Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziś K03s, niedługo mutant BV5S+/K03S :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

uturbienie takiego vr5 moze dac nawet lepsze rezultaty niz slabo dlubniete s4 b5 biturbo

Opublikowano
  • Autor
a potem sie okaze, że o taki sam koszt jak kupienie S4 B5 :)

Nie robmy spamu koledze w jego temacie :P

Nikt tu nie spamuje wampir, a ja lubie jak ktoś myśli niestereotypowo :D

---------- Post dopisany at 19:14 ---------- Poprzedni post napisany at 19:09 ----------

uturbienie takiego vr5 moze dac nawet lepsze rezultaty niz slabo dlubniete s4 b5 biturbo

Ty to widze masz na czym czapkie nosić :) ale kupowanie silnika vr5 to dupny pomysł. Passat angol fl z tym endzajnem uciekł mi ostatnio liźnięty z lewej strony lekko jeżdzący, bo za późno potwierdziłem, za 450 funtow!!!!!! WQR........ się masakrycznie. Przywózke bym miał pod chate na 150 eurasów. I tak jak piszesz pracy 5 cylindrów nic nie zastąpi.

Opublikowano

Też lubię myśleć niestereotypowo, gdybym tylko miał możliwości finansowe na zakup auta do dłubania to chwili bym się nie zastanawiał nawet ;)

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano
wiadomka ;] goly silnik to ok 1500zl, osprzet kolejny tysiac, ciekawe czy lapy podchodza plug n play i czy skrzynia 5bieg np z quattro 2.8 audi podpasowala by bez przerobek, fajnie bylo by miec nawet seryjne vr5 w a4 b5, cos innego niz wszyscy

i tu wlasnie ten silnik ma przewage nad vr6, bo to przeciez vr6 nie bylo nigdy montowane wzdluznie

A właśnie, że było w R32 Touareg, Cayene, Phaeton. No i w Q7 ale to R36. Ale wszystko to VR6.

No, a poza tym to wiadomo im coś bardziej nietypowego to droższe. Koszta uturbienia takiego VR5 w audi B5...B6 są spore.

Opublikowano

W sumie tak, ale te nowsze vr6 to już inna liga chyba, miałem na myśli te starsze

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano

To jak juz tak chcemy zaszalec to mam 3 pomysły na przeszczep do S4 B5, ktore gwarantuja unikalność :

1. S50B30 z E36 + turbo

2. wankla z Mazdy RX-8

3. Silnik elektryczny :)

Opublikowano

Nie chodzi o szalenie, tylko o zrobienie czegoś fajnego w umiarkowanym stylu, równie dobrze można wsadzić do avanta centralnie silnik z q7 v12 diesla ale po co, vr5 wsadzasz cały silnik z saniami od paska i zabawa polega już tylko na turbo, a te silniki znoszą całkiem sporo ze względu na zwarta budowę jak w rzędówce przy kulturze pracy silnika widlastego, jedna głowica to też przeciez zaleta, a dźwięk przy tym fenomenalny

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano
  • Autor

To jak juz tak chcemy zaszalec to mam 3 pomysły na przeszczep do S4 B5, ktore gwarantuja unikalność :

1. S50B30 z E36 + turbo

2. wankla z Mazdy RX-8

3. Silnik elektryczny :)

1- odpada bo silnik sporo za długi

2- nie trawie mazdy bo to ford już od dawna, a wankel to oleju ssie wiecej niz dwusuw :)

3- pomysł za***isty, moment obrotowy masakryczny, tylko masa akumulatorów i ich ładowanie troche nie bardzo

---------- Post dopisany at 21:51 ---------- Poprzedni post napisany at 20:59 ----------

No i po długich naradach i namysłach zapadła decyzja, ze skoro jest to cywil to tak i już zostanie. 1,8 zostawie, 300KM z ewentualnym małym plusem i jakieś 380-390Nm zrobie i taki to bedzie cywil na codzień, czyli tyle co EVO X.

A będę najprawdopodobniej budował monstrum nie powiem wam jakie, bo to ma być niespodzianka, na sto procent jest ze stajni czterech kółek :) szacowany czas realizacji 1,5-2 lata. Jutro jadę pogadać z Damianem co on na mój pomysł, ale stawiam że się zgodzi :) :koks::koks:

Opublikowano

4.2 fsi w turbo?

