Mariusz96 Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 Witam chciałbym się zapytac czy w moim układzie chłodzenia powinny być przewody tak wyczuwalnie twarde?powiem o co chodzi jak Wezme odkręce korek od układu to Jest takie 3 sekundowe opróżnienie się powietrza.Jak by butelkę gazowana otwierał. I jeszcze jedno pytanie czy te korki mają odpowietrzniki w sobie?
kris166 Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 Tak maja odpowietrzniki, ale całego ciśnienia nie uwalniają.
vdm Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 korek ma za zadanie utrzymywać ciśnienie na odpowiednim poziomie, jeżeli jest za duże ciśnienie, to przyczyną jego powstawania może być m.in. uszkodzony korek i nie upuszcza nadmiaru ciśnienia...
kris166 Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 Przez uszczelkę pod głowicą również może rosnąć ciśnienie w układzie.
vdm Opublikowano 27 Października 2011 Opublikowano 27 Października 2011 Przez uszczelkę pod głowicą również może rosnąć ciśnienie w układzie. ja niestety tak mialem...
harley22 Opublikowano 27 Października 2011 Opublikowano 27 Października 2011 Ja również, podjedź do kumatego mechaniora niech zrobi test na obecność spalin
Mariusz96 Opublikowano 29 Października 2011 Autor Opublikowano 29 Października 2011 Jutro wreszcie będę działał u mechanika dam znac [br]Dopisany: 28 Październik 2011, 17:56_________________________________________________Jak kupie korek drugi dam Znac one wyglądają te przewody ale to poniedzialek bo teraz nie mam jak pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie.
pieciajek Opublikowano 29 Października 2011 Opublikowano 29 Października 2011 W układzie powinno być około 1 bara podczas pracy silnika. Jak po zgaszeniu rozgrzanego silnika zgasisz i po odczekaniu 2min odkręcając korek bedzie tylko pśit to wszystko masz okej. No chyba że podczas pracy silnika przewody się robią tak twarde że ciężko je ścisnąć to wtedy głowica do zdjęcia i uszczelka do wymiany lub głowica jest pęknięta jak uszczelka była nie uszkodzona.
Mariusz96 Opublikowano 30 Października 2011 Autor Opublikowano 30 Października 2011 Witam. Mogę ich spokojnie ugiąć po jeździe nawet 50km czyli wynika że Jest dobrze dzięki za odp.
Rekomendowane odpowiedzi