trezor4 Opublikowano 5 Listopada 2011 Opublikowano 5 Listopada 2011 Witam , mam wyciek z krócica przy czujniku temp , ale ostatnio wydawalo mi sie ze to wina uszczelki i wymienilem ja , ale dalej cieknie . Zauwazylem ze krociec jest dziwnie mokry na calej srednicy ( ma taka mokra obwodke) zaraz za mocowaniem do bloku . Wyglda jak by przepuszczal plyn ?? Tak sie objawia pekniety krociec ? Chyba ze uszczelka byla do d*py i cieknie dolem i w czasie jazdy jakos ten plyn rozczuca i tak dziwnie jest krociec mokry ? Jak ktos zna jaka srednica powinna byc tej uszczelki do krocica od strony bloku to tez prosil .... ta uszczelka powinna byc okragla ( oring) czy jaka specjlana plaska ? bo stara byla plaska ale to pewnie tak sie uksztaltowala .....
cowboy1 Opublikowano 5 Listopada 2011 Opublikowano 5 Listopada 2011 Kruciec mozesz miec pekniety,,jedz ze starym o-ringiem do motoryzacyjnego to ci dobiorą.
badyl666 Opublikowano 5 Listopada 2011 Opublikowano 5 Listopada 2011 Wymień ten kruciec na nowy bo one pękają. Nowy około 10zł a pod sam czujnik temperatury daj nowy oring.
mech15 Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 Jak ktos zna jaka srednica powinna byc tej uszczelki do krocica od strony bloku to tez prosil .... ta uszczelka powinna byc okragla ( oring) czy jaka specjlana plaska ? bo stara byla plaska ale to pewnie tak sie uksztaltowala ..... jedź do ASO - 6 zł kosztuje oring przewidziany w to miejsce Wymień ten kruciec na nowy bo one pękają. Nowy około 10zł a pod sam czujnik temperatury daj nowy oring. nowy w ASO to 54 zł, podróbki szkoda kupić
przepychacz Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 ..dokładnie, nie kupuj zamienników...miałem z nimi różne przygody, jeden wytrzymał tydzień
dziuniek 79 Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 tylko originał mi zmienik wytrzymał nie cały miesiąc
Zimny Chirurg 2 Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 tylko originał mi zmienik wytrzymał nie cały miesiąc Mi zamiannik jakies 1,5 r. ale dokładnie wczoraj zauwazyłem ze juz ma dosyć. pojawił sie płyn. Jak narazie pare kropel ale to kwestia czasu jak padnie za chwile całkiem. Teraz jade po ori. Pozdro ZC
Rekomendowane odpowiedzi