tropico Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 racja mój błąd, morze orzec tylko o podziale wspólnego mieszkania na zgodny wniosek stron
Flyer Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 a ja mam pytanie troche w temacie... w jaki sposob sad zarzadza wysokosc alimentow podczas sprawy rozwodowej? to sa jakies umowne kwestie, czy jest to regulowane ustawowo? chodzi mi o sytuacje, w ktorej facet zarabia wiecej niz 3 srednie krajowe, a kobieta (wychowujaca jego dziecko) dostaje najnizsze ustawowe alimenty - czy to jest "standard" ?
Dev Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 wyglada to mniej wiecej tak: kobieta chce 1000zł facet proponuje 500 a zarabia 3000 sad zadaje 800, ale i tak wysokosc zalezy od wielu czynników: sytuacji materialnej i mieszkaniowej rodziców, kontaktów ojca z dzieckiem, wydatków itd itp Fly robisz przymiarkę ?????? :decayed: :decayed:
Julo Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 Jeśli chodzi o alimenty to są zasądzane na sprawie o alimenty, nie rozwód. Ustalenie ich wysokości zależy od poziomu życia rodziny, niezbędnych wydatków i możliwości zarobkowych (nie tylko rzeczywistych, aktualnych zarobków) osoby, przeciwko której jest pozew o alimenty.
kaju Opublikowano 17 Października 2011 Autor Opublikowano 17 Października 2011 Julo, czyli nie przykładowo od tego, co mam na papierze, tylko to, co przykładowo dostaje na konto, tak? Chodzi mi o zarobki.
Dev Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 Jeśli chodzi o alimenty to są zasądzane na sprawie o alimenty, nie rozwód. Ustalenie ich wysokości zależy od poziomu życia rodziny, niezbędnych wydatków i możliwości zarobkowych (nie tylko rzeczywistych, aktualnych zarobków) osoby, przeciwko której jest pozew o alimenty. te sprawy są łaczone i odbywaja sie za jednym razem[br]Dopisany: 17 Październik 2011, 20:50_________________________________________________ Julo, czyli nie przykładowo od tego, co mam na papierze, tylko to, co przykładowo dostaje na konto, tak? Chodzi mi o zarobki. sąd przysle Ci info że na sprawe musisz dostarczyć zaświadczenie z zakładu pracy o aktualnych zarobkach
Flyer Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 Fly robisz przymiarkę ?????? :decayed: :decayed: nie
Rekomendowane odpowiedzi