dziuniek Opublikowano 2 Marca 2008 Opublikowano 2 Marca 2008 witam mam pytanie jeżeli miałem błąd na vagu 00542 g80[ czujnik uniesienia igły] prawdopodobnie jest to wtrysk sterujący bo wczoraj miałem awarie audi stanęło tak jak by paliwo nie dochodziło i nie mogłem już dalej odpalić to może być efekt tego wtrysku sterującego czy padła pompa wtrysku
damcio151 Opublikowano 2 Marca 2008 Opublikowano 2 Marca 2008 tak to wtrysk ... sprawdź okablowanie od wtrysku do ECU ... jeżeli będzie ok to wtrysk do wymiany
Sleev Opublikowano 2 Marca 2008 Opublikowano 2 Marca 2008 Dziunek nie chcę Cię straszyć ale: - u siebie z rozwalonym wtryskiem sterującym jeżdziłem bez prawie żadnych problemów dość długo - koleżanka w 1.9 tdi z rozwalonym wtryskiem jeżdziła też dość długo tyle że strasznie hałasował silnik - normalnie traktor Mogła się zapowietrzyć pompa, przewody paliwowe albo sama pompa paść czego oczywiście Ci nie życzę. Najpierw posprawdzaj wszystko a później ewentualnie zmianiaj. Może u Ciebie błąd z g80 uniemożliwia pracę silnika??
dziuniek Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Opublikowano 2 Marca 2008 też mi sie wydaje ze to może pompa wtryskowa przed stanięciem auta objawy silnika były takie czułem na pedale gazu drgania silnika i drżał cały silnik delikatnie a potem mi staną i zapaliły sie wszystkie kontrolki probowałem go jeszcze odpalić ale za trzecim razem zapalił w tedy dałem pedał gazu w podłogę obroty były 1200 max i zgasł i dale już nie odpalił jutro wale do warsztatu na vaga i będzie jasne a jak to pompa to już nie wiem co zrobić kupić używana czy nową ale a ciekawe ile kosztuje pompa wtryskowa nowa może jakiś zamiennik nie oryginał bo nie mogę z należ w internecie nowych pomp wtryskowych tylko są same używane
krzysiek23 Opublikowano 2 Marca 2008 Opublikowano 2 Marca 2008 bo nowa to tylko w ASO ale zaplacisz tyle co 1l4 samochodu,spokojnie poczekaj z tym do rozebrania
dziuniek Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Opublikowano 3 Marca 2008 siema to nie jest na sczeszcie pompa błąd dalej wystąpił ten sam szukają dalej przyczyn
dziuniek Opublikowano 7 Marca 2008 Autor Opublikowano 7 Marca 2008 chyba to jednak pompa wtryskowa wszystkie czujniki ok przewody też ale jest słabe ciśnienie na pompie coś słabo podaje paliwo niby leci ale nie tak jak powiano być wtryski też są ok [br]Dopisany: 03 Marzec 2008, 19:42 _________________________________________________ wyszło że jednak uszczelniacz [symering] na pompie poszedł i pompa wtrysku łapała lewe powietrze [br]Dopisany: 05 Marzec 2008, 09:17 _________________________________________________siemka furka naprawiona wyszło do wymieniany w pompie symering i zaworek robił pompę serwis boscha koszt cały z wszystkim wyniosło mnie 1700 zł gwarancja na pompę jest 2 lata teraz śmiga furka pozdrawiam dziuniek
Rekomendowane odpowiedzi