Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6] Wymian listew dekoracyjnych ,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

driverdoorscrewpop.jpg

witam :)

mam takie listwy do założenia( fishscale) B6 , mozna jakis opis ja to robic- (moze fotki), jak pozdejmowac stare........krok po kroku.

potrzebowal bym jeszcze numeru listwy na konsloe srodkową ,strona lewa (światła ) i prawa długa ,nie quattro. + nr popielinczki przód i oslona biegow- reczna. wszystko "fish scale"

pzdr :th:

Opublikowano
  • Autor

dzieki Mad_MAX :th: , tego mi trzeba było ! :notworthy:

Opublikowano

a ja bardzo chetnie moge odradzic .. wam tych listew fishscale

mam dokladnie takie same wykonczenia u siebie.. i przyznam ze sa bardzo ladnie.. ale nie trwale.. niesamowicie delikatne

4a76110c035706b3.jpg

Opublikowano

Darkoz nie wim czym Ty je traktujesz- moje auto ma 7 lat i listwy na pewno nie wyglądają tak jak u Ciebie :no:

Opublikowano

Darkoz nie wim czym Ty je traktujesz- moje auto ma 7 lat i listwy na pewno nie wyglądają tak jak u Ciebie :no:

To wygląda na kobiece paznokcie :kox::polew:
Opublikowano

audia4s4

To wygląda na kobiece paznokcie kox

dokładnie tak :kox:

Opublikowano

Yyy tez mam takie tylko bardziej grafitowe i moje maja juz 10 lat ale duzo lepiej wygladaja niz u ciebie w dwu latku :shocked:

Opublikowano

Darkoz, czy to listwa na drzwiach kierowcy?

Ja mam listwy z polerowanego alu i tylko na drzwiach kierowcy sa slady - najprawdopodobniej niemiec uderzal zaczepem pasa bezpieczenstwa o nia...

Opublikowano

jest wiele roznych.. ja mam akurat fishscale i daje slowo ze naprawde niewiele trzeba aby zarysowac.. to jest jakies aluminium albo cos w tym rodzaju.. dlatego jest takie nietrwale i podatne na zarysowania.. zdjecie przedstawia listwe po stronie pasazera.. to fakt ze kobieta zawsze wsiada do samochodu z torebka.. i byc moze dlatego po jej stronie jest tego najwiecej.. ale to nie znaczy zeby wsiadac do samochodu niedotykajac drzwi..

zastanawiam sie nad karbonowymi wstawkami.. ma ktos moze w swoich furach.. tez sie tak niszczy ?

Opublikowano

Dodatkowo napisz do Malika , bo wiem ze on sie bawil ze zmiana tych listew

Najtrudniej jest zmienić długą listwę na konsoli centralnej. Bardzo uczulam na ostrożne odkręcanie 2 śrubek nad tunelem środkowym. Trzeba je od razu chwycić jakimś magnesikiem albo pensetą. Jesli wpadną za tunel to mamy dodatkowe 3h roboty :)

Wymiana pozostałych listew to bułka z masłem :)

Osobiście polecam listwy ze szczotkowanego aluminium (brushed aluminium). Nie rysują się tak łatwo jak wersja fish scale i doskonale komponują z reszta chromowanych/satynowych dodatków w aucie.

https://sslrelay.com/s74326199.oneandoneshop.co.uk/sess/utn;jsessionid=1547d9a6bd75471/shopdata/0010_Audi/0050_A4+2002+=3E++B6+=2B+B7/0030_Interior/0060_Interior+Trim+B6+=2B+B7/product_overview.shopscript

Nówki są dosyć drogie. Ale na allegro albo ebay można trafić używki w cenie około 150EUR.

