browarek Opublikowano 28 Lutego 2008 Opublikowano 28 Lutego 2008 czy jest mozliwosc wymiany alternatora bez odkrecania calego przodu?
pawlo Opublikowano 28 Lutego 2008 Opublikowano 28 Lutego 2008 1.9 AFN, aby wyjac srube od alternatora trzeba zdemontowac wentylator wisko (czasami trudny temat z odkreceniem sruby od wisko - drobnozwojna na imbus 8mm). Jest ciezko, ale da sie ja wyjac ta srube od alternatora majac luzny wentylator. Ja osobiscie wolalem poluzowac caly przod (bez zdejmowania) wtedy jest latwiej. Powodzenia.[br]Dopisany: 28 Luty 2008, 17:47 _________________________________________________Sory AWX tam nie ma wisko - jest elektryczny wentylator, ale jak poluzujesz przod to tez pewnie wyjmiesz ta srube.
domjenick Opublikowano 4 Marca 2008 Opublikowano 4 Marca 2008 podepne sie do tematu,jak z moim silnikiem,bo tez trzeba wymienic alternator
Piterex Opublikowano 27 Marca 2008 Opublikowano 27 Marca 2008 Odgrzeje temat - mam do wymiany alternator[ B5 AFB] wykazało ,że jest zerowe ładowanie więc chyba nic innego... Mam pytanie na co zwrócić uwagę przy okazji , co wymienić - żeby 5 razy nie rozbierać całego przodu...????
Rekomendowane odpowiedzi