Zioba Opublikowano 12 Października 2011 Opublikowano 12 Października 2011 Hej, mam takie pytanie. Mam zamiar wymieniac sprzęgło i telefonicznie mechanik proponował mi oryginalne sprzęgło. Jak myślicie możliwe jest jeszcze w sprzedaży takie sprzęgło i jaka to jest firma? A jak nie to jakie firmy są najlepsze? Z góry dzięki:)
Lu-Gi Opublikowano 12 Października 2011 Opublikowano 12 Października 2011 Na pierwszy montaż szedł o ile sie nie myle LUK, kosztuje komplet coś około 700zł. SACHS jest tez dobry i troche droższy z tego co pamietam
J3rzyK Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 O ile sie nie myle, ale nie jestem pewien to ASO sprzedaja orginalne sprzegła z ta roznica ze sa one regenerowane Poza tym, SACHS tez sprzedaje regenerowane sprzegła :gwizdanie: Sachs to koszt okolo 750zł Luk - 650zł
mlodyy Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 zakładaj Luk były na pierwszy montaż, jak chcesz mogę sprzedać Ci po atrakcyjnej cenie
Zioba Opublikowano 17 Października 2011 Autor Opublikowano 17 Października 2011 dzięki koledzy.. założyłem oryginał.. Dziś rano miałem problem z przełożeniem na dwójkę i trójkę. Tak lekko haczyło. Na rozgrzanym tego problemu nie ma. Wymieniałem to sprzęgło dosyć daleko od siebie bo tam był polecony dobry warsztat i nie wiem czy jechać znów na jakieś regulacje tak daleko czy to się samo dotrze itd??
gucia Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 A co chcesz regulować? Założyłeś nowe i wszystko. Sprzęgło jest wysprzęglane hydraulicznie i nie regulowane.
Tommy Gun Opublikowano 23 Października 2011 Opublikowano 23 Października 2011 Zatem sprzęgło po wymianie powinno chodzić lekko czy raczej z oporem ??
gucia Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 Po wymianie może być tak, że będzie w innej pozycji wysprzęglało (bo jest nowe) i tyle. Jeśli wymieniasz całe sprzęgło razem z dociskiem, to może trochę tak jakby z oporem chodzić. Pisze jeśli, bo spotkałem się, że szpenie wymieniali tylko sama tarczę. Przecież to czasami podwójna robota.
Rekomendowane odpowiedzi