mceno Opublikowano 15 Listopada 2011 Opublikowano 15 Listopada 2011 Witam Mam audi od 4 miesięcy , miesiąc temu wymieniłem akumulator na nowy bo poprzedni się rozładował i go koniec trafił. Teraz nadeszły lekkie mrozu a moje auto odpala za 4-tym razem. Zaznaczam że codziennie jeżdże minimum 60 km. Nie mam pojęcia co się mogło stać. Pisze tutaj na tym dziale ponieważ chyba tuataj jest najbardziej odpowiednio, jeżeli nie to proszę mnie poprawić na przyszłość. Liczę na pomoc koledzy.
adrian998998 Opublikowano 15 Listopada 2011 Opublikowano 15 Listopada 2011 Kolego. Podepnij vaga zobacz czy masz jakies błedy. Przyczyn może być wiele. Kont wtrysku, swiece żarowe itp
mceno Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Opublikowano 15 Listopada 2011 Że tak zapytam co to jest ten vag? Dopiero tu zaczynam więc muszę się nauczyć troszkę pojęć . No bo jak mi tamten akumulator padł to też stało mi się coś z obrotomierzami, a mianowicie gdy silnik jest zimny to ok działaja ale już się zagrzeje i po wyłączeniu silnika i ponownym powrocie do auta przypuśćmy po 5 minutach to zegary już nie działają. HM
damian81Z Opublikowano 15 Listopada 2011 Opublikowano 15 Listopada 2011 Vag to program diagnostyczny,potrzebujesz laptopa,kabel OBD2,program vag-com, wpinasz sie pod złacze diagnostyczne w aucie i wszystko staje sie łatwiejsze :>
mceno Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Opublikowano 15 Listopada 2011 yhym to teraz wiem:) potrzebuje też osobę która się będzie znać na odczytach:) a ten kabelek gdzie mogę dostać?
damian81Z Opublikowano 15 Listopada 2011 Opublikowano 15 Listopada 2011 na alledrogo,wejdz na dział Diagnostyka VAG tam wszystkiego sie dowiesz, z tym odpalaniem za 4-tym razem to moze miec wpływ immobilizer, musisz podpiac vaga i zobaczyc czy beda jakies błedy
mceno Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Opublikowano 15 Listopada 2011 hmm no ok, a ten kabel to gdzie znajde? teraz byłem autem w sklepie i jest minus 4 a odpalił od strzała hmm
wraga Opublikowano 15 Listopada 2011 Opublikowano 15 Listopada 2011 np. taki http://allegro.onet.pl/vag-com-kabel-diagnostyczny-obd2-usb-program-pl-i1880727379.html
mceno Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Opublikowano 15 Listopada 2011 Dzieki kolego , teraz zaczne sie bawić , mam nadzieję ze wykryje błędy.
adrian998998 Opublikowano 20 Listopada 2011 Opublikowano 20 Listopada 2011 Jak wykryjesz błędy to napisz.
Mordeliuss Opublikowano 20 Listopada 2011 Opublikowano 20 Listopada 2011 apropo tego immobileisera to napisz kolego czy auto odpala a potem gasnie czy poprostu krecisz krecisz i d*pa nie zapala? Jak u mnie padal immo w audi to odpalalo mi na sekunde i moc spadala i gasl takze jezeli mu wogole nie odpala to raczej nie immo:P wedlug mnie :)ale najlepiej podpiac vaga i sprawa zalatwiona
adrian998998 Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 A problem masz na zimnym silniku?? czy jak rano pojedziesz a pózniej wieczorem odpalasz to tak samo masz?
Rekomendowane odpowiedzi