czakus84 Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 witam, posiadam B6 oraz program VAG w pełnej wersji, w jaki sposób mogę sprawdzić faktyczny przebieg pojazdu nie z czytując z Instruments tylko z ECU bądź gdzie indziej ??
czakus84 Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Opublikowano 9 Listopada 2011 a można gdzieś w 2.5tdi ?? a gdyby opcja nie dotyczyła 2,5tdi tylko coś innego w grupie VW to gdzie tego szukac ??
szogun0 Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 z ECU 2.5TDI się nie da A może się da?
Robson04 Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 Napisałeś, że masz VAG w pełnej wersji, tylko nie napisałeś jaki, a to jest bardzo istotne. Tylko VCDS to potrafi i nie we wszystkich sterownikach, mowa oczywiście o dieslach. Nawet gdy odczytasz przebieg z sterownika, to i tak nie będzie pewności, że jest on wiarygodny, gdy nawet będzie zgadzał się ze stanem licznika. Jedynie w przypadku cofnięcia będziesz mieć pewność, że został cofnięty
Golem1 Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 Interfejsy które pracują z programem VCDS 10.6 i wyższym masz możliwość odczytu przebiegu ale tylko w dislach i to w nowszych rocznikach nie pamiętam od którego rocznika- te które się komunikują ze sterownikiem EDC15 lub 16,co do starszych modeli które obsługiwane są przez linię K-line odczytywałem za pomocą V-commandera ale na ile były one prawdziwe nie powiem gdyż program ten uważam że jest do bani.
Golem1 Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 Wchodzisz w menu głównym w aplikacje i tak odnośnik EDC15-16,za pomocą tego odnośnika VDCS nie odczytuje przebiegu ze wskażników tylko zs sterownika silnika.
domjenick Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 Wchodzisz w menu głównym w aplikacje i tak odnośnik EDC15-16,za pomocą tego odnośnika VDCS nie odczytuje przebiegu ze wskażników tylko zs sterownika silnika. B6 AVJ-nie można odczytać, a w Touranie mam cofnięty licznik :wallbash: :wallbash:
przemik Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 O odczycie przebiegu bylo milion razy... kłodka z tytanu
Rekomendowane odpowiedzi