Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6/B7] Pytanie o fis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:mysli: z tego co pamietam to sie da z poziomu manetki ustawić przy czym musisz miec pełny FIS . Kolega tak ma tylko ze posiada szyberdach i ma mozliwosc ustwienia trybu wentylacji .

:good: czyli jeszcze muszę się pobawić/pokombinować :naughty: :naughty: :decayed: :decayed:

Opublikowano

ja mam małą navi i jeszcze nie udało mi się wejść do tego MENU...

MOŻE jakaś podpowiedź?

Opublikowano

W tunelu srodkowym masz przycisk MENU wciskasz go i taka jak akjam wkleił i opisał foty robisz :)

p.s ty akurat masz kolor FIS :decayed:

fa133175f6d98a0a.jpg

d432582e80ab2f22.jpg

698977c8fd747e93.jpg

c2fb61786d13c246.jpg

df3cc8aa8286e6d1.jpg

Opublikowano

właśnie....mam małą navi ale przycisku MENU nie mam...navi załączam z jej własnego przycisku.... zaraz zrobię zdjęcie.

znalazlem w sieci...

c1f04e7d08075410med.jpg

a jeśli chciałbym wymienić ten panel na taki co ma przycisk MENU... da to coś??

Opublikowano

W B7 też nie ma przycisku MENU :) zmianę elementów wyświetlanych robiłem przez manetkę.

Nie mam teraz możliwości iść do auta, ale z tego co pamiętam to MENU włącza się przez dłuższe przytrzymanie któregoś przycisku np. "w dół", jeśli się mylę to przytrzymaj RESET ale na pozycji, w której nie możesz nic wyzerować np. chwilowe spalanie

Opublikowano

właśnie....mam małą navi ale przycisku MENU nie mam...navi załączam z jej własnego przycisku.... zaraz zrobię zdjęcie.

znalazlem w sieci...

c1f04e7d08075410med.jpg

a jeśli chciałbym wymienić ten panel na taki co ma przycisk MENU... da to coś??

Wcisnij przycisk NAVI a pozniej SET :)

Opublikowano

Ja mam właśnie małą NAVI i kolorowego FISa ale podobnie jak na zdjęciu u GreGoriO nie mam przycisku MENU na panelu środkowym. Z tego co się bawiłem wciśnięcie INFO i RETURN spowoduje wejście do ustawień samej NAVI i możliwość np dogrania aktualizacji czy dogrania języka. Język na FISie można zmienić tylko za pomocą VAGa ale najbardziej zrozumiałym jest angielski. Podobnie ma się sprawa z tym komputerem 1 i 2 czyli pamięć krótka i długa. Należy zrobić odpowiednie kodowanie ale nie ma wyboru co ma w tej pamięci wyświetlać, po prostu wyświetla zasięg, zużycie średnie, chwilowe i prędkość średnią. O ile wiem jeśli ktoś nieumiejętnie korygował licznik to właśnie kodowanie zmienia się na same 00000 i wtedy mamy tylko tę pamięć długą, nie podświetlają się same wskazówki po włączeniu zapłonu itp :decayed:

Opublikowano

ale się dzisiaj spietrałem...

po przeczytaniu posta powyżej poleciałem do auta próbować ustawień, a że mam plik z polskim językiem do małej navi więc zachciało mi się zmiany, tyle że nie doczytałem co należy dokładnie zrobić... a raczej czego NIE NALEŻY robić gdy wgrywamy nowe firmware...

navi zgasła a ja posr... że uwaliłem... :polew: na szczęście mamy internet i juz wszystko jest jak należy, nawi pisze i GADA :radocha: po polsku.

co do tematu... to niestety dalej nie umiem zmienić ustawień, nie działa żadna kombinacja klawiszy.

Opublikowano

Ja mam właśnie małą NAVI i kolorowego FISa ale podobnie jak na zdjęciu u GreGoriO nie mam przycisku MENU na panelu środkowym. Z tego co się bawiłem wciśnięcie INFO i RETURN spowoduje wejście do ustawień samej NAVI i możliwość np dogrania aktualizacji czy dogrania języka. Język na FISie można zmienić tylko za pomocą VAGa ale najbardziej zrozumiałym jest angielski. Podobnie ma się sprawa z tym komputerem 1 i 2 czyli pamięć krótka i długa. Należy zrobić odpowiednie kodowanie ale nie ma wyboru co ma w tej pamięci wyświetlać, po prostu wyświetla zasięg, zużycie średnie, chwilowe i prędkość średnią. O ile wiem jeśli ktoś nieumiejętnie korygował licznik to właśnie kodowanie zmienia się na same 00000 i wtedy mamy tylko tę pamięć długą, nie podświetlają się same wskazówki po włączeniu zapłonu itp :decayed:

dokładnie tak zrobiłem, miałem tylko pamięć długa czyli tylko jeden komputer, w vagu odpowiednie kodowanie i są 2 komputery. ale do menu fis nie mogę wejść za cholerę, mam mała navi i przyciskami na tunelu wchodzi się tylko do menu navi i spokojnie język fis można zmieni na angielski. Mi natomiast zależy żeby na tych 2 komputerach jeszcze było wyświetlane przebyta droga czyli dystans a nie da rady tego za pomocą manetki zmienić. A co do tych przycisków na tunelu to przycisk menu raz jest raz nie ma, zależy to od tego czy się ma webasto w autku

