Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziś K03s, niedługo mutant BV5S+/K03S :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Jak się maja wymiary 2080 do BV50?

43mm in / 56-60mm ex BV50 3,0 TDI

45mm in / 56-60 ex mazda MPS

46,5mm in / 56-60 ex audi TTRS

41mm in / 50-54 ex 2080

Opublikowano

a jak się nazywa koło kompresji od 2.7tdi i jaki ma rozmiar?

Opublikowano
  • Autor
a jak się nazywa koło kompresji od 2.7tdi i jaki ma rozmiar?

w 2,7TDI jest koło 2080 własnie :)

Opublikowano

Myslalem, ze to koło z k03 TFSI... tak mi gdzies na googlu podpowiedziało...

Opublikowano
  • Autor

to ci dobrze podpowiedziało :) bo koło w 2,0tfsi K03 i 2,7tdi BV50 jest takie same :)

---------- Post dopisany 08-06-2014 at 09:32 ---------- Poprzedni post napisany 01-06-2014 at 23:18 ----------

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM z wczoraj wieczora :) 3 ostatnie na LPG, z II i z III do IV, tak na szybko zrobione :) hamulec choć raz sie dobrze nagrzał przynajmniej :)

Opublikowano

Pisałem do Ciebie smsa wczoraj :decayed: Temat jest za gruby jak dla mnie :grin:

Opublikowano

to ci dobrze podpowiedziało :) bo koło w 2,0tfsi K03 i 2,7tdi BV50 jest takie same :)

---------- Post dopisany 08-06-2014 at 09:32 ---------- Poprzedni post napisany 01-06-2014 at 23:18 ----------

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM z wczoraj wieczora :) 3 ostatnie na LPG, z II i z III do IV, tak na szybko zrobione :) hamulec choć raz sie dobrze nagrzał przynajmniej :)

fajnie wygladaja te cyferki, tyle by mi w zupelnosci wystarczylo :)

Opublikowano
  • Autor

fajnie wygladaja te cyferki, tyle by mi w zupelnosci wystarczylo :)

to jest wszytsko na seryjnej k03s :) zaraz laze w garaz i pakuje cały setup na czerwonej loszce :) do jutra wieczor może skoncze :)

---------- Post dopisany at 23:41 ---------- Poprzedni post napisany at 15:42 ----------

powoli idziemy z koksem :) przymiarka i regulacja + kombinacje :)

Zdj_cie0813.jpg

Zdj_cie0814.jpg

Zdj_cie0817.jpg

porównanie

Zdj_cie0819.jpg

zamontowana

Zdj_cie0820.jpg

Zdj_cie0821.jpg

jutro ciąg dalszy :)

Opublikowano

masakra dobra suszara.. Btw skoro sprzedajesz lalke to po co ładujesz ten setup ? ktoś sobie zażyczył czy z czystej ciekawości ? :)

Opublikowano
  • Autor
masakra dobra suszara.. Btw skoro sprzedajesz lalke to po co ładujesz ten setup ? ktoś sobie zażyczył czy z czystej ciekawości ? :)

Tak naprawde to miała być tylko wymiana pompy wspomy bo powoli się sonczyła na ośce, ale jak już rozebrałem przód to wreszcie znalazła się okazja żeby załozyć czerwone bydle :) a przy okazji fmicka i chłodnice oleju :) a sprzedawać nie musze, bedzie chetny to sie sprzeda, a narazie upgrade stage2 inprogressssssss :) może wreszcie do blacharza zaprowadze jak już takie święto w garażu :)

Opublikowano

Jarek zmienia zdanie 1000x na minute ;)

Ja mam tylko do Ciebie prośbę abyś obiecał się nie wk***ić przy ewentualnym fuckupie (tfu tfu oby sie nie zdarzył) tylko szedł dalej i pokazał te +250KM.

Rzecz jasna czekamy na logi:)

PS: ten poprzedni wynik był na zwykłej k03s? Przepływke masz sprawną bo nie widziałem jeszcze +190g/s z 0,8 bara przy 6000obr

Opublikowano

Jarek juz pokazywał podobne logi na k03s.. to sprawka tego tajemnego TINPa :)

Opublikowano
  • Autor
Jarek zmienia zdanie 1000x na minute ;)

Ja mam tylko do Ciebie prośbę abyś obiecał się nie wk***ić przy ewentualnym fuckupie (tfu tfu oby sie nie zdarzył) tylko szedł dalej i pokazał te +250KM.

Rzecz jasna czekamy na logi:)

PS: ten poprzedni wynik był na zwykłej k03s? Przepływke masz sprawną bo nie widziałem jeszcze +190g/s z 0,8 bara przy 6000obr

przepływka ori serwis :) A oprócz TINPa sa jeszcze dwie przeróbki zrobione na które nikt nigdy nie zwrócił uwagi w zasadzie, ale to już inna bajka :) A +250KM to bedzie na dniach jak muszla nie spłynie albo nie popęka. W sumie to na tej szło zrobić te 250KM+ ale suszarki mi szkoda było bo to nówka złożona, jak zresztą wiecie :) tak na 0,9-0,95 bara by się ją docisnęło i lekkie 250KM by wyszło, ale to już bardzo ostro chokelinekritik i łozysko oporowe zaczyna spawać :/. najlepsze jest to że to wszystko na swieczkach z RS4 B5 Boschoskich a nie F5DPOR i pewno dlatego te cofania zapłonów :/

Zdj_cie0815.jpg

---------- Post dopisany at 09:21 ---------- Poprzedni post napisany at 09:06 ----------

Jarek juz pokazywał podobne logi na k03s.. to sprawka tego tajemnego TINPa :)

Imho :) tinp tinpem mnie bardziej interesuje niut żeby tą krówke było czym napedzać dobrze z miejsca :) na tej suszarce to 400Niutonsów jak najbardziej realne do osiagniecia, jeszcze fazatorem sie poderguluje wstawanie i bedzie wogóle miodzio :) jak korb nie powygina :):):):)

Opublikowano

Jestem w sobotę :kox:

Opublikowano

Z tego co słyszałem to jak posterujesz wariatorem to turbo wstaje od 1800 rpm, bede miał może u siebie niedlugo to pokaże logi. Tylko sie uporam z cieknacym spływem oleju bo juz 2 raz mi olej kapie (uszczelka ori...)

A żeby mieć nutka to na tej k03s musisz niestety wiecej dmuchnąć z dołu, ale przecież Ty to wiesz :)

o jakich dwoch rzeczach mówisz odnośnie setupu..? dalej masz tam stokera.. ? Jeszcze wałki z ADRa moga coś dawac..

Opublikowano
  • Autor

A żeby mieć nutka to na tej k03s musisz niestety wiecej dmuchnąć z dołu, ale przecież Ty to wiesz :)

o jakich dwoch rzeczach mówisz odnośnie setupu..? dalej masz tam stokera.. ? Jeszcze wałki z ADRa moga coś dawac..

strokera to tam nie ma, ale miał być do momentu jak skleiłem sie że blok AWT nie pasi jednak do B6 :/ a to czerwone COŚ to jakieś lekkie 1,5bara dmucha :) prawdopodobnie okolice 2,0barów są dostepne, jak wirnika nie urwie :) muszla w suszarce to grubo dostanie celsjuszami i paskalami :) no ciekawe ile przepcha :)

W głowie już mam nowy projekt biturbo :)

Opublikowano

Robiles dzisiaj logi? Jaki miałeś IAT w taki upał?

Opublikowano
  • Autor
Robiles dzisiaj logi? Jaki miałeś IAT w taki upał?

jeszcze nie skonczyłem składac nawet :) przerobienie TIPa pod ta czerwoną loche to była masakra, wszystko upchane jak w kondonie :) ze 20 razy demont, zamont , ciecie sawanie dopasowywanie, ale juz wsio siedzi na miejscu w dolocie. teraz musze wyspawac rurę od turbo do icka, podpiąć chłodnice oleju, chłodnice wspomy, może założyc dokładke przód S-line bo nie wiem czy icek w tą wejdzie i poskładac wszystko spowrotem do kupy :)

Opublikowano

z ciekawosci, czego AWT nie wchodzi do b6?

Opublikowano
  • Autor
z ciekawosci, czego AWT nie wchodzi do b6?

gniazdo obudowy termostatu w bloku jest inne :/na upartego da sie to przerobic ale jak blok goły a nie zmonowany