mily Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 Witam, Czym się różni w kodowaniu pole software code od workshop coding?? Gdzie należy wpisywać wartość?? Mam problem z centralnym zamkiem, padł mi pilot po kilku miesiącach wymieniłem baterię ale zamek nie działa, więc postanowiłem dociec co i jak. Okazuje się że nie mam zakodowanego żadnego pilota, chciałem zakodować ale mam poblokowane bloki/kanały (nie wiem jak dokładnie to określacie) 01 oraz 21 (czyli tam gdzie powinienem wpisać ilość kluczyków do zakodowania). Dodam że w boku 07 wyświetla się informacja który przycisk wcisnę na pilocie, czyli pilot działa i autko go widzi. Teraz najbardziej wkurzająca rzecz, jak otwieram autko z kluczyka to opuszczają mi się szyby mimo że nie trzymam w pozycji otwórz powyżej 3 sekund. Przy zamykaniu jest normalnie czyli się nie podnoszą (no chyba że przytrzymam to się domykają). Proszę o wyjaśnienie tych dwóch pól (workshop i software), oraz jakąś podpowiedź z tym centralnym (głównie z tym opuszczaniem, bo boję się że w zimie padnie mi bateria od alarmu i będę musiał otworzyć kluczykiem przy zamarzniętych szybach może się to skończyć jeszcze wymianą podnośnika szyby) [br]Dopisany: 16 Październik 2011, 22:01_________________________________________________Nikt nie pomoże??
IDUAL Opublikowano 18 Października 2011 Opublikowano 18 Października 2011 Napisz na priva do kolegi CIEPŁY z chrzanowa on rozkodował sobie pilot brakiem baterii i potem adaptował go na nowo pomoże ci napewno.
Ciepły Opublikowano 18 Października 2011 Opublikowano 18 Października 2011 Przede wszystkim zdejmij boczek w drzwiach kierowcy i sprawdź dokładnie czy masz powpinane kostki do zamka to pierwsza sprawa jeżeli kable są połączone ze sobą przejedziemy do następnej sprawy
mily Opublikowano 18 Października 2011 Autor Opublikowano 18 Października 2011 Wtyki są na pewno ok, bo w tamtym roku naprawiałem mikroswicha i wszystko sprawdzałem.
damian12759 Opublikowano 18 Października 2011 Opublikowano 18 Października 2011 witam, ja u siebie robiłem to w następujący sposób: 1. jeden kluczyk wkładamy do stacyjki i włączamy zapłon. 2. wysiadamy z samochodu i zamykamy go drugim kluczykiem (tym co ma być zaprogramowany), 3. po około 5s. naciskamy przycisk otwórz i przytrzymujemy ok. 3s. po tej czynności samochód powinien sie sam otworzyć, wyciągamy kluczyk ze stacyjki i gotowe
vdm Opublikowano 18 Października 2011 Opublikowano 18 Października 2011 witam, ja u siebie robiłem to w następujący sposób: 1. jeden kluczyk wkładamy do stacyjki i włączamy zapłon. 2. wysiadamy z samochodu i zamykamy go drugim kluczykiem (tym co ma być zaprogramowany), 3. po około 5s. naciskamy przycisk otwórz i przytrzymujemy ok. 3s. po tej czynności samochód powinien sie sam otworzyć, wyciągamy kluczyk ze stacyjki i gotowe nie wiesz czy działa to do wszystkich z grupy VAG? chodzi tu o TOLEDO 99 rok?
damian12759 Opublikowano 18 Października 2011 Opublikowano 18 Października 2011 nie wiesz czy działa to do wszystkich z grupy VAG? chodzi tu o TOLEDO 99 rok? tego nie jestem pewien ale możesz spróbować w ten sposób
mily Opublikowano 20 Października 2011 Autor Opublikowano 20 Października 2011 Chyba wiem gdzie jest błąd u mnie. Zauważyłem że vag widzi zamknięte drzwi cały czas (w sensie tego dzyndzelka), cały czas mam Lock na drzwiach kierowcy. Pewnie odsmażę kotleta dopiero w lecie jak rozbiorę i zobaczę który sygnał się zablokował. Wyjaśnijcie mi jeszcze tylko czym się różni pole software od workshop?? Gdzie kodować?? Jak dojść jakie parametry były standardowo??
damian12759 Opublikowano 20 Października 2011 Opublikowano 20 Października 2011 jeśli chcesz zmienic kodowanie to robisz to w polu Software Coding, a co do parametrów standardowych to są one zależne od wyposażenia (np. czy C.Z. z pilotem czy bez) ale można do tego dojść
mily Opublikowano 22 Października 2011 Autor Opublikowano 22 Października 2011 jeśli chcesz zmienic kodowanie to robisz to w polu Software Coding, a co do parametrów standardowych to są one zależne od wyposażenia (np. czy C.Z. z pilotem czy bez) ale można do tego dojść Jak można do tego dojść?? Podpowiesz gdzie tego szukać??[br]Dopisany: 22 Październik 2011, 21:54_________________________________________________Znaczy chodzi mi o to co powinno być w takim przypadku w polu workshop. Jak dojść jaka była wartość domyślna i czy ma ona wpływ na działanie.
damian12759 Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 poczytaj ten temat:http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=6358.0 napewno coś co pomoże sumujesz wartości funkcji które masz (lub chcesz uruchomić, o ile jest taka możliwość) i wpisujesz w polu software coding
mily Opublikowano 24 Października 2011 Autor Opublikowano 24 Października 2011 Znam ten temat już na pamięć
Rekomendowane odpowiedzi