Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Pozew o alimenty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

racja mój błąd, morze orzec tylko o podziale wspólnego mieszkania na zgodny wniosek stron

Opublikowano

a ja mam pytanie troche w temacie...

w jaki sposob sad zarzadza wysokosc alimentow podczas sprawy rozwodowej? to sa jakies umowne kwestie, czy jest to regulowane ustawowo?

chodzi mi o sytuacje, w ktorej facet zarabia wiecej niz 3 srednie krajowe, a kobieta (wychowujaca jego dziecko) dostaje najnizsze ustawowe alimenty - czy to jest "standard" ?

Opublikowano

wyglada to mniej wiecej tak:

kobieta chce 1000zł

facet proponuje 500 a zarabia 3000

sad zadaje 800, ale i tak wysokosc zalezy od wielu czynników:

sytuacji materialnej i mieszkaniowej rodziców, kontaktów ojca z dzieckiem, wydatków itd itp

Fly robisz przymiarkę ?????? :decayed: :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

Jeśli chodzi o alimenty to są zasądzane na sprawie o alimenty, nie rozwód. Ustalenie ich wysokości zależy od poziomu życia rodziny, niezbędnych wydatków i możliwości zarobkowych (nie tylko rzeczywistych, aktualnych zarobków) osoby, przeciwko której jest pozew o alimenty.

Opublikowano

Julo, czyli nie przykładowo od tego, co mam na papierze, tylko to, co przykładowo dostaje na konto, tak? Chodzi mi o zarobki.

Opublikowano

Jeśli chodzi o alimenty to są zasądzane na sprawie o alimenty, nie rozwód. Ustalenie ich wysokości zależy od poziomu życia rodziny, niezbędnych wydatków i możliwości zarobkowych (nie tylko rzeczywistych, aktualnych zarobków) osoby, przeciwko której jest pozew o alimenty.

te sprawy są łaczone i odbywaja sie za jednym razem[br]Dopisany: 17 Październik 2011, 20:50_________________________________________________

Julo, czyli nie przykładowo od tego, co mam na papierze, tylko to, co przykładowo dostaje na konto, tak? Chodzi mi o zarobki.

sąd przysle Ci info że na sprawe musisz dostarczyć zaświadczenie z zakładu pracy o aktualnych zarobkach

Opublikowano

Fly robisz przymiarkę ?????? :decayed: :decayed: :decayed: :decayed:

nie :wink4: