Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziś K03s, niedługo mutant BV5S+/K03S :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrób mi taki ;D

Opublikowano

Dokladnie jak sie wie co ruszyć to wynik można osiągnąć ciekawy. Kluczem jest wykonanie pewnych modów aby silnik dobrze się napełniał :)

Wałek ssacy od adr-a ustawiony na znaki czy na zero in da vag ?

Opublikowano

Co sie stało, że juz nie sprzedajesz?

Jak wyszła ostatecznie moc i co z tymi logami?

Opublikowano
  • Autor
Co sie stało, że juz nie sprzedajesz?

Jak wyszła ostatecznie moc i co z tymi logami?

HEHE, zrobiłem ogledziny na rynku i doszedłem do wniosku ze nic lepszego nie kupie, a wynik wyszedł jaki wyszedł to wogóle morda sie cieszy teraz :decayed: własnie wrócilismy z kalibracji wtrysków i znowu bedzie trzeba patrzec czy błedów nie wywala kolejnych. Jak Będzie git to zrobimy korekcje AFRu i zobaczymy co wypluje wtedy. Jak bedzie git bedziem boosta lekko podnosic tak do 0,8bara i zobaczymy czy turbina nie odfrunie :kox: bo według flowmapa te turbo i tak już idzie poza mapą :D

Opublikowano

0,8bar przy jakich obrotach???

Opublikowano
  • Autor
0,8bar przy jakich obrotach???

odkąd wstanie do samego końca bedziem kombinować; ja nie wiem czy ty zauważyłeś ale tam na wykresie jest taka cienka zielona linia i skala obok z wartościa ciśnienia doladowania, tam jest 0,6bara i peak lekki przy zapętlaniu na górze i na dole przy wstawaniu do 0,65bara :kox: takze przy 0,8 bara i skorygowaniu AFRu 5000obr/min do odcinki do 12,0-11,8 stawiam lekkie 260KM, tylko te turbo chyba odfrunie, bo to nie są dla niej przepływy :D

Opublikowano

No to coś nas tutaj robisz w konia mowiąc, że to seria bo ja nie widziałem jeszcze na serii takich wyników :P Chyba, ze ta drobna modyfikacja to jakies hybrydowe turbo.

Jaki jest bezpieczny poziom dmuchania w k03s?

Opublikowano
  • Autor
No to coś nas tutaj robisz w konia mowiąc, że to seria bo ja nie widziałem jeszcze na serii takich wyników :P Chyba, ze ta drobna modyfikacja to jakies hybrydowe turbo.

Jaki jest bezpieczny poziom dmuchania w k03s?

nie ma czegos takiego jak bezpieczne dmuchanie i ten mod jest tego najlepszym przykładem, bardziej chodzi i przepływy a nie cisnienia. Ja na 0,6bara mam lepsze przepływy niz nie jeden tutaj na 1,0bara :kox: i dopiero jesli masz flowmape do danej turbiny to mozesz cokolwiek gdybac, bo ja sie o swoja boje juz przy tych 0,6bara i max co mam zamiar robic to 0,8 bara i to jeśli nie urwie wirnika albo powykreca łopatek koła kompresji w druga strone. Mnie ciekawi co to wyjdzie po samej korekcji AFRu na tej serii :decayed: jak się go wkreci do odcinki.

Opublikowano

Chcesz mi powiedzieć, ze Twój tuner zna magiczny sposób na zrobienie lepszego przepływu na k03s, o którym nikt inny w PL nie wie bo jakos nie widziałem takich wynikow nigdzie...?

Opublikowano
  • Autor
Chcesz mi powiedzieć, ze Twój tuner zna magiczny sposób na zrobienie lepszego przepływu na k03s, o którym nikt inny w PL nie wie bo jakos nie widziałem takich wynikow nigdzie...?

