HONZIK79 Opublikowano 5 Marca 2008 Opublikowano 5 Marca 2008 Witam jestem własciciele A4 z 99 r 2,5 tdi 150 KM . Ostatnio zauwazyłem wycieki z pokryw zaworowych i chciałem sie dowiedzieć czy przy naprawie wchodzi w gre wymiana całych pokryw czy jakiś uszczelek jak to zwykle bywalo bo rózne opienie na ten temat słyszałem . Ponad to auto zaczeło więcej kopcic na siwo niebieski dym czy to ma zwizek z tymi wyciekami ??? Prosze podpowiedziedziec i lekko uswiadomic co mnie czeka przy ewentualnej naprawie ! pozdrawiam HONZIK79
kudalty66 Opublikowano 6 Marca 2008 Opublikowano 6 Marca 2008 kolego a w ktorym miejscu dokladnie ci cieknie?? pomiedzy deklem a glowica, czy z uszczelniaczy przy wtryskach??
HONZIK79 Opublikowano 7 Marca 2008 Autor Opublikowano 7 Marca 2008 Witam kolegow ponownie ! Umyłem silniczek zeby upewnic sie z kąd dokładnie leci i wynika ze uszczelniacze wtrysków są oki ale uszczelka pokrywy !!! Głebiej juz niedałem rady zobaczyć . Mam obawy ze moze to być też uszczelka pod głowicą a to juz troszke bedzie gorzej . Zobaczymy za kilka dni bo niunka jest u mechaniora !!! pozdrawiam
berciu Opublikowano 7 Marca 2008 Opublikowano 7 Marca 2008 właśnie w tej osłonie te uszczelniacze wtrysków są niewymienne i trzeba całe pokrywy zmieniać - koszt nowej 320 (x2)
kudalty66 Opublikowano 7 Marca 2008 Opublikowano 7 Marca 2008 a uszczeleczki pod dekle tez niczego sobie okolo 100 zeta x2
Piterex Opublikowano 8 Marca 2008 Opublikowano 8 Marca 2008 Kolego u mnie był ten sam problem, wymieniłem uszczelki pod deklami i było miesiąc spokoju - a potem znowu to samo. Samochód zaczął kopcić (tyle że na biało) mechanik powiedział że filtr odmy jest do wymiany, zapchany filtr podnosi ciśnienie oleju i on rozszczelnia te usczelki. Po wymianie filtru i uszczelek problem znikł...
SebMis Opublikowano 10 Marca 2008 Opublikowano 10 Marca 2008 też obstawiam ODMĘ, a czy to kopcenie nie jest takie że czasem więcej czasem mniej? na pewno jej wymiana nie zaszkodzi, lecz po jej wymianie i tak trzeba będzie uszczelnić silnik, ale główna przyczyna zostanie wyeliminowana, jazda z zapchaną odmą grozi szybkim wytarciem wałeczków!!!
Musashi Opublikowano 10 Marca 2008 Opublikowano 10 Marca 2008 trzeba sie tez dobrze przyjrzec waleczkom i el. rozrzadu. warto moze zdjac turbinke i do niej przy okazji rowniez zajrzec. sporo bylo na forum. nt. warto rowniez poczytac na AKP
Piterex Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 No i znowu zaczęło u mnie ciec Nie wiem co robić , wymieniać pokrywy ???
HONZIK79 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Umnie wymieniono odme , stare uszczelki na pokrywach dobrze umyte i dobry sylikon , jak narazie jest oki sucho bez wycieków !!!
Piterex Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Jednak okazało się że to nie spod dekli, simmering przy wale przepuszcza. Ma ktoś jeszcze pomysł skąd może ciec po zapchanej odmie???
Rekomendowane odpowiedzi