Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAGA] A4 2.0 TDI 143 KM TURBO CAHA cooler 3.0 tdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AUDI A4 2.0 TDI CR silnik CAGA 143 KM :)

Modyfikacje :

- turbosprezarka CAHA 170 KM

zacinajcy_sie_N_75_przed.jpg

Opublikowano

Powiem Ci ciekawa sprawa - bo Janusz - mumen - tylko na turbo z CAHA ma ponad 200 chyba 205 czy 206 PS i ~430Nm a ma cały czas DPF i cooler seryjny :mysli:

Opublikowano

jest dobrze - zapitala napewno o niebo lepiej

Opublikowano

nie znam się na tych motorowniach ale Laguna wielkie gratki bo auto napewno dostało nowego ducha :good:

Opublikowano

Spalanie? ? ?

Opublikowano

Nic nie widac z wykresu , wklej jakis dokladniejszy.

Opublikowano

Ciekawi mnie jak by sobie z tym autem poradzil witek lub patrox :mysli:

W sumie nie dziwie sie ze jeststes troche moze nie zawiedziony , ale pewnie jest maly niedosyt bo teoretycznie pakiet masz na dobre 205 i pewnie 430 Nm jak , a to sa juz roznice ktore bys na pewno poczol w FWD.

Opublikowano

Nic nie widac z wykresu , wklej jakis dokladniejszy.

IMG_6746.jpg

niestety musze powiedziec ze u mnie bylo 197ps i kopcil potem rogal cos poprawil i wyszlo prawie 2 konie wiecej i 0 dymka wiec mysle ze dymienie mozna jakos nawet przy wiekszych mocach zredukowac co nie kazdy potrafi kiedys sie wybierzesz na poprawke do rogala i bedzie zapewne malina
Opublikowano

tyle to stare 1.9tdi robi na turbo+fmic

cos cienko wyszlo

Opublikowano
  • Autor

Bylo 208 KM na mocniejszym sofcie ale niestety dosc kopcil :confused4:

Przyjdzie kiedys czas na mala poprawke :) . Interesuje mnie jeszcze jak wyglada EGR ( nie zagladalem tam :mysli:)

Zapewne mozei bylo by inaczej jakby robil program Patrox albo Rogal . No ale wiecie cislo mnie z awaria DPFa i sprawa dojechania do ECU Projekt ( 450 km ) a u Rogala dosc odlegle terminy .

Opublikowano

Pierwsze co widać to górka Nm przy 2200 - jest tylko po to by wyplul ponad 400 ? Drugie to to ,ze naprawde bardzo ladnie wstaje, smiem twierdzic ,ze przy 1800-1900 masz wiecej Nm niz na ori sprezarce (miod - malina). Trzecie to ,ze max jest przy dość niskich obrotach 3700?? YYY?? Powinien ciągnąć wyżej max 4100-4200 i wyplulby z 10 ps wiecej. Turbo masz nowe ,czy używke? i jak sprawa z ukladem wtryskowym. A tak wogole ,to wynik moze nie powala ,ale auto wstaje lepiej niz ori i ma ponad 190 ps ,myśle ,ze tragedii nie ma.Hey.

Opublikowano
  • Autor

Tak od dolu ladnie wstaje :) tubinke mam wyciagniata uzywke z autka A5 po 5tys. przebiegu . Wtryski sa OK

Opublikowano

chyba kiedys byl wykres na forum b8 (nie pamietam kto roboil soft)jak dobrze pamietam turbo seria ic seria 184ps /400nm

Opublikowano

byl byl i to nie jeden bo rogal tez cos wrzucal

Opublikowano

Z dołu pięknie, ale od 3600obr moment leci bardzo szybko w dół :thumbdown:

Te 405Nm jest moim zdaniem uzyskiwane na zbyt niskich obrotach, powinno być koło 2500-2600obr :mysli:

Niech się fachowcy wypowiedzą np. z Ecu itp...

Opublikowano

moim zdaniem tak samo tylko gorke zrobili a reszta cienko za szybko spada moc u mnie kreski ida do 4200 w gore dopiero potem opadaja