Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziś K03s, niedługo mutant BV5S+/K03S :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trza bylo woda schlodzic :kox:

Opublikowano
Trza bylo woda schlodzic :kox:

Albo łopatą śniegu :grin: Wiązka od cewek jeszcze się nie utopiła??? :naughty:

Opublikowano

To mi w ogole wyglada na zatkanego kata:decayed:

Opublikowano

a masz już nowe sprzeglo? Jaka aktualnie jest moc?

Opublikowano

Ty sie swoja pochwal co tam wystrojone?:wink:

Opublikowano

Pochwale pochwale, jak zrobie podore wału (albo jakies poduszki od dyfra) bo mam więcej Nm i wpada w rezonans mi cos z tylu auta ja cisne z dołu obrotów na 5tce. Mam już umowiona hamownie, ale raczej cudow nie będzie :P

Opublikowano
  • Autor

to termopara do EGT to co tam widac, a wiązka w rękawie :)

---------- Post dopisany at 21:13 ---------- Poprzedni post napisany at 21:10 ----------

To mi w ogole wyglada na zatkanego kata:decayed:

W sumie też bym tak pomyślał, tylko nie mogę sobie przypomniec gdzie go zamontowałem, bo skubańca nie moge znaleźć :decayed:

---------- Post dopisany at 21:19 ---------- Poprzedni post napisany at 21:13 ----------

narazie nic nie robione, 242/300, zapowiada się rewizja silnika + kute korby chyba napewno bo po strojeniu u Omena na 1,15bara wypluło 400Nm na 16T to ja wymiękłem troche.

Opublikowano

Czy masz u siebie jakieś drgania z tylu/spodu auta jak np. dasz pedal w podloge np. z 5tki lub 6tki od 2000obr?

Opublikowano
  • Autor
Czy masz u siebie jakieś drgania z tylu/spodu auta jak np. dasz pedal w podloge np. z 5tki lub 6tki od 2000obr?

Powiem ci szczerze że nie mam pojęcia bo ja nie pamiętam kiedy ostatni raz na V albo VI jechałem wogóle, a zwłaszcza 2000obr/min :D U mnie po założeniu sztywnych poduszek wszystko "drży" i słysze nawet prace dyfra i skrzyni po odpuszczeniu gazu, a 3" wydech dodaje jeszcze akompaniamentu :)

Opublikowano

a moglbys zrobić taki test dla mnie na 5tce albo 6tce?

Opublikowano
  • Autor

No jestem już po testach i powiem ci jedyne co słysze i czuje przy takiej jeździe to wydech w takim rezonansie że szok i dźwięk wstającej turbiny. Na napędzie nic nie ma, tylko wydech i silnik kszyczy "WHYYYYYYYYY". :D

Opublikowano

Jest spora różnica jak się ma 200KM a jak się ma 300KM. Przy tej drugiej opcji to cały osprzęt silnika, w tym oczywiście wtryskiwacze lpg muszą być lepiej dopracowane. Jak gaz lpg wali nie tam gdzie ma, to i auto nie uzyska tego co zadane, a i więcej lpg będzie palić. Poza tym, to na 1,5Bar to wtryski lpg nie wytrzymują jakoś bardzo długo, bo się rozszczelniają i potem leją gazem. Sam przerabiałem, wtryski lpg nie lubią wysokiego doładowania.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj doszła wreszcie przepływka oryginał i kocyk na turbo, założony dolot letni setup = wyleczony Passat FL 1,9TDI po tjuningu i zapyziały własciciel Jagułara :decayed: 221g/s na przepływce i 4buty wystarczają na studzenie w deszczu zapału wielu kozaków :)

Zdj_cie0324.jpg

Zdj_cie0323.jpg

telefonem cięzko sie robi fotki, bo takie IR od turbiny że ostrości nie dało się złapać za bardzo

Opublikowano

Ori przeplywka 3" ?

Opublikowano
  • Autor
Ori przeplywka 3" ?

Nom. 06A906461M

Opublikowano

czyli ori, ale od S3 3" z silnika m.in. BAM 225KM

w AVJ, BFB, AMB, BEX jest 2,75":wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
czyli ori, ale od S3 3" z silnika m.in. BAM 225KM

w AVJ, BFB, AMB, BEX jest 2,75":wink:

Dokładnie Booster. Siedzą dwie takie sztuki tysz w RS6 C5

---------- Post dopisany 12-05-2013 at 22:18 ---------- Poprzedni post napisany 04-05-2013 at 22:31 ----------

No i decyzja zapadła :) bedzie mocniejszy SetUp robiony. Jutro 5 rano wyjazd po silnik dawce. Co z tego wyjdzie jeszcze nie wiem ale sie przekonam na własnej skórze.

Opublikowano

2.7BiT?

Opublikowano
Tak patrzę na ten projekt i naprawdę kupę kasy on pochłania, sam bym chętnie tak pomodzil i też fura jest naprawdę spoko

Ale widzę że tobie szczególnie zależy na mocy, nie lepiej było wladowac inny motor i uturbic i mieć na spoko 350-400km z zapasem (np. Oklepane 2.7bit) niż męczyć sie trochę na nie wykutym 1.8t który granicy 300-350km na pewno nie przeskoczy? Tak pytam z ciekawości ;)

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

15.12.12r

nie nie... nie powiem... "a nie mowilem?" :decayed:

Opublikowano
  • Autor
Tak patrzę na ten projekt i naprawdę kupę kasy on pochłania, sam bym chętnie tak pomodzil i też fura jest naprawdę spoko

Ale widzę że tobie szczególnie zależy na mocy, nie lepiej było wladowac inny motor i uturbic i mieć na spoko 350-400km z zapasem (np. Oklepane 2.7bit) niż męczyć sie trochę na nie wykutym 1.8t który granicy 300-350km na pewno nie przeskoczy? Tak pytam z ciekawości ;)

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

15.12.12r

nie nie... nie powiem... "a nie mowilem?" :decayed:

Jeszcze inne diabelstwo bedzie, mutant :) własnie przywiozłem,