Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Cholernie Parujące Szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie, tak jak w temacie nie wiem co już mam robić, tak mi cholernie w środku szyby parujją, nawet jak jest włączone ogrzewanie czy klima, najbardziej szyba tylna, oraz tylne boczne, denerwuje mnie to niemiłosiernie bo po pierwsze auto wygląda jakby przed chwilą ktoś się w nim kotłował, a po drugie przeszkadza mi to trochę w jeździe, jest na to jakiś sposób, oprócz otwierania szyb ? ( teraz jest trochę za zimno na zimny łokieć )

Opublikowano

a gdzies cos nie przecieka? sucho masz pod dywanami?

Opublikowano
  • Autor

w aucie jest sucho raczej, jakiś czas temu pękło mi piwo z tyłu i się wylało sporo ale to miejsce jest już suche i wyczyszczone! :disgust:

Opublikowano

filtr kabinowy :cool1:

Opublikowano

kiedy ostatnio wymieniałeś filtr kabinowy i powietrza?

Opublikowano

filtr kabinowy :cool1:

kiedy ostatnio wymieniałeś filtr kabinowy i powietrza?

dobrze mówią. Jedyne słuszne rozwiązanie: FILTR KABINOWY do wymiany i bedzie :good:

Opublikowano
  • Autor

auto mam od 15 miesięcy i w tym czasie nie zmieniałem tego ścierwa, gdzie to się znajduje i koszt mniej więcej Panowie bym prosił was:>

Opublikowano

Musisz ściągnąć podszybie, z lewej strony jak stoisz przed autem w takiej plastikowej obudowie pod podszybiem masz filtr kabinowy. Koszt ok. 50 zł.

Opublikowano

Kosztu nie pamietam ale jak będziesz kupował to bierz z węglem aktywnym.

Znajduje się pod maska na podszybiu przy rurkach od kimy. Trzeba zdjąc osłone przy szybie i znajdziesz.

Opublikowano
  • Autor

apropo ma to wpływ może na smród benzyny w kabinie ??

Opublikowano

koszt ok 30zł a przestaną wytykać ci ciągłe bzykanie w aucie :kox:[br]Dopisany: 25 Październik 2011, 20:19_________________________________________________

benzyny w kabinie ??

używasz jako dodatku? afrodyzjaka? opowiadaj :naughty:

Opublikowano

apropo ma to wpływ może na smród benzyny w kabinie ??

Może mieć.

Opublikowano
  • Autor

koszt ok 30zł a przestaną wytykać ci ciągłe bzykanie w aucie :kox:[br]Dopisany: 25 Październik 2011, 20:19_________________________________________________

benzyny w kabinie ??

używasz jako dodatku? afrodyzjaka? opowiadaj :naughty:

nie ma żadnego bzykania w aucie :gwizdanie:

Dobra jutro sie biore za to badziewie :>

Opublikowano

Może obieg wewnętrzny się przyciął i jest zamknięty częściowo

Opublikowano

auto mam od 15 miesięcy i w tym czasie nie zmieniałem tego ścierwa, gdzie to się znajduje i koszt mniej więcej Panowie bym prosił was:>

To najprawdopodobniej musisz go zmienić i najlepiej na węglowy. Jest lepszy :good:. Przy każdym filtrze jest instrukcja jak go wymienić jak dobrze pamiętam. Jak by nie było to mogę Ci wysłać w formie PDF'a :hi:.

Opublikowano

A ja bym kolego umył szyby zwykłym płynem do szyb, takim domowym.

Ja używałem do mycia szyb zawsze specjalnych ściereczek i była jedna wielka kupa, szyby cały czas parowały i tylko na klimie można było normalnie jechać.

Na początku też myślałem, że to filtr kabinowy. Wymieniłem, ale bez efektu. Samochód był kilka razy "suszony", a szyby dalej parowały.

W końcu dorwałem jakiegoś Clina czy coś takiego i mam spokój :naughty:

Opublikowano
  • Autor

właśnie też gdzieś czytałem, że trzeba odtłuścić szyby porządnie jakimś np. alkoholem, a potem umyć porządnie jeszcze płynem, tylko pizga na dworze a ja nie mam gasrażu, no i jakim alkoholem to umyć :naughty:

Opublikowano

Podobne efekty są również po czyszczeniu/nabłyszczaniu deski i reszty plastików PLAKiem. Opary PLAKa unoszą się w powietrzu i osadzają na szybach powodując przyspieszone parowanie szyb.

Ja bym zaczął od wymiany filtra kabinowego, sprawdzenia czy odpływy przy akumulatorze wężyk od klimatyzacji nie są zapchane.

Opublikowano

Sprawdź sobie odpływy wody z podszybia, może po deszczu Ci tam stoi woda i do samochodu dostaje się wilgotne powietrze :)

Opublikowano
  • Autor

Mialem dzisiaj zmienic filtr, ale zajalem sie polerka auta, rowniez wyczyscilem dokladnie szyby od srodka ( tylna szyba w sedanie :chytry: )

zobaczymy jak bedzie... kupilem jakis plyn z alkoholem. Zjem zaraz obiad i pojde sprawdzic te odplywy jak mowicie..[br]Dopisany: 26 Październik 2011, 17:08_________________________________________________Skyliner, jak mozesz to wyslij ta instrukcje :naughty: