrobieniu głowicy, łacznie z docieraniem zaworów

nowe uszczelnienia, panewki i pierscienie

w jakim stanie sa popychacze ? tez dostały w du...pe ?

Opublikowano

Moje 1.8T od nowości do 178k km śmigało na castrolu 5w30 Long Life i w silniku było sporo nagaru. Po zmianie na lepiej płuczącego Schella 5w30 nagar zleciał i zatkał smok pompy oleju i przy okazji chyba przyczynił się do niedomagania nastawnika wałka który też poszedł do wymiany :gwizdanie: Teraz przy każdej wymianie oleju dolewam płukanke i nic złego się nie dzieje.

Podstawa to dobry olej i wymiana na czas :wink4:

Opublikowano
  • Autor

wiem że koszta, ale zrobisz sobie silnik na zicher i polatasz spokojnie 200000km

nie wiem Tomek,przed rozbiórką klepało mocno od strony łańcuszka najbardziej i częściej bo wcześniej tylko jak jej wstawiłem ostro to łańcuch było słychać. Jutro się zabieram za czyszczenie i dokładniejsze oględziny bo cały weekend zalatany byłem.[br]Dopisany: 16 Październik 2011, 17:52_________________________________________________

to już lepiej na 2.7 :evil:

Opublikowano

nie wiem Tomek,przed rozbiórką klepało mocno od strony łańcuszka najbardziej i częściej bo wcześniej tylko jak jej wstawiłem ostro to łańcuch było słychać. Jutro się zabieram za czyszczenie i dokładniejsze oględziny bo cały weekend zalatany byłem.[br]Dopisany: 16 Październik 2011, 17:52_________________________________________________

O 2,7 to se możesz pomarzyć

marudziłeś że 1,8 dużo pali :polew:

Opublikowano
  • Autor

Na 2,7 to se możesz pomarzyć

marudziłeś że 1,8 dużo pali :polew:

jak była galaretka zamiast oleju to ile miała palić [br]Dopisany: 16 Październik 2011, 18:28_________________________________________________

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f42109f15fdb1829.html mostek na wałku napędzanym paskiem 1-szy od strony łańcucha

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5a18be119a352378.html kolega obok na 2 wałku

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/821d9927f6febdcc.html mostek od strony koła pasowego

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d6ea7ac2018a55c7.html ten sam mostek 2 wałek