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano
  • Autor
4.2 fsi w turbo?

Wystukane z Pegasusa

nie fsi i w bi-turbo. To narazie projekt ale raczej dojdzie do skutku, bo........... moja cierpliwość powoli się kończy.

---------- Post dopisany 01-02-2013 at 21:59 ---------- Poprzedni post napisany 27-01-2013 at 23:35 ----------

wczorajsze poprawki i modyfikacje.

stożek "zimowy" vs "letni"

Zdj_cie0235.jpg

wymiana zestawu naprawczego mechanizmu zmiany biegów bo stary to masakra już była

Zdj_cie0236.jpg

short shifter działa teraz idealnie i ustawiłem mechanizm za drugim razem bez problemów jak poprzednio

paczka od szwagra doszła, ale jedną fotke mi gdzies wcieło z poduszką skrzyni

Zdj_cie0232.jpg

po wymianie dla porównania

Zdj_cie0234.jpg

Opublikowano

Co to za zestaw naprawczy? Czy to moze miec wplyw ze czasami 2 bieg wchodzi mi ciezej ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Co to za zestaw naprawczy? Czy to moze miec wplyw ze czasami 2 bieg wchodzi mi ciezej ?

to masz najprawdopodobniej synchronizator II biego juz zmeczony niestety, jak wszystkie biegi chodzą jak w ikarusie to wtedy sie mienia zestaw naprawczy do 6 biegowej, jak 5 - to cały drązek dolny albo dzwignia przełączajaca albo sprawdz czy śrubka ta co jest na końcu drążka przełączającego jest dobrze dokręcona na drążku skrzyni biegów

---------- Post dopisany 11-02-2013 at 22:27 ---------- Poprzedni post napisany 02-02-2013 at 19:18 ----------

Nowa nalepka na klapie :decayed:

Zdj_cie0241.jpg

Ta pójdzie jak skończe modzić :kox:

Zdj_cie0239.jpg

Przyjechał wlot na maske karbonik od EVO_X

Zdj_cie0238.jpg

Opublikowano

Zamontujesz ten wlot na masce?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Zamontujesz ten wlot na masce?

nom, a jak wyżebram jeszcze dwa boczne to też zamontuje. :D

Jak dobrze pójdzie bede może miał sfatygowaną maske od EVO X to sobie wytne cały zestaw wlotów i wmontuje w maske.:kox:

---------- Post dopisany 21-02-2013 at 13:08 ---------- Poprzedni post napisany 11-02-2013 at 23:33 ----------

Kolektor ssący przerobiony i uzbrojony :D 550ccm z Mustanga GT500 onboard

Zdj_cie0249.jpg

Opublikowano

Dysze od LPG mogłeś lepiej zamontować. Najlepiej od spodu kolektora skierowane ku zaworom, a nie w ściankę kolektora.

Opublikowano
  • Autor
Dysze od LPG mogłeś lepiej zamontować. Najlepiej od spodu kolektora skierowane ku zaworom, a nie w ściankę kolektora.

chciałem tak zrobić ale niestety nie bardzo to sie da, kąt i grubość ścianki nie bardzo są chętne do współpracy i chyba zrobie kaman z tym jednak i zawioze do kumpla żeby mi porobił nadlewy od spodu i zamontuje je tak jak ja to planowałem a nie gazownicy.

---------- Post dopisany at 17:04 ---------- Poprzedni post napisany at 17:02 ----------

Zdj_cie0250.jpg

Opublikowano

nie bedzie tak zle, miałem tak samo u siebie i hulało prawidłowo

mozna jeszcze lekko skrócic te dysze

Opublikowano
  • Autor
nie bedzie tak zle, miałem tak samo u siebie i hulało prawidłowo

mozna jeszcze lekko skrócic te dysze

Ten co mam teraz jest dokładnie tak samo zrobiony i hula, tylko ciekawe co to bedzie przy booscie 1,5bara ??????

Opublikowano

u mnie przy 1.3bar-a wszystko było ok

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Po nocnym spociku :kox:

Zdj_cie0268.jpg