Nie mój tuner, tylko ja znalazłem, a jak nie widziałeś to juz widzisz teraz :decayed:, i nie tylko K03S ale też K03 też powinna zadziałać na tym modzie, nie wiem jak K04? Jak Zaprzal znajdzie moze troche czasu dzisiaj, to ten AFR dostroimy i zobaczymy co tam sie bedzie dziać do odcinki, bo powyzej 5700-5800 strasznie juz przelany i wypadaja zapłony, zresztą widac AFR na wykresie.

Opublikowano

Na k04 bedzie to samo co na k03s

No moze ze pińć kuni wiecej

Cto za tajemnica ?

Opublikowano

Jarek buduje napiecie w swoim temacie :D

Albo zalozyl się z kims, ze stuknie mu 20stron ;)

Po to jest chyba forum żeby się dzielic informacjami ;)

Nie daj się prosić ;) :*

Opublikowano

custom dolot + walek?

Opublikowano

mysle ze w turbinie cos zamienil :) wirniki od innych turbawek

Opublikowano

Tak jak Roman_tyk piszę tylko dolot :) ew ssakk od adra odpowiednio ustawiony, no ale to już Mcgiver się wypowie. Kluczem do mocy nie jest boost :) a napełnianie. Kto potrafi zmusić silnik do tego żeby się napełniał ten ma 'łatwą' drogę do szmocy.

Opublikowano
  • Autor

Chłopaki jak bede pewny wyniku na 10000000% a nie tylko na 99% to uchyle rąbka tajemnicy :kox:, powiem wam tylko że wszystko przez to że na trackday-u w Poznaniu pogadałem z nie wiem kto to był, że w tym silniku są strasznie zjebane przepływy, no i se pomyślałem co pieprzy ten gosciu??????? 3 zawory ssące 2 wydechy technologia ze ścigantów przecie. Posiedziałem kilka nocek na rbracing-rsr, policzyłem kilka wzorów, przepływów, kanałów, zjawisk macha itp itd i nagle mi wyszło, ze albo VAG specjalnie to spierd...... albo to jest jedna wielka pomyłka. Potem sie skminiłem czemu przeszli z głowicami na wąski kanał, bo ten silnik z odpowiednio zaprogramowanym fazatorem w wersji wolnossącej podejrzewam ze dzieki zjawisku rezonansu zaworowego mógł robić naprawde dobre wyniki nawet jak na wolnossaka z niutem prawie poziomym. Dlaczego BEX ma boosta 0,6bara i generuje 190KM a dajmy na to AWT na 0,9-1,0bar robi tyle samo m/w???????? To jest jak z kobietą: nie namawiaj, tylko zachęcaj; nie poganiaj, tylko zaproś :decayed: jeśli coś ma stawiać opór nieswiadome że go stawia, niech lepiej świadomie tego nie robi. Panowie: W FIZYCE NIE MA CUDÓW!!!!!!

---------- Post dopisany at 21:49 ---------- Poprzedni post napisany at 21:43 ----------

panowie, 1,0bar boost, reszta na zdjeciu. Jakim cudem??????????? po obejrzeniu głowicy, kanałów, kolektora dolotowego skminiłem o co chyba chodzi :D

boyler_wykres.jpg

Opublikowano

juz kilka lat temu na streetracingu był jakis gośc który opisywał te silniki

ale od strony matematyczno-fizycznej

forumowi tuningowi wyjadacze uznali go za nawiedzonego barana który bierze te wszystkie wnioski z sufitu i gość podziekował za rozmowę, muszę tego poszukać

Opublikowano
  • Autor

Jeśli ten wykres jest w miare prawdziwy,a sądzę że tak, to moja K03S idzie już po granicy chokeline albo i za nią, i strach tam cokolwiek boosta podnosić.

borgwarner_k03_2075_turbo_content_1.jpg

Opublikowano

czyli wszystko to kwestia synchronizacji walka ssącego/wydechowego? w silnikach ze zwykłym napinaczem tez da rade pomodzic w tym kierunku? czy zmienne fazy tez maja na to wplyw

---------- Post dopisany 01-09-2013 at 00:48 ---------- Poprzedni post napisany 31-08-2013 at 22:50 ----------

rozmiar /dlugosc kolektora tez ma znaczenie chyba... ?