Carbon to już zupełnie inna półka cenowa :) Ale pogadaj z Poźkiem. Może Ci opchnie tanio swoje :polew:

Opublikowano

kiedys moglem wyrwac okazyjnie carbony.. ale niestety wazniejsze sprawy byly w tym samym czasie :wallbash:

Panowie.. moze ktos juz probowal zregenerowac te listwy.. jakas specjlana pasta.. cokolwiek.. bo wiem ze sa do kupienia pasy do regeneracji i usuwania rys z aluminium[br]Dopisany: 16 Marzec 2008, 01:44 _________________________________________________?????????????

Opublikowano
  • Autor

a ja bardzo chetnie moge odradzic .. wam tych listew fishscale

mam dokladnie takie same wykonczenia u siebie.. i przyznam ze sa bardzo ladnie.. ale nie trwale.. niesamowicie delikatne

4a76110c035706b3.jpg

Kolego , koledzy - pomocy !! :notworthy: .

ponieważ nie mam wszystkich listew - konsola i popielniczka (fishscale) , po udaniu sie do serewisu audi i próby odszukania nr tych listew a głownie , materiału ,czli "rybia łuska" , niedoszlismy do niczego :no: ,( bardzo dużo wzorów) -potrzebuje vin-u auta , które ma na orginalnym wypozazeniu taki wzór listew! wtedy w ETKA-ce wyskoczy ori wypożenie i listwy z takim wzorem .. jeśli ktos może pomódz , prosze o wiadomść na priv , lub [email protected] , ew tel do kontaktu :)

bęnde napawde wdzieczny :th:

jeszcze takie pytanko..... listwy (dekory ) w B6 a B7 sa takie same ?

Opublikowano
  • Autor

szadziak, przejrjzyj ten temat :

http://www.a4-klub.pl/smf/uklad_elektryczny/b6b7_listwy_aluminiowe_ktos_zna_numery_czesci-t14234.0.html;highlight=numer+listw

tu chyba są numery

.............

tak wiem :>, tam kolega sprawdził ze fishscale maja oznaczenie "alum-silver - PR-5TE" , ale nie znalazlem takiego oznaczenia . były :PR-5 i MG , ME , TZ ,TL ,MK ,TD , TG , TF , tak ze jest zamieszanie :shocked:

np W ETKA nr czesci 8E0 853 190 i 189 to listwy (blendy na konsloe środkową) ale końcówki PR-5.... i o to chodzi...... :wallbash:

Opublikowano

szadziak ile kosztuje popielniczka i ta część wkoło mieszka od biegów ??

Opublikowano
  • Autor

szadziak ile kosztuje popielniczka i ta część wkoło mieszka od biegów ??

tego jeszcze nie wiem :wink4:, bo wlasnie tego szukam :) . narazie kupilem to co mi sie udało ( listwy drzwiowe , popielniczka tył) reszty sie nie udalo bo auto juz bylo po rozbiórce ( ktos wzioł cała konsole z tunelem :kwasny:). jesli tylko uda mi sie dostac vin... to napewo to kupie w ori servisie i podam!

narazie udało mi sie znaleść VIN z e-bay , wersja USA , z listwami fishscale , zobaczymy jak to u nas pokaże ?/!

Opublikowano

ja za zwykłaramke od biegów w kolorze swing zapłaciłem 127 zł to aluminioiwa pewnie spokojnie ze 200 zł

Opublikowano
  • Autor

wiatm ponownie

najpierw wielkie dzięki dla kolegów Darkoz i CRS :th:

ceny listew w ASO ( litwy fish scale) oznaczenie koloru : w B6 nr części +końcówka 2S1 ( w B7 wyszło czesc + 25W) ale to tez zależy jaki model/opcja wyposażenia.

listwa deski rozdzielczej strona prawa - 290zł

listwa deski ---------- strona lewa -światła - 210zł

listwa drzwi przednich , strona lewia i prawa 190 zł x2

listwa drzwi tylnich , strona L +P 190 zł x2

popielniczka przód - 235zł

popielniczka tył - 235zł

osłona mieszka lewarka skrz biegów - 220zł

----------------

suma: 1950 :gwizdanie:

listwy srebne szczotkowane aluminium , tak samo cenowo .