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

przypomniało mi si o tym temacie i sprawdziłem w aucie, z manetki w menu wchodzi się przez kliknięcie RESET (od dołu), nie trzymać! bo nie wchodzi wtedy, reszte obługujemy GÓRA i DÓŁ, RESET zatwierdza. Wchodzimy w SET -> COMPUTER i tam mamy do wyboru 1 i 2 co ma się wyświetlać :)

Opublikowano

niestety nie jest tak jak mówisz, przez klikniecie w reset przechodzimy z komputera 1 do 2 lub całkowicie wyłączamy fis miedzy zegarami, nie wiem może ja mam jakiegoś dziwnego tego fisa

Opublikowano

dokładnie tak jak piszesz jest u mnie

Opublikowano

to widocznie w B7 jest inaczej, ja mam kolorowy pełny FIS

jeszcze dla ścisłości, RESET klikałem na chwilowym spalaniu, nie wiem czy to ma znaczenie, prawdopodobnie nie :wink4:

Opublikowano

w B7 (u mnie) kolorowy fis -jeśli mam np. na wyświetlaczu "1" tzn. komputer 1, jedno krótkie kliknięcie przełącza się na komputer2, co sygnalizuje cyferką (również z nr 2 w określonym miescu na wyświetlaczu) kolejne krótkie kliknięcie uruchamia ustawienia tj. set...., check..., lub umozliwia wyjście z ustawień, można również skorzystać z pomocy (help :) ) u mnie można nawet ustawić maksymalną prędkość, gdzie po przekroczeniu zadanej prędkości sygnalizuje dźwiękiem i wyświetleniem znaku z ograniczeniem prędkości :hi: pojazd oczywiście jedzie dalej nic nie blokuje przyśpieszania

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

w B7 (u mnie) kolorowy fis -jeśli mam np. na wyświetlaczu "1" tzn. komputer 1, jedno krótkie kliknięcie przełącza się na komputer2, co sygnalizuje cyferką (również z nr 2 w określonym miescu na wyświetlaczu) kolejne krótkie kliknięcie uruchamia ustawienia tj. set...., check..., lub umozliwia wyjście z ustawień, można również skorzystać z pomocy (help :) ) u mnie można nawet ustawić maksymalną prędkość, gdzie po przekroczeniu zadanej prędkości sygnalizuje dźwiękiem i wyświetleniem znaku z ograniczeniem prędkości :hi: pojazd oczywiście jedzie dalej nic nie blokuje przyśpieszania

a u mnie po 3 krótkim kliknięciu wygasza fis całkiem

ten przebieg to chyba tylko vagiem sie da włączyć bo już wszystkiego próbowałem ale nie wiem gdzie nawet

Opublikowano

u mnie tak samo jw :)

predkosc mozna ustawic - pikanie o ktorym mowa w wczesniejszych postach ;)

a u mnie po 3 krótkim kliknięciu wygasza fis całkiem

ten przebieg to chyba tylko vagiem sie da włączyć bo już wszystkiego próbowałem ale nie wiem gdzie nawet

Opublikowano

?

Opublikowano

u mnie tak samo jw

predkosc mozna ustawic - pikanie o ktorym mowa w wczesniejszych postach :cool1:

Opublikowano

A u mnie udało się wejsc w FIS menu w b6... Kiedyś gdy włożyłem nową mapke do RNS-E podczas instalacji nowego softu w navi klikłem reset i wskoczyło mi do FIS menu takie jak mają posiadacze b7. Poza tym ,że to ładnie wygląda mój fis ma wszystkie te same funkcje co b7 :) Ostrzeżenie o prędkosci ustawia się na pozycji 1 zapłonu gdy zegary nie swiecą. wystarczy przytrzymac 2 guziki jednoczesnie na zegarach obok kasowania licznika dziennych kilometrów i prawą manetką ustawiamy prędkosc ostrzeżenia, włączenie zapłonu potwierdza prędkość przy której usłyszymy gong....

pozdro :naughty:

Opublikowano

niestety nie jest tak jak mówisz, przez klikniecie w reset przechodzimy z komputera 1 do 2 lub całkowicie wyłączamy fis miedzy zegarami, nie wiem może ja mam jakiegoś dziwnego tego fisa

zaleznie ktore wskazanie chcesz skasowac/resetowac na 0000...

na wybranym przytrzymujesz dolny przycisk przechodzenia po kanalach i masz temat zalatwiony :cool1: