Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Niebieski Avant - wersja rozwojowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

hihi...mój misiek :> jak to foto do felg dopasowali?

jakiś taki grafit czy coś w tym stylu

8bad9e84dfc736f3e8e2873c4832.jpg

wariacje na temat :wink4:

1b17fd63a6ad91f7f958b8d53b1796.jpg

Opublikowano

jakis zywy kolor by pasowal moze pomarancz :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

:shocked: no nie wiem jak to moja żona nerwowo zniesie

Opublikowano

z tego VT daj obydwa koła w kolorze, tylko ciemniej tą fele troche, za jasno coś jest :) i rant i wnętrze[br]Dopisany: 16 Grudzień 2011, 00:38_________________________________________________i pomarańczka jak najbardziej :gwizdanie:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Nie podoba mi się, będzie bez szaleństw niestety :> ranty polerka a później opcja nr 1 czyli grafit :cool1:

tak swoją drogą nie ma zbyt wielu avantów na tych felach żeby na googlach zobaczyć :confused4:

a tak z ciekawości jakie springi by musiały być żeby tak siedział jak na tych moich VT? pewno-40 :gwizdanie:[br]Dopisany: 16 Grudzień 2011, 19:28_________________________________________________Dzisiaj żeby nie było nudno zapakowałem amory 1BE, które się lekko przykurzyły w piwnicy i pojechałem do warsztatu kuzyna :) niestety stado żubrów musiałem sobie odpuścić choć wtedy lepiej robota idzie ;(

Jako, że chłop zaharowany to musiałem sam sobie amory wymieniać :decayed: ale pod czujnym okiem fachowca więc po 3 godzinach z przerwą na kawę wyjechałem z warsztatu na testy :dance:

polecam wszystkim samodzielne dłubanie bo satysfakszon niesamowita jak się samemu takie rzeczy robi. No niby zaskoczony nie jestem bo to od sprężyny zależy jak auto siedzi ale 1BA amor + 1BE sprężyna stały tak samo jak kpl 1BE z przodu (bo tylko przód był robiony). Oj na gwinta chyba trzeba do skarbonki odkładać albo jakieś -35 lub -40 - sprawa do przemyślenia :mysli:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

miał być przód ale gościu pojechał z ceną :polew: (wcześniej uzgadnialiśmy co innego) więc odpuściłem bo nie był wart tego co on za niego chciał.Okazyjnie wpadł KIT KW -35mm

692148787a47b12e37f8840a4e591.jpg

Cały komplecik ze sprężynami :> w stanie dobrym, ale odrobinkę pordzewiałe więc tylne sprężyny wyczyściłem i pomalowałem (niestety tylko srebrny młotkowy miałem pod ręką). Podobno,z tego co wyczytałem będzie -35mm, ale to się okaże jak będzie zmienione. Pewnie w przyszłym tygodniu bo wiosny nie widać...... więc po co czekać :naughty:

Jeśli nie wpadnę w amok to będą zdjęcia ze zmiany :rolleyes:

Opublikowano

miał być przód ale gościu pojechał z ceną :polew: (wcześniej uzgadnialiśmy co innego) więc odpuściłem bo nie był wart tego co on za niego chciał [br]Dopisany: 09 Styczeń 2012, 22:50_________________________________________________Mały gifcik dla smerfa :)

e10fc5c2270637d4gen.jpg

jest tego cały komplecik ze sprężynami :> w stanie dobrym, ale odrobinkę pordzewiałe więc tylne sprężyny wyczyściłem i pomalowałem (niestety tylko srebrny młotkowy miałem pod ręką). Podobno,z tego co wyczytałem będzie -30mm, ale to się okaże jak będzie zmienione. Pewnie w przyszłym tygodniu bo wiosny nie widać...... więc po co czekać :naughty:

Jeśli nie wpadnę w amok to będą zdjęcia ze zmiany :rolleyes:

:good: :good: :good: elegancko :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Elegancko było by gdybym znalazł nakrętki odpowiednie :confused4: gwint na 1BE jest grubszy niż na tych KW. Przeszukałem cały garaż kuzyna, chyba ze 100 skrupulatnie poukładanych pudełeczek i pojemniczków ( niech żyją pedanci :kox: ) i nie znalazłem odpowiednich. Sprężyny założyłem na amorki 1BE i jest :good: nawet miękko się wydaje. Mierzyłem przed i po i 1,5cm poszło w dół więc raczej 30mm to nie jest :gwizdanie: no i dobrze bo nieźle teraz wygląda na stalowej 15". Tył zostawiłem sobie na sobotę, może do tego czasu znajdę odpowiednie nakrętki. Podkładki pod te talerzyki/podstawy sprężyny przesunąłem na sam dół więc ciekawi mnie efekt końcowy :mysli:[br]Dopisany: 07 Luty 2012, 20:02_________________________________________________Tylne nakrętki okazały się takie same co na 1BA :>

Nawet szybko poszło, więc tym razem żona nie marudziła, że cały dzień przesiedziałem w garażu :gwizdanie:

zdjęcia porobię lepsze ale tak na szybko telefonem ale krzywo stoi i nie ma efektu

287d19632d76b0db3a799a0b46d.jpg

Opublikowano

w 1 audi mialem takie kołpaki :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dostałem jako gratisy do zimówek od poprzedniej właścicielki więc grzech żeby w piwnicy zimą leżały :decayed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Cicho, cicho bo zamiast tatusiowe spędzać z synem to się na budowie pracowało jako elektryk :facepalm: ale są nowe fele i oponki. Historia długa i pokręcona z tymi felami. Zamieniłem za te RH ZW1.

Felgi to ori A8 17" szerokie na 8", et 48 więc na przodzie opona 205/50 naciągnięta ale weszło bez dystansów (ale dam 5mm) a tył 225/45 ale 20mm dystans to trochę za dużo tam teraz jest (dam 10mm), chociaż nie powiem, tył wygląda kozak :decayed:

da60c6797f7937be0773c835e09.jpg

po wiosennym myciu i odkurzaniu ale szybkim:decayed: nawet nie było gdzie stanąc żeby porządne zdięcie pstryknąć

bd86f84ac3479d7857446c57da727.jpg

no nie widać tych -30mm niestety na tych zdjeciach :disgust:

Opublikowano

No teraz elegaaancko :) nie mogę się napatrzeć na ten Twój lakier :decayed: zayebisty jest ten kolor :wink: jutro niedziela, to bierz syna i Audi na sesję :decayed:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Na pierwszej stronie dodane nowe zdjęcia :decayed: wracając z Opola z nowym nabytkiem dla mojego młodego (w bagażniku :wink:) zjechałem i pstryknąłem kilka fotek. Na "brudno" niestety ale taki spontan:whistling:

b27134bbd6fdf6e555752d8d9bc8ec1.jpg

teraz to widać, że springi -35mm:cool1:

bc8b51bb85a597d96643036be4560c.jpg

ale przy et 48 dystanse 20mm, które jako jedyne miałem do dyspozycji przycierają na nierównościach jak jadą 3 osoby:disgust: muszę je zamienić na 15 albo 10. Z nowości wpadła pionowa siatka bagażnika, wytargowana za 25zł :naughty: już wypróbowana

Opublikowano

ale masz kocurne felgi :wink::decayed: ładniutki Avancik :kox: daj znac jak zmienisz dystans z tylu, bo u siebie tez musze cos wrzucic zeby kolo sie tak nie chowalo i nie wstydzilo swiata:decayed: :hi:

Opublikowano
  • Autor

No może się ktoś znajdzie chętny na zamianę :decayed: kurde z przodu jeszcze by się z 5mm przydało :wink:

a Ty jakie masz play do zawiechy? 1BE czy niżej?

Opublikowano

na ten sezon planuje na amory 1be założyć springi jakies 35 - 40. A w przyszlosci jakiegos gwinta :wink: ale co bedzie los pokaze :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Czyli tak mniej więcej jak u mnie będzie to wyglądało :thumbup1: mi się podoba jak siedzi a to juz coś.

Coś manetka kierunków mi zaświrowała :kwasny: znowu wydatek a plan był taki, że następny mod to kiera multi bo temat rozpracowany na forum i cena nie straszy :naughty: elegansio takie świecące guziczki na kierze